פרסום ראשון: משרד העבודה משיק גרסה חדשה של אתר עבודאטה. האתר הוא מיזם לאומי, שנועד להנגיש נתונים מקיפים ומהימנים על שוק העבודה ומסלולי לימודים מרכזיים, כדי לתת לאזרחים כלים לקבלת החלטות מושכלות בנוגע למסלולי הפיתוח האישי והקריירה שלהם.
בגרסה החדשה השיק המשרד רכיב חדש, המשקף את הקשר בין תחומי עיסוק למסלולי לימוד, ולהפך. הכלי החדש, פרי עבודת מחקר שנעשתה על ידי אגף אסטרטגיה במשרד העבודה, מקיף 212 תחומי עיסוק ו־178 מסלולי לימוד, כשלראשונה אפשר לראות באתר מה למדו עובדים בתחום עיסוק מסוים. מהצד השני של מסלולי הלימוד ניתן לראות באילו תחומים עוסקים הבוגרים והבוגרות של אותו תחום הלימוד. הרכיב נועד לסייע למשתמשים לאתר את ההשכלה או ההכשרה הרלוונטית ביותר לעיסוק שבו הם רוצים לעסוק.
שר העבודה יואב בן צור אומר ל"מעריב": "משרד העבודה בודק ומנטר באופן שיטתי את נתוני ההשכלה והתעסוקה כדי לתת מענה לביקושים במשק. הקמנו את האתר כדי להנגיש לציבור נתונים מושכלים ועדכניים על בחירת תחום הלימודים ועיסוק, שלראשונה ניתן לראות את הקשרים ביניהם", ומוסיף: "בהתאם למגמות במשק אנו מנתבים את המשאבים, וזאת כדי לדאוג לתעסוקה הולמת ואיכותית לכלל האוכלוסיות, במיוחד לאלו שצריכות סיוע בשילוב בשוק העבודה. נמשיך לעשות זאת ביתר שאת וזאת כדי לתת מענה הן למעסיקים והן לאזרחים כולם".
מנתונים שניתן להפיק באתר המשודרג עולה כי בחלק מהמקרים הקשר בין תחום העיסוק ומסלולי הלימוד שהובילו אליו הוא חזק, וכך למשל, מרבית העובדים הסוציאליים למדו בחוג לעבודה סוציאלית וחלקם הגיעו ממסלולי לימוד נוספים כמו מדעי ההתנהגות, מדעי החברה – רב־תחומי ופסיכולוגיה. קשרים חזקים כאלה בין תחומי לימוד ותעסוקה קיימים בתחומי עיסוק נוספים דוגמת מהנדסי מכונות, מהנדסי חשמל, מהנדסי אלקטרוניקה, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת, עורכי דין ורואי חשבון.
לעתים הקשר הוא חלש יותר ומאותו תחום לימוד ניתן להגיע למגוון עיסוקים או להפך, וכך לדוגמה, עיתונאים הגיעו ממגוון רחב של מסלולים וביניהם: תקשורת, מדעי המדינה, היסטוריה, תואר כללי במדעי הרוח ומשפטים. קשרים חלשים כאלה נמצאו גם בתחומי עיסוק כגון ניהול פרסום ויחסי ציבור, בימוי, הפקה וניהול אומנותי, קניינות, סיוע למורים ועוד.
מכיוון הלימודים, ישנם מסלולי לימוד שמהם ניתן להגיע למגוון גדול של תחומי עיסוק. למשל, בוגרי התואר במנהל כללי וציבורי מגיעים לתחומי עיסוק שונים ומגוונים, ולכל תחום עיסוק מגיע אחוז קטן יחסית של הבוגרים. כך גם באשר לבוגרי לימודי מדעי החברה – כללי, יחסים בינלאומיים, ניהול מלונות ותיירות, אדריכלות נוף (הנדסאי) ועוד. תובנה מעניינת נוספת היא שישנם תחומי עיסוק שניתן להגיע אליהם ממסלולים שונים ברמות ההשכלה. למשל, העוסקים בהנדסה אזרחית, עיצוב גרפי או ניהול חשבונות מגיעים הן מלימודי אקדמיים והן מלימודי תעודה.