במרכז החברתי־קהילתי "בית חנה" של עמותת אקים חיפה נערך השבוע פאנל מיוחד לקבוצה של כ־20 חברים שעסק במלחמת חרבות ברזל, במטרה להציף תחושות ומחשבות ולהתאים את השירותים הניתנים במועדון לרוח התקופה.
מרכז היום "בית חנה" פעיל בשעות אחה"צ ונותן שירות לאנשים עם מוגבלות שכלית בקהילה. מיכל סגל, מנכ"לית אקים חיפה, אומרת ל"מעריב": "כמובן שגם אנשים עם מוגבלות ערים מאוד למה שמתרחש במדינה ויש בהם סולידריות גבוהה ורצון לעזור. השיח איתם מסייע לנו לחדד את השירותים והפעילויות ולספק את המענה המדויק ביותר עבור אנשים עם מוגבלות בתקופה הזו".
שונטל אטיאס, המדריכה שהובילה את המפגש, שאלה את החברים שאלות שונות שחשפו את עומק הידע והמעורבות הרגשית שלהם באירועי השעה. הצצה מרגשת למפגש מעידה עד כמה המלחמה הקשה משפיעה רגשית ומחלחלת גם לעולמם של ישראלים רבים שחיים עם מוגבלות שכלית.
סיון, חברה ותיקה במועדון, אמרה בתחילת המפגש: "אנחנו מרגישים רע כי הרגו הרבה אנשים שהם כמו אחים שלנו". אורית, גם היא חברה ותיקה במועדון, הוסיפה: "גם בקהילה שלנו מישהי נרצחה עם אבא שלה. ייקח הרבה זמן עד שהחיילים שלנו יחסלו את כל המחבלים אבל אנחנו ננצח". משה, חבר ותיק גם הוא, ציין: "לכוחות הביטחון שלנו לקח הרבה זמן לעזור לכל האנשים בדרום. אני מקווה שלפחות החטופים יחזרו בשלום" ואורית הוסיפה: "אני חושבת שיהיה קשה מאוד להחזיר את החטופים, כי אנחנו לא יודעים איפה הם והמשא ומתן עם חמאס לא מתקדם. כשאני חושבת על המשפחות שלהם אני נהיית עצובה מאוד". ישראל הוסיף: "אני לפעמים כועס על הממשלה שלא עושה מספיק כדי לשחרר אותם".
אטיאס מספרת: "בתחילת המלחמה, אספנו את כל החברים במועדון והסברנו להם על המצב, כפי שהיה ידוע באותה תקופה. השבועות הראשונים התאפיינו בבלבול רב וחוסר יציבות והפגיעה בשגרה שלהם, בעיקר השהייה בבית והעובדה שלא יצאו לעבודה, פגעה בהם. גם השגרה של חברי המועדון, כ־150 אישה ואיש, שבשגרה נוטלים חלק באירועי תרבות, ספורט ופנאי מקומיים וארציים, נפגעה בהתחלה. לאט־לאט החזרנו את הפעילויות האהובות ויצרנו סדר יום חדש ומותאם למצב".
בימים אלה נערך שבוע ההתרמה השנתי לעמותת אקים חיפה, הנחשבת לגדולה בתחומה באזור הצפון. העמותה שומרת על זכויותיהם של כ־400 אנשים עם מוגבלות ומעניקה להם שירותי חינוך וטיפול במטרה להובילם למיצוי מלא של יכולותיהם ולהשתלבות מלאה בקהילה. עד כה נתרמו עשרות אלפי שקלים וניתן עדיין לתרום בכתובת: https://pay.tranzila.com/akimhaifa או באמצעות אפליקציית ביט לטלפון 0523691704.