סונדוס וחידי היא סטודנטית במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, הלומדת בשנה ג' לתואר ראשון בחינוך לבית הספר העל־יסודי, עם התמחות בספרות ולשון עברית, והיא גם שותפה ביוזמה של פתיחת בית קפה קהילתי ראשון מסוגו לנשים מהחברה הערבית בלוד. את היוזמה הובילה עמותת אמניה - להעצמה חברתית וכלכלית של נשים מהחברה הערבית.
תושבי הדרום מודאגים: "תקימו בית ספר הכי מרוחק שניתן מהגבול"
הגדול ביותר במזרח התיכון: פארק אריאל שרון בשדרוג משמעותי
בית הקפה, שבו פועלת גם ספרייה, הוקם באמצעות תרומות שגויסו וכן בסיוע עיריית לוד, שהקצתה את המבנה. במקום ניתנות בהתנדבות גם מגוון של הרצאות בתחומים שונים, כגון דרכי התמודדות עם מתח סביב המלחמה, סיפורים מעוררי השראה של נשים מהחברה הערבית שהקימו עסק, העצמה נשית ועוד.
סונדוס מספרת: "המטרה שלנו היא לספק פלטפורמה קהילתית לנשים מהחברה הערבית בלוד וברמלה, לחזק את מעמד הנשים בחברה הערבית ולקדם מנהיגות נשית".
במסגרת הלימודים בלוינסקי־וינגייט, כל סטודנט מתכנן ומיישם יוזמה חברתית או חינוכית משמעותית ומדי שנה מעניק המרכז האקדמי מלגות לסטודנטים מצטיינים שהגיעו להישגים גבוהים. המלגות מוענקות על פי המלצות של חברות וחברי הסגל האקדמי ועל פי החלטה של ועדה מיוחדת. וחידי היא בין מקבלי המלגה השנה.
על רקע גל הפשיעה הגואה בחברה הערבית בשנים האחרונות שבו נשים חפות מפשע משלמות לא פעם בחייהן, והאלימות המגדרית כלפי נשים שרבות מקורבנותיה מדי שנה הן נשים ערביות, פעילותה של סונדוס להעצמת נשים וחלקה בהקמת המועדון הקהילתי עבורן, ראויה עוד יותר למלגה המיוחדת.
ד"ר עדית ליבנה, ראש היחידה ליזמות סטודנטים, מספרת: "החזון של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מדגיש את החשיבות של הכשרת הסטודנטים כאנשי חינוך המקדמים יוזמות משמעותיות במערכת החינוך ובחברה. היוזמה של סונדוס מהווה דוגמה נהדרת לכך כי היא זיהתה כמה אתגרים העומדים בפני נשים בחברה הערבית, גיבשה את הדרכים המיטביות להתמודדות איתם ויישמה אותן הלכה למעשה. כל זאת, מתוך מודעות חברתית ורצון אמיתי לחולל שינוי".