ח"כ אחמד טיבי (חד"ש־תע"ל) התראיין היום (ראשון) בתוכנית "איפה הכסף" של ענת דוידוב ברדיו 103FM והתייחס להצעות שנשמעו בשיח הציבורי, על רקע משבר הגיוס מול החרדים, להחיל חובת גיוס גם על המגזר הערבי. 

על מענקי האיזון לשנת 2024 אשר יועדו לציבור הערבי, אמר: "הרשויות הערביות נמצאות במצוקה תקציבית. מענקי האיזון באו כדי לסייע לידי הרשויות האלה לפרוייקטים, לתשתיות, למשכורות. והם, קצת עזרו להשאיר את הראש מעל המים". 

אחמד טיבי בפסגת המנהיגים של מעריב  (צילום: מרק ישראל סלם)
אחמד טיבי בפסגת המנהיגים של מעריב (צילום: מרק ישראל סלם)

לדבריו, "גם לפני חצי שנה או יותר עלתה סאגה ארוכה, בה שר האוצר ניסה למנוע את ההעברה, ובסופו של דבר שר הפנים ארבל העביר את ה־200 מיליון שקל". עוד הוסיף כי "רצוי שסמוטריץ' לא יטיף מוסר לראשי הרשויות. הוא הלך על הראש של ראשי הרשויות מתוך אידאולוגיה". 

על מדיניות השר סמוטריץ': "יש שר אוצר שחושב שלא צריך להעביר לערבים באופן כללי כסף. לא לערבים בארץ ישראל ולא לערבים ברש"פ. זאת האג'נדה, זו השקפת עולם גזעניות שתביא להקרסת הרשויות המקומיות".

בצלאל סמוטריץ' (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)
בצלאל סמוטריץ' (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)

עוד הוסיף: "גם לפני חצי שנה היתה סאגה ארוכה כשהוא ניסה למנוע את ההעברה, ראש הממשלה התערב ובסופו של דבר שר הפנים, ארבל, העביר את ה-200 מיליון שקל. כל הגורמים המקצועיים לרבות משר הפנים וגומים המקצועיים במשרד האוצר תמכו במענקי האיזון".

טיבי אמר כי "שר האוצר החליט על קיצוצים, ויש שלושה סוגים שהוחלטו: רוחב - כל האזרחים נושאים בנטל; מענקי האיזון זה לרשויות הערביות; ועוד קיצוץ". 

טיבי הוסיף: "סמוטריץ' הוא הלך על הראש של החברה הערבית מתוך אידאולוגיה צרופה שהמשמעות שלה ידועה לכל מי שעוסק בדבר: הרס השלטון המקומי, והקרסת השירותים  החברתיים והמוניצפליים  בחברה הערבית. לכן ראשי הרשויות הערביות ובצדק פנו לבג"צ, וכל צריך לעשות". 

"את לא שווה לנעל שלי": עימות סוער בין אחמד טיבי לטלי גוטליב | צפו
"לוקה באותה גזענות": אחמד טיבי סוגר חשבון עם מגישת חדשות 12

לגבי נושא גיוס ערבים, אמר חבר הכנסת: "האזרחים הערבים תורמים כל הזמן בבתי החולים, בתחבורה, בתשתיות, הם מתנדבים הישובים שלהם, הם משלמים מסים . העמדה שלנו היא נגד גיוס".

נקודת אור באפלה: החמ''ל המשותף ליהודים וערבים בנגב (צילום: באדיבות יוזמות אברהם)
נקודת אור באפלה: החמ''ל המשותף ליהודים וערבים בנגב (צילום: באדיבות יוזמות אברהם)

הוא סיכם ואמר: "נקודת הזינוק של החברה הערבית בכל מה שקשור למצב הכלכלי היא הרבה יותר נמוכה מאשר כל אזרח יהודי במדינה הזאת. אי אפשר לצמצם את הפער באמצעות עבודה של שנים או תקציבים. ולכן אנחנו נמצאים  בעמדת נחיתות, גם תקציבית וגם חברתית".