לאחרונה נערך כנס ייחודי בצל המלחמה המתמשכת, בנושא "אתגרים בחייהם של בוגרי ובוגרות השמה חוץ־ביתית והשלכות יישומיות", במסגרת שיתוף פעולה בין ארגון INTRAC ישראל לבין עמותת ילדים בסיכוי, ולקחו בו חלק חוקרים בכירים ואנשי אקדמיה, מנהלי פנימיות, עמותות חברתיות, מנהלים בכירים ממשרדי הרווחה והחינוך, וכן בוגרי פנימיות שהיו שותפים מלאים לשיח.

גורם מדיני בכיר: "נתניהו התחייב להצעה"; בכיר חמאס: "מוכנים למו״מ אמיתי"
מרגש: טקס הנחת אבן הפינה לשכונת "השקמים" החדשה התקיים בבארי

בכנס הוצגו בין היתר ממצאים שנאספו על ידי ארגון אור שלום באשר להשלכות השליליות של תקופת המלחמה על צעירים בוגרי פנימיות כמו ירידה בהיקף התעסוקה בקרב כ־50% מהצעירים וקושי גדול יותר של כ־40% מהם לפרנס את עצמם.

עם זאת, קרוב למחצית מהצעירים לקחו חלק בפעילות התנדבותית, שיעור שעלה משמעותית בעקבות המלחמה, והם הצביעו על התרומה של ההתנדבות עבורם ככזו המסייעת להתמודד עם האתגרים הרגשיים שנוצרו בתקופה זו. עוד נתונים שעלו מסקר שנערך בתוכנית הבוגרים של עמותת ילדים בסיכוי העידו על הבדידות הגדולה שחווים הצעירים, שקיימת גם כך בשל היותם חסרי עורף משפחתי, אבל התגברה בעקבות המלחמה.

שרית (שם בדוי) בת 24, צעירה ללא עורף משפחתי, בוגרת מערך הדיור של ילדים בסיכוי ותוכניות טיפוליות נוספות, גויסה למילואים ב־8 באוקטובר, ומאז נמצאת כמעט באופן רצוף בגבול רצועת עזה. "אני עושה את זה בשביל המדינה ומרגישה שזה חשוב. אבל יש לי כבר הרבה לחץ נפשי, חיים מחוץ למילואים שאני לא מגיעה אליהם, עלויות מאוד גבוהות שלא מצליחה לכסות. ילדים בסיכוי נתנה לי מענקי תמיכה לאורך התקופה הזו וגם המלווה שלי זמינה עבורי 24/7. אבל אחרי כמה שבועות בבית גויסתי שוב והמצב לא פשוט בכלל", היא מספרת.

דוד (שם בדוי) בן 20, חייל בודד בשירות צבאי שמתגורר במערך הדיור של תוכנית הבוגרים של עמותת ילדים בסיכוי, סיפר: "בתחילת המלחמה הייתי בחרדה מאוד גבוהה והעמותה דאגה לי אפילו לסלי מזון לדירה כי חששתי לרדת לסופר לבדי. מאז מגיע אחת לכמה שבועות לעמותה, נפגש עם צעירים אחרים במצבי וזה נותן תחושה שאתה לא לבד, זה הרבה בשבילי".

תמר מילינר, ראש תחום טיפול בעמותת ילדים בסיכוי, מספרת: "על מנת לסייע לצעירים ולצעירות יזמנו והפעלנו תוכניות שונות ובהתאם לצרכים שלהם. בהתחלה נערכו מפגשים מקוונים שתאמו למצב האקוטי ולסיכון ביציאה מהבית ובהמשך התקיימו מפגשים פתוחים בעמותה כדי לאפשר שיח פתוח, פורקן ועיבוד החוויות שעוברות עליהם בתקופה מאתגרת זו".