לראשונה בישראל: שנקר פותחת בית ספר לתקשורת חזותית. ההחלטה התקבלה בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות והשפעות הבינה המלאכותית על עולם העיצוב.
אסף חנוכה, מייסד וראש בית הספר לתקשורת חזותית בשנקר, הסביר בשיחה עם "מעריב" מה עומד מאחורי המהלך החדשני: "אנחנו בעיצומה של מהפכת הבינה המלאכותית שמעלה לדיון את השאלה 'מיהו מעצב'. במובן בינלאומי רחב יותר, אנחנו חיים בעידן שבו המשאב המרכזי הוא DATA – הנתונים, שמקבלים הרבה פעמים משמעות בזכות עבודת המעצבים. לכן הקמנו את בית הספר, על מנת לצייד את מעצבי העתיד בכלים עכשוויים כדי שיוכלו להוביל את תחום העיצוב בארץ ובעולם".
מנהלים בסטייל: שנקר פותחת מסלול לימודים ייחודי בניהול עיצוב אופנה
עוד מסביר חנוכה כי אחת הדוגמאות לדרך שבה מתנהלים סטודנטים לתקשורת חזותית ניתן לראות בפעילות משותפת של קבוצת סטודנטים בשנקר, בהובלת המרצה רקפת כנען ובשיתוף ג'וינט ישראל, עם תלמידי תיכון באשקלון. בעבודה המשותפת, הסטודנטים והתיכוניסטים עיצבו מחדש את המיגוניות הפרושות בעיר להגנה מפני רקטות.
"הסטודנטים והקהילה המקומית יצרו מתוך כאב וכורח מקום שהוא גם אסתטי וגם מזמין", מסביר חנוכה.
לדבריו, "מאז המלחמה קשה מאוד לשתף פעולה עם מוסדות בחו"ל, כבר היו לנו ביטולים של קורסים משותפים ותערוכות. הדרך שבה התמודדנו עם נושא זה הייתה הקמת מרכז Ideation (רעיונאות). במסגרת מרכז זה, בראשות המרצה תמר מני, קיימנו מספר שיתופי פעולה משמעותיים עם חברות טכנולוגיה גדולות ומוסדות אקדמיים בארה"ב ובאירופה". לצד מרכז הרעיונאות, בבית הספר לתקשורת חזותית יפעל גם מרכז פרמטר ע"ש גיא פרס ז"ל (נכדו של הנשיא שמעון פרס), שהוקם לאחרונה תודות לתרומה משמעותית של משפחת פרס לבית הספר.
במרכז פרמטר, העוסק בעיצוב מדיה עתידנית ועיצוב מבוסס תבונה מלאכותית ומנוהל על ידי המרצים אופיר ליברמן ובן בנחורין, הסטודנטים יוצרים כלי עיצוב חדשים מבוססי קוד ובינה מלאכותית במסגרת מספר קורסים ומחקרים.
בנוסף לכך, בבית הספר לתקשורת חזותית פועל גם מרכז שנקר לחקר העיצוב בישראל, המחזיק בארכיון הגדול ביותר בארץ לעיצוב ישראלי. המרכז, שהוקם על ידי ראובן כהן, מרצה ותיק במחלקה, פועל בשיתוף עם בית הספר בפיתוח קורסים, תערוכות ופעילויות מחקריות של ההיסטוריה המקומית בתחום לצד פרויקטים עכשוויים ופורצי דרך.