לאחרונה, בסיום ההליך הפלילי, הורשע הקיבוץ בבית משפט השלום בירושלים ונגזרו עונשים נגדו ונגד האחראים על תחנת הדלק - 200 שעות שירות לתועלת הציבור וקנס ופיצוי בסך של 130 אלף שקל בגין הפעלת תחנת הדלק ללא רישיון עסק ובתחזוקה לקויה.

הקיבוץ נקנס ב־100 אלף שקל, ועל בעלי התפקידים נגזרו 100 שעות שירות לציבור כל אחד. כמו כן נדרש כל אחד מהם לשלם פיצוי לקרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה בסך 15 אלף שקל. עוד נפסק כי יעבירו התחייבות בסך 15 אלף שקל, כל אחד, להימנע מן העבירות שבהן הורשעו בתיק זה. לאחר תסקיר שירות מבחן על מרכז המשק ומנהל המוסך בקיבוץ הסתפק בית המשפט בעונשי הקנסות ועבודה לתועלת הציבור שהטיל עליהם.

ראש העדה הדרוזית נשבר: "מראות זוועה של הילדים השרויים על הדשא"
עינב צנגאוקר תוקפת: "נתניהו עושה לעסקה סיכול ממוקד"

על פי כתב האישום, בכמה מועדים בשנים 2010, 2011, ו־2017 נמצאו ליקויים רבים בתפעול ואחזקת תחנת הדלק, בניגוד לתקנות המים העוסקות במניעת זיהום מים מתחנות דלק. כמו כן התחנה הופעלה ללא רישיון עסק. בביקורות וסיורים בתחנה נמצאו ליקויים רבים, בהם של מכל דלק לא אטום, בדיקות צנרת שלא בוצעו כנדרש, מפריד דלק לא תקין, קרקע מזוהמת בשטח התחנה ועוד.

בעקבות החקירה שניהלה המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, כאמור לאחר שמחוז ירושלים של המשרד ביצע הליכי אכיפה מנהליים נגד הנאשמים, הוגש כתב אישום נגד הקיבוץ ושני בעלי התפקידים בתחנה. לאחר שהנאשמים הורשעו על סמך הודאתם, והליקויים בתחנת הדלק תוקנו לשביעות רצון המשרד - גזר בית המשפט את עונשם של הנאשמים.