אירועי הגבורה של כיתות הכוננות ב־7 באוקטובר והחשש מירי דו־צדדי כאשר הגיעו כוחות משטרה וצה"ל ליישובי העוטף, הדגישו את חשיבות התיאום וניהול הכוחות בשטח. פיתוח חדש של סטודנטים עולים חדשים, שהוקם במסגרת האקתון הגברים השנתי של המרכז האקדמי לב, הפועל כמערכת רבת משתמשים שבה ניתן לשתף חשבונות ולעקוב אחר כל המשתתפים באירוע ביטחוני, מבקש לתת מענה למצב במטרה למנוע ירי דו־צדדי.

"בעוד שלכוחות צבא ומשטרה יש מערכות טכנולוגיות מורכבות ומשוכללות, כיתות הכוננות נאלצות להסתדר עם מערכות מאולתרות שמקשות על ניהול משולב של האירוע", מסביר בנימין קליין, סטודנט שנה ג' למדעי המחשב וחבר קבוצת Guardia שפיתחה את המערכת במסגרת האקתון GreatMinds#8 של מרכז היזמות שרייבר לב־טק במרכז האקדמי לב. "בעת חירום יש צורך מובהק ביכולת לזהות מיקום של כל הכוחות בשטח ומתוך כך נולד הרעיון למערכת שפיתחנו", הוא מוסיף.

הפיתוח, שזכה במקום שלישי בתחרות, נועד להחליף את משיבי המיקום הצה"ליים ויתבסס על מכשירי הטלפון של חברי כיתת הכוננות ועל מערכת החמ"ל המקומית. "המערכת שלנו כוללת אתר אינטרנטי בחמ"ל ואפליקציה עבור כל חבר כיתת כוננות, ובכך מאפשרת לרבש"ץ לצפות מהחמ"ל בכל הצוות שלו, וגם להם יש אפשרות לצפות במיקומים האחד של השני. החידוש הגדול הוא שהמערכת בנויה עבור משתמשים רבים, וכך כל חמ"ל יכול לשתף את המשתמש שלו עם משתמשים נוספים כמו צה"ל, מד"א וגופי ביטחון נוספים", מסביר קליין.

"פיצ'ר נוסף שקיים באפליקציה, המובנית להורדה עבור משתמשי IOS ואנדרואיד כאחד, הוא לחצן ה־SOS, שעליו יכול ללחוץ כל חבר בכיתת הכוננות שנקלע למארב עם מחבל לדוגמה, וכך לסמן לחבריו לצוות שהוא זקוק לסיוע מיידי", מוסיף קליין. המערכת מושתתת על רשת ה־GPS, ובנוסף על חיישני מיקום מתקדמים שמצביעים על מיקום המכשיר וקצב תנועתו במצב של שיבוש ברשת ה־GPS.

"מלחמת חרבות ברזל הוכיחה לנו את נחיצותן של כיתות הכוננות ובאותה נשימה הציפה אתגרים טכנולוגיים שונים הדורשים מאיתנו יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה" מציין ערן יומטוביאן, מנהל מרכז היזמות שרייבר לב-טק, "המערכת שפיתחה קבוצת Guardia כוללת ממשק ניהולי עם תצוגה גיאוגרפית שמספקת תמונת מצב מהשטח, לצד ממשק מותאם לסלולר שמסוגל לתת מענה גם במציאות מורכבת של שיבושי GPS. אנו גאים בסטודנטים על הפיתוח המרשים".