החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון החלה בביצוע שלב ב' בפרויקט הגנת המצוק בנתניה בחלקו הדרומי. טקס תחילת העבודות התקיים השבוע. העבודות, בהשקעה כספית כוללת של כ־100 מיליון שקל, יכללו בנייה של שישה שוברי גלים בהמשך לשישה שכבר הוקמו מצפון להם, והזנת חול בחופים בהיקף של כ־250 אלף מ"ק. המטרה היא להרחיב את החופים לתועלת הציבור ובד בבד להרחיק את גלי הים
משפת המצוק בצל משבר האקלים ועליית מפלס הים.

מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון אילן לביא מסביר: "שימור המצוק החופי בנתניה הוא משימה לאומית, וכעת נוכל להשלים את הפרויקט כדי לספק הגנה טובה וראויה למצוק החופי. אני מודה לעיריית נתניה על הליווי והתמיכה בהליך המורכב של השלמת ההיתר ועל שיתוף הפעולה הטוב במהלך הקמת שוברי הגלים עד כה. החברה תמשיך לפעול יחד עם המשרד להגנת הסביבה ועיריית נתניה כדי להבטיח שהמצוק וחופי הים יהיו פתוחים ובטוחים לציבור עוד עשרות שנים קדימה, תוך מיצוי הפוטנציאל הטמון ברצועת החוף".

אביגדור קהלני: ״אם ישראל תטיל 10 פצצות על ביירות הם יבקשו הפסקת אש"
בזמן שחמינאי ממשיך לאיים על ישראל: נשיא איראן העביר לו מסר ברור

העבודות צפויות להסתיים בעוד כשנתיים, ולמען בטיחות הציבור חל איסור מוחלט להיכנס לתחומי השטח, שבו יבוצעו עבודות הזנת החול והקמת שוברי הגלים. על כן, המעבר והשהייה בקטע החוף שבין חוף לגון לחוף סירונית בנתניה, יישארו סגורים עד לסיום העבודות.

מצוק הכורכר החופי בנתניה הוא המאוכלס בישראל. שוליה המערביים של העיר שוכנים עליו, ולכן הוא גם המסוכן בישראל להתמוטטות. עליית מפלס הים, לצד סערות קיצוניות יותר בחורף בשל שינויי האקלים העולמיים, חושפים את המצוק לסיכון גבוה יותר של התמוטטות בשל נגיסת הים במצוק, ומכאן חשיבות הפרויקט כלאומי.