ההמתנה לתגובה נרחבת מכיוון איראן או חיזבאללה על שורת חיסולי הבכירים האחרונה המיוחסת לישראל מסעירה את הישראלים – ונתוני הגלישה באתרי החדשות וברשתות החברתיות מראים כמה גדול היקף ההפרעה לשגרה של האזרחים.
מנתונים מיוחדים שאספה עבור מעריב חברת המודיעין העסקי "באזילה" עולה כי הציבור הישראלי מגלה עניין רב לאורך ימים בחשש מפני מתקפה, מתמודד עם מצב חרדה וחוסר וודאות ועושה זאת בעיקר באמצעות ניסוח ניסיונות חיזוי, מתן המלצות טקטיות למקבלי ההחלטות וכן הרבה מאוד הומור. עם זאת, לילך קינן, מנכ"לית באזילה, ציינה שביממה האחרונה ניתן לראות ירידה בהיקף השיח על התקיפה ויתכן שהדבר מעיד על ירידה בדריכות ובציפייה של הציבור, לאחר שבוע שבו נצפה שיח ער במיוחד.
מומחי החברה איתרו מעל 266 אלף אינראקציות במהלך תקופת הניתוח (1.8-8.1). מהניתוח עולה כי 47% מהשיח שנוטר עסק בעיקר בניסיונות חיזוי בדבר תגובה אפשרית של איראן לחיסול מנהיג הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה בטהרן ושל חיזבאללה לחיסול בכיר הארגון פואד שוכר בביירות. 19% נוספים עסקו בהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף; 14% בהמלצות להתמודדות עם המצב מבחינה אישית, גופנית ונפשית. כן מעניין לציין שכ-20% מהשיח אופיין בהומור, אמצעי ידוע להתמודדות עם מצבי לחץ וחוסר ודאות. כפי שאחד הגולשים הגדיר זאת: "פתאום כולם הפכו פה להיות אהוד יערי".
בין הדוגמאות שחזרו על עצמן בשיח שאותר על ידי מומחי באזילה: "לפי דעתי הם בכלל לא הולכים לתקוף, רק לאיים"; "התקיפה תתרחש היום בערב, או מחר בבוקר, או במוצ"ש"; "עד עכשיו לא הייתה תגובה כי איראן בימי אבל"; "מספיק עם התקיפות הכירורגיות, עוד מפקד, עוד אופנוען. כולם יודעים איפה נמצא ראש התמנון, להפציץ את איראן ועכשיו"; "יש עוד דרך למוטט את כלכלת איראן בלי לירות בנשק, מהפכה שלטונית תבוא מבפנים"; "איראן לא רוצה לעשות משהו גדול, היא חוששת שטראמפ יעלה לשלטון ויפריע לה עם פרויקט הגרעין", "אחת הטעויות הקריטיות שצה"ל והדרג המדיני עושים, זה לחכות לתגובה"; ועוד.
הנושא השני מבחינת בהיקפו בשיח הוא ההומור, ונראה כי הגולשים פרסמו פוסטים מצחיקים רבים על מנת להקל על תחושת חוסר האונים ולמתן את החרדה. בין הדוגמאות לשיח שכזה שאותרו: "רק לי מרגיש שאנחנו במשחק המקדים הארוך בעולם?"; "אז לא הבנתי לישון עם בגדים או לא"; "אז במקום מיליון אטרקציות עם הילדים פשוט נשב איתם בבית במזגן כל החופש? וואלה מתאים לי"; ועוד.
הנושא השלישי בהיקפו הוא הנחיות פיקוד העורף, ובהקשר זה נצפו תגובות רבות שמבקרות את ההחלטה הנוכחית שלא להחמיר לפי שעה את הנחיות ההתגוננות לאזרחים. לדוגמא: "העיקר שאין שינוי בהנחיות, כלומר חיי שגרה והשגרה היא מלחמה"; "למה באתר פיקוד העורף אין מפת מקלטים ציבוריים"; "למה אני מרגישה הכי לא רגוע ובטוח כשאומרים לי שצריך להיות רגועים?"; ועוד.
כמו כן אותרו תגובות רבות בנוגע להמלצות לצעדי התגננות והכנה אישיים. "תתכוננו להפסקות חשמל, הכי חשוב זה להחזיק הרבה מים", נכתב בין השאר, "קנו אוכל יבש. שימורים. אורז. קטניות. תפוחי אדמה"; "אל תפוצצו את המקרר, כי יהיו הפסקות חשמל והכל יהרס"; "חשוב שיהיו לכם פנסים, סוללות ונרות לתאורה"; "לא לשכוח מטען בממ"ד, הכי חשוב".
חברת באזילה מנטרת באמצעות כלים מתקדמים את השיח ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט המרכזיים בישראל. ניתוח נתוני השיח עשוי להצביע על שינויי עמדות בציבור בשלב מוקדם, ייתכן לפני שהן מקבלות ביטוי באמצעים נוספים דוגמת מחקרי שאלה מסורתיים וסקרים מבוססי שאלון.