היום התקיים פינוי הריסות ביתה של פסי כהן ז"ל, שנחרב ב-7 באוקטובר, כחלק מתוכנית מנהלת תקומה לשיקום, חידוש ופיתוח הקיבוץ. הבית ממוקם בשכונת אשלים, כאשר יתר הבתים שנהרסו בה פונו כבר לפני חצי שנה, בחודש פברואר. הבית של פסי הוא העדות האחרונה להרס השכונה, והוא נשאר על תילו עד היום בשל התחקירים הצבאיים שנעשו בו לאור מורכבות הלחימה בו ותוצאותיה הקשות, והרצון להבין איך מצאו את מותם 13 בני הערובה שהוחזקו בו.
בין 13 האבדות, שכלו חברי הקיבוץ שניים מהילדים השמחים ביותר שהיו בו, חברים קרובים - מעמודי התווך של הקיבוץ, ואורחים אהובים. כלתה של פסי כהן, שרון כהן: "פסי האהובה, ביתך היה שופע בחום ואהבה, קבלה והכלה, וב-7 באוקטובר הוא הפך למקום של שכול וכאב אין סופי. היום הריסות הבית צורבות וכואבות בכל גופנו. אנו נחזור לבנות את בארי מחדש, זה יהיה הניצחון והתקומה שלנו יחד עם החזרתם של כל החטופים".
מצבא שכשל כישלון חרוץ - לצבא המקצועי והקטלני בעולם | אבי אשכנזי
הסכנה שאורבת לא-סיסי: תנועת "האחים המוסלמים" מתחננת למצרים | דעה
עומרי שפרוני, שאיבד ארבעה מבני משפחתו ב-7 באוקטובר, ביניהם דודתו איילה חצרוני ז"ל ונכדיו של דודו ליאל וינאי חצרוני ז"ל, כאשר נחטפו לבית של פסי: "הריסת הבית אינה סגירת מעגל ואינה התחלה מחדש, היא פצע כואב שמנכיח עוד את האובדן והחוסר. אבל גם אי אפשר להישאר עם ההריסות. את ההריסות בלב אי אפשר לשקם אבל כאן יבנו בית חדש לחיים אחרים. נקווה שטובים כמו אלו שהיו לנו."
גילי מולכו, מזכיר קיבוץ בארי: "בימים אלו, תוך כדי מעבר הקהילה לבתים הזמניים בחצרים, אנו עמלים על השיקום הפיזי של הקיבוץ. עד כה פונו הריסותיהם של 30 בתים ומבני ציבור, ולפנינו מאות בתים ומבנים לפינוי ולשיפוץ. לאחר פינוי הבית של פסי ז"ל, יחל בינוי מחדש של שכונת אשלים. פינוי הריסת הבית הוא עדות כואבת שלא תשאר, לשבר הגדול שידע קיבוץ בארי, אולם מסמל גם תקווה לשיקום עתידי".
באירוע הקשה בבית של פסי נרצחו ומצאו את מותם: חנה סיטון ז"ל, יצחק סיטון ז"ל, טל סיטון ז"ל, פסי כהן ז"ל, ליאל חצרוני ז"ל, ינאי חצרוני ז"ל, איילה חצרוני ז"ל, זאב הקר ז"ל, זהבה הקר ז"ל, עדי דגן ז"ל, חווה בן עמי ז"ל, טל כץ ז"ל וסוהיב אבו עמר ז"ל.
יהי זכרם ברוך.
הניצולות מאירוע בני הערובה בבית של פסי הן הדס דגן, חברת בארי, שאיבדה את בעלה, עדי דגן ז"ל, אחרי ירי הטנק, ויסמין פורת שברחה ממסיבת הנובה לבארי. האירוע העלה שאלות קשות בנוגע למי שאחראי להרג האזרחים, שכן לוחמי הימ"מ וצה"ל ירו באופן מאסיבי על הבית ועלתה דרישה לבדוק לעומק את אופן קבלת ההחלטות ואת הפעולות שבוצעו בשטח.
צוות התחקור קבע כי צה"ל נכשל במשימתו להגן על תושבי קיבוץ בארי. באשר לירי על ביתה של פסי, נכתב כי בתוך המבנה לא נפגעו אזרחים מירי פגזי הטנק, זאת למעט מקרה נקודתי מחוץ למבנה בו נפגעו שני אזרחים מרסיסים. עוד נמסר כי מפקדי הכוח לא ידעו כי שישה מבני הערובה נמצאו בחצר הבית וכי מרבית בני הערובה נרצחו על ידי המחבלים שהחזיקו אותם.
לאחר פרסום הדו"ח נפגש תא"ל ברק חירם, שפיקד על האירוע בבארי, עם המשפחות שאיבדו את יקיריהן בבית של פסי. הוא הודה בכישלון הצבאי שהתרחש בקיבוץ ושמע את הדברים הקשים שהיו לבני המשפחה להגיד על התנהלותו ב-7 באוקטובר. רוב המשפחות יצאו מהפגישה בהרגשה מפויסת, אולם היו מי שהתחקיר ודבריו של חירם לא הניחו את דעתם.