806 עולים חדשים, שהגיעו לישראל במהלך חודשי הקיץ למרות המלחמה, יחלו השנה לראשונה את לימודיהם בארץ, מתוכם 105 בכיתה א'. 408 ילדים ילמדו בבתי ספר יסודיים, 223 בחטיבות ביניים ו 175 בתיכון. היישובים המובילים בהם יש תלמידים עולים הם נתניה (87), בית שמש (85), חיפה (77), ירושלים (58), חדרה (45), רעננה (44) ות"א (41). מרבית התלמידים הגיעו מרוסיה (34.1%), צרפת (25.7%) וארה"ב (20.3%). 

בצל המלחמה: שירותי בריאות הנפש לבני הנוער בדרום מורחבים | בלעדי
עקורים, אך לא שבורים: משפחות מעוטף עזה פותחות שנת לימודים חדשה רחוק מהבית

נטלי קסיס עלתה ביוני האחרון מארה"ב עם ילדיה, נהוראי בן 11 העולה לכיתה ו' וטליה בת 8 העולה לכיתה ג'. "לאחר שהמחשבה בוערת בנו כבר כמה שנים, תכננו לעשות עלייה כבר לפני שנה והמלחמה שפרצה שינתה את התכניות. לפני כמה חודשים התלבטנו אם זה הזמן והגענו למסקנה שתמיד יהיו דברים שיוכלו להפריע ולמרות המלחמה המתמשכת, חשוב לנו לעלות לארץ ולגדל את הילדים שלנו כאן ובחרנו לגור בירושלים. הילדים למדו כל השנים בבתי ספר יהודיים, ביקרו פעמיים בישראל ותמיד שמעו מאיתנו שזה הבית של כולנו"

נהוראי משתף: "אני מתגעגע לחברים שלי באמריקה אבל כן מתרגש ורוצה לגור וללמוד בישראל. אני יודע קצת עברית אבל לא מספיק ולמזלי יש איתי בכיתה ילד מארה"ב כך שאני מקווה שהוא יעזור לי וגם יחבר אותי לשאר הילדים. ממה שהספקתי לראות האנשים בישראל נחמדים ומקבלים אותנו יפה".  טליה מספרת שהיא כבר הספיקה לפגוש חברה שתלמד איתה בכיתה: "זה נחמד להגיע ביום הראשון כשכבר מכירים לפחות חברה אחת. אני מצפה מאד להכיר עוד חברים".  

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, אומר למעריב: "הקיץ חווינו גל עלייה מרשים ממדינות שונות למרות ועל אף המלחמה. מאות ילדים יתחילו ללמוד לראשונה בכיתות חדשות כשהם השאירו מאחור חיים מוכרים וחברים וילמדו במציאות מורכבת של בצל מלחמה. אני פונה לכולכם - תלמידים, מורים ומשפחות - קבלו אותם באהבה".