למרות המלחמה ומטחי הירי הבלתי פוסקים לעבר הגליל העליון, נמשכות עבודות הגידולים בשדות ובמשקים בגליל ובימים אלו מצוי בשיאו קטיף התירס בעמק החולה, שיימשך עד סוף החודש. זני התירס מיועדים לתעשיית הירקות הקפואים, לשימורים ולשוק הטרי וכן לתעשיית הפופקורן (זן קשה במיוחד), ולתחמיץ לבקר וצאן.

בנוסף לנזקי המלחמה, העונה נגרם נזק כבד ללמעלה מ-50% מגידולי העגבנייה וללמעלה מ-20% מגידולי התירס בגליל העליון, בשל החום הכבד.

קטיף תירס (צילום: פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל)
קטיף תירס (צילום: פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל)


על פי נתוני חברת ג"ג (בעלת צי חקלאי וציוד כבד לעבודה חקלאות בגידולי שדה) של החברה לפיתוח הגליל, שטחי גידול התירס למאכל ולתחמיץ בגליל העליון (עמק החולה) משתרעים על פני כ-23 אלף דונם, מתוכם כ-16 אלף דונם לתחמיץ, כאשר צפי היבול לעונה הנוכחית עומד על כ-30 אלף טון תחמיץ וכ-7,000 טון תירס מתוק.

התירס המתוק מיועד ברובו לשוק המקומי, לתעשיית השימורים והקפואים וחלק קטן ממנו לייצוא (בעיקר בתעשייה). חלקו נשלח לבתי אריזה לשוק הטרי ומשווק לחנויות במשך כל השנה.

קטיף תירס (צילום: פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל)
קטיף תירס (צילום: פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל)


בארץ נזרע התירס למאכל בשטחי גידול המשתרעים על פני כ-40 אלף דונם, שיניבו בסך הכל כ-80 אלף טון תירס, בעיקר באזורי הגליל העליון, דרום רמת הגולן, גליל מערבי, עמק יזרעאל, עמק חפר ובאזור עמק בית שאן, שם זורעים מוקדם יותר (זריעה בחודש פברואר וקטיף במאי), עקב האקלים השונה באזור.

בחברה לפיתוח הגליל ציינו, כי בשטחי "אדמות הכבול" בהם הי פעם אגם החולה, נדרש גידו ירוק כל השנה, בכדי לקיים ממשק קרקע ומים באגן ההתהוות של הכנרת ולכן, גידול התירס מתאים.