המצב הבטחוני בצפון הארץ גרם לשריפות רבות וצוותי הכיבוי ביישובי קו העימות פועלים למיגור השריפות ולהגנה על יישובי הצפון, הצמחים ובעלי החיים.

קרן קימת לישראל החליטה להעניק חבילות סיוע לאותם הצוותים: 19 יישובים צמודי דופן ליער בניהול קק"ל יקבלו תמיכה כוללת על סך 13.6 מיליון שקלים, בנוסף, קיימים 36 ישובים צמודים לשטחים פתוחים אשר יקבלו תמיכה כולל על סך 5.5 מיליון שקלים.  סך כל תמיכת קק"ל בשתי קבוצות יישובים אלו היא 19.1 מיליון שקלים. חלק מן היישובים יקבלו סיוע נוסף- טרקטורון כיבוי אש על מנת להקל על עבודת הצוותים בכיבוי השריפות. 

מאז שפרצה מלחמת "חרבות ברזל" נשרפו כ-150 אלף דונמים באזורי רמת הגולן, הגליל העליון והתחתון. כ-125 אלף דונמים מתוכם הם שטחים פתוחים הכוללים שטחי מרעה וכ-25 אלף דונמים של שטחים מיוערים בטיפול קק"ל.

מדובר בנזקי השריפות המשמעותיים ביותר בצפון הארץ, בפרט לעומת מלחמת לבנון השנייה, בה נשרפו כ-7000 דונמים. העצימות הגבוהה של הלחימה בצפון יחד עם חודשי הקיץ החמים גורמת לכך שכל טוואי השטח עתיד להפוך למוקד שריפה. 

כחלק מן המאמץ למלחמה בשריפות, קק״ל עובדת בשיתוף פעולה מלא עם כבאות והצלה לישראל, הקימה קק"ל חפ"ק- המרכז באמצעים טכנולוגיים מתקדמים את הסריקות, בין היתר באמצעות מצלמות ורחפנים, המתעדים התרחשויות נקודתיות במרחקים של עד עשרות קילומטרים ובהתאם להתרעות, מוזנקים צוותי כבאות והצלה, לצד עובדי קק"ל.

יפעת עובדיה לוסקי, יו״ר קק״ל: "אנו מעריכים ומוקירים את צוותי הכיבוי שעושים לילות כימים על מנת להתמודד עם השריפות הרבות שמאיימות באופן ישיר על היישובים ועל מרקם הטבע והחי. צוותי הכוננות ביישובים פועלים גם לכיבוי האש ומסכנים את חייהם. שיתוף הפעולה בין כבאות והצלה לישראל וצוותי הכיבוי של קק״ל מגביר את היכולת להתמודד עם השריפות הרבות שהמלחמה מזמנת לנו. קק"ל לוקחת חלק מרכזי במאמצים הכבירים לכיבוי הדליקות. העובדים שלנו מצויים בשטח אותו הם מכירים היטב ושיתוף הפעולה עם צוותי הכוננות ברשויות מאפשר הגנה מפני האש הן על היישובים והן על היערות. הודות לסיוע של קק״ל הצוותים יצטיידו כעת בציוד חיוני שמסייע במניעת התפשטות השריפות״.