כולנו זוכרים את רגעי שבעה באוקטובר כשפרצה המלחמה, ואת הרגעים שבהם התגלעה בפנינו מציאות חדשה ומורכבת. אך מה עבר על הילדים? במסגרת יוזמה ייחודית של האגף לחינוך יסודי במשרד החינוך ושל ג'וינט־אשלים, תוצג תערוכה מרגשת בשם "מציירים היסטוריה", שבה תלמידים מכל רחבי הארץ ביטאו באמצעות ציור וכתיבה את תחושותיהם וחוויותיהם מאירועי מלחמת חרבות ברזל.

התערוכה מציגה את נקודת המבט הייחודית של הילדים, ובה שיקפו את החששות והתקוות שליוו אותם, ועודם מלווים, במהלך הימים הסוערים.
מדובר בחלק מיוזמת כותבים היסטוריה שפיתח ומוביל משרד החינוך ושהחלה עם פרוץ המלחמה.

הפעילות מאפשרת לילדים, צוותי חינוך והורים לתעד את סיפוריהם האישיים מתקופת המלחמה. במסגרת המהלך פותחו מגוון יוזמות ותוכניות, והתערוכה המרגשת היא אחת מהן. במיזם השתתפו מאות תלמידים מבתי ספר יסודיים, והם כתבו על החוויות שלהם וציירו אותן, במה שהפך לאוסף של ביטוי אותנטי ומשמעותי לתחושותיהם.

על בסיס המיצגים בתערוכה שאצרה שלגית שחר פותחו כלי עבודה מקצועיים עבור אנשי חינוך, במטרה לסייע להם בשיחות עם הילדים ולתמוך בהם בתהליך עיבוד הטראומה שחוו במהלך התקופה הקשה. "בתערוכה ניתן לראות מה הילדים חשבו והרגישו, מה נחקק בליבם, ומה עוד נותר להם לא ברור או לא פתור", מספרת שחר.

שלומי כהן, מנכ"ל ג'וינט־אשלים, מוסיף: "התערוכה מהווה הזדמנות חשובה לכלל המבקרים להיכנס לעולמם של הילדים, להקשיב, ללמוד ולהרהר על השפעת המלחמה על הדור הצעיר לצד השאיפה ליצירת עתיד בטוח ושלו יותר".

מאיר שמעוני, מנכ"ל משרד החינוך, מדגיש: "היצירות מביאות את הקולות הייחודיים של התלמידים שלנו ונותנות ביטוי מוחשי למורכבות שמלווה אותם מאז 7 באוקטובר, ומאפשרות לנו, אנשי החינוך, לגעת בנפשם הסוערת ולהיות להם למשענת תומכת".

התערוכה תיפתח לציבור הרחב ותוצג במוזיאון האצ"ל בתש"ח בתל אביב ובמוזיאון ז'בוטינסקי בתל אביב במהלך חג הסוכות, עד 24 באוקטובר. לאחר מכן תוצג התערוכה בכנסת במהלך כל חודש דצמבר.