בצל המלחמה הגיעה לרשות החדשנות בישראל משלחת של חברי הבונדסטאג הגרמני, בראשות יו"ר ועדת ענייני אירופה, ד"ר אנטון הופראיטר, מנכ״ל ארגון אלנט-גרמניה קרסטן אוונס וחברי פרלמנט אירופאי. למפגש הוזמנו פרופ' אורי מר-חיים - ראש המחלקה לחקלאות מדייקת וראש אגף אירופה במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל.

הוא ציין, כי מיגל הממשיכה את פעילות המחקר גם בעת המלחמה, לאחר פינוי מעבדות המכון מקריית שמונה. במפגש השתתף גם אמיר אורנים מייסד ומנהל התפעול הראשי, בחברתTripleW  ההופכת פסולת מזון אורגנית לפלסטיק מתכלה. המשלחת הגיעה לישראל ביוזמת ארגון ELNET, ארגון א-מפלגתי הפועל לחיזוק היחסים בין ישראל לאירופה.

במסגרת הביקור שהתקיים במשרדי רשות החדשנות בתל אביב, הציג שלומי קופמן סמנכ"ל החטיבה הבינלאומית ברשות החדשנות וראש מינהלת איסרד את פעילות ומטרות הרשות בישראל הפועלת לקדם יזמות וחדשנות טכנולוגית, בדגש על תעשיית ההיי-טק הישראלית, המהווה מנוע צמיחה עיקרי של כלכלת ישראל.

בנוסף, הציג אמיר אורנים מייסד TripleW את פעילות החברה שפיתחה טכנולוגיה חדשנית להפיכת פסולת מזון לחומצה לקטית, המשמשת בין השאר למוצרי ניקוי, מוצרי קוסמטיקה וביו פלסטיק מתכלה.

פרופ' מר-חיים סיפר כי מיגל הינו מכון המחקר היחיד שפונה בישראל בשל המלחמה, ולמרות האתגרים, ממשיך לתפקד ולקדם את המחקרים היישומיים-הבינלאומיים כאשר החוקרים עובדים במעבדות שונות באוניברסיטאות ומכוני מחקר בכל חלקי הארץ.

הוא הודיע, כי בקרוב יחלו לפעול במעבדות החדשות שהוקמו באזור התעשייה וההיי-טק צח"ר, בסמוך לראש פינה, מאחר ועדיין נמשכות התקפות טילים על קריית שמונה - כאשר המטרה העליונה- להמשיך במחקרים למרות המלחמה.

במכון המחקר מיגל מתמקד המחקר במתן פתרונות פורצי דרך ברי-קיימה, לאתגרים עולמיים בתחום המזון, החקלאות, הבריאות ומים, בטחון תזונתי, השפעות שינויי אקלים, מגפות ובריאות וכן - פיתוח זנים חדשים, הארכת חיי מדף של פירות וירקות, פתרון למחלות כרוניות, טיפול בשפכים, בעיות קיימות של תעשיית המזון.