הסכם מדיני אפשרי בין ישראל ללבנון מעורר חילוקי דעות עמוקות בקרב ראשי הרשויות בצפון. בעוד חלקם תומכים בהסכם שיביא להסדרה בטווח הארוך, אחרים מזהירים כי הסכם חלקי עלול לסכן את ביטחונם של תושבי קו העימות ולהפוך את הצפון לשדה קרב בלתי פוסק.
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, מדגיש את החשיבות שבהסכם מדיני ארוך טווח, שיחזיר את המפונים לבתיהם ויבטיח את עתיד האזור. "ממשלת ישראל צריכה להחליט אם פניה להסדרה או הכרעה בצפון", אומר יהב, ומוסיף: "הכי גרוע מבחינתנו זה להכניס את הצפון לסבב בלתי נגמר. לדעתי, יש להגיע להסכם מדיני שיבטיח את שובם המהיר של עשרות אלפי המפונים לבתיהם וירחיק את חיזבאללה אל מעבר לליטני״.
לדברי יהב, הסכם שיביא לשקט ממושך יוביל גם לפיתוח ושגשוג בצפון. "החלטת ממשלה להשקיע בפיתוח מטרופולין חיפה והצפון תביא לשגשוג ולפריחה באזור הזה וזה צו השעה״, הוא מדגיש, ומוסיף שחשוב לקדם במקביל גם את שיקום הכלכלה המקומית והתרבות, לצד סיוע לעסקים שנפגעו בצורה קשה.
מנגד, משה דוידוביץ', יו"ר מועצה אזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, הביע בשם כל ראשי רשויות קו העימות התנגדות חריפה לכל הסכם שלא יבטיח את הרחקת חיזבאללה ויפגע בביטחון תושבי הצפון.
במכתב ששלח לשר הביטחון, הזהיר דוידוביץ' מהסכנות שבהסכם שאינו כולל נטרול של חיזבאללה: "אני כותב לך את מכתבי זה לאחר יותר מ-250 רקטות שנורו רק היום לעבר יישובי הצפון, כולל פצועים ונזקים רבים בנפש ורכוש״.
דוידוביץ' הוסיף כי למרות רצונה של מדינת לבנון בהפסקת הלחימה, חיזבאללה אינו פועל בהתאם לאינטרס הלאומי של לבנון: "מדינת לבנון רוצה בדיוק כמונו להוביל לימים של שקט בגזרה הצפונית, אך בל נטעה לחשוב כי חיזבאללה ולבנון – חד המה״.
הוא מדגיש את הצורך באיום ממשי על חיזבאללה, ומביע אמון בצה"ל וביכולתו לנקות את השטח: "צה"ל יודע לפעול כדי לנקות את השטח ואני סומך את ידי על כל מפקדי וחיילי צה״ל שעושים לילות כימים בהגנה עלינו״.
דוידוביץ' מתריע כי הסכם שלא יכלול הרחקה של חיזבאללה אל מעבר לליטני יותיר את תושבי קו העימות בסיכון. "את התושבים שלנו נוכל להחזיר אל בתיהם רק כאשר נדע כי ביטחונם מובטח״. כתב דוידוביץ', והוסיף: "בשם כל ראשי הרשויות בקו העימות, מצפים כי תפעל בהתאם למען הבטחת ביטחוננו והשבת השקט לאזור״.