אחרי למעלה מ-400 ימים של מאבק להשבת החטופים, משפחות החטופים השיקו יוזמה חדשנית שמטרתה לחזק את הקשר עם הציבור הרחב. אפליקציית "Not Alone" (לא לבד), שהושקה בימים אלה, נועדה ליצור גשר ישיר בין משפחות החטופים לבין הציבור התומך במאבקם.
"הציבור מתקשה להתחבר רגשית ל-101 סיפורים שונים בו זמנית," מסביר רז מטלון, מיוזמי האפליקציה וגיסם של יוסי שרעבי ז"ל, שנרצח בשבי חמאס, ואלי שרעבי, שעדיין מוחזק בשבי. "האפליקציה מאפשרת לכל אחד להתחבר באופן אישי למספר סיפורים שמדברים אליו".
האפליקציה מציגה עמוד אישי לכל אחד מ-101 החטופים שעדיין מוחזקים בעזה. בעמודים אלה, המשפחות יכולות לשתף תמונות, סרטונים וסיפורים אישיים על יקיריהן. "אנחנו רוצים להראות שמאחורי כל חטוף יש אדם שלם," אומר מטלון. "לספר מי הם באמת, מה הם אוהבים, מה החלומות שלהם".
הייחודיות של האפליקציה טמונה ביכולתה לחבר בין תומכים לבין פעילויות שמתאימות לתפיסת עולמם. "יש משפחות שמארגנות תפילות והפרשות חלה, אחרות מארגנות מרוצים או מופעי ריקוד", מסביר מטלון. "כל תומך יכול לבחור את הדרך שמתאימה לו להביע את תמיכתו".
מאז השקתה לפני מספר ימים, כבר הצטרפו לאפליקציה למעלה מ-3,000 משתמשים, והמספרים ממשיכים לעלות. "אנחנו מאמינים שיש פוטנציאל להגיע למאות אלפי תומכים," אומר מטלון. "החזרת החטופים היא נושא שזוכה להסכמה מקיר לקיר בחברה הישראלית".
האפליקציה פותחה בהתנדבות על ידי צוות מפתחים מקצועי, ביניהם חברי ילדות של אלי שרעבי. "שרון ועידית עדן, אנשי הייטק שהם חברים של אלי מילדות, התגייסו מיד כששמעו על הרעיון", מספר מטלון. "אנשים עבדו עד השעות הקטנות של הלילה כדי להשיק את האפליקציה בזמן".
בשבוע הבא מתוכננת הצגת האפליקציה בכנסת, במטרה לרתום את חברי הכנסת לשימוש בה ולהגביר את החשיפה שלה. "אנחנו רוצים להתחיל מהמנהיגים ומשם להגיע לכל בית בישראל," אומר מטלון.
"בסופו של דבר," מסכם מטלון, "המטרה היא להשיב את כולם הביתה. את אלי צריך להציל כמה שיותר מהר, ואת יוסי צריך להביא לקבורה נאותה. האפליקציה היא כלי שמאפשר לכל אחד מאיתנו להיות חלק מהמאבק הזה".
לינק לאפליקציה: www.not-alone.app