תחום הציות בישראל ממשיך להתקדם בצעדים משמעותיים, בדרך להפיכתו לסמכות מקצועית ומוכרת. לאחרונה, האגודה הישראלית לציות – הגוף המקצועי לקציני ציות וקציני איסור הלבנת הון בישראל, הקשור לאיגוד הבינלאומי לציות (ICA) השיקה את פנקס קציני הציות וקציני איסור הלבנת הון.

באגודה ציינו, כי הפנקס מהווה מרשם פומבי ומסודר, הכולל את שמותיהם של קצינים המחזיקים בהסמכות קציני ציות מוסמכים וקציני איסור הלבנת הון מוסמכים. באגודה הבהירו עוד, כי מדובר בהסמכות בינלאומיות, המוכרות בלמעלה מ-160 מדינות בעולם.

כדי לזכות בהן, על המועמדים לעבור בחינות הסכה מטעם האגודה הישראלית בשיתוף עם ICA. הקורסים להכנה לבחינות מתקיימים במסגרת שיתוף פעולה עם המרכז להוצאה לאור של לשכת עורכי הדין בישראל. באגודה מסרו עוד, כי נכון להיום, בישראל ישנם למעלה מ-200 בעלי הסמכה.

מעבר להענקת ההסמכה האגודה ציינה, כי היא פועלת להבטחת סטנדרטים מקצועיים גבוהים בקרב הקצינים המוסמכים. קציני הציות והלבנת ההון מחוייבים לעול על פי קודקס מקצועי מחייב, הכולל קוד אתי הדורש, בין היתר, התמקצעות מתמקדת. תנאי זה מחייב את בעלי ההסכמה להשתתף באופן קבוע בהשתלמויות, כנסים וימי עיון מקצועיים.

יו"ר האגודה הישראלית לציות, אלון קוחלני, ציין, כי האגודה מפעילה גם מנגנון של שיעפוט משמעותי. "קצינים אשר יפרו את כלתי האתיקה המקצועית, עלולים להירגע מהפנקס הציבורי, מה שמבטיח את שמירת רמת המקצועיות הגבוהה והאמינות בתחום", הוא צין עוד.

לדבריו, מדובר במהלך שמיישר קו עם סטנדרטים בינלאומיים. "במדינות רבות, רגולטורים ומנהלים בגופים פיננסיים הבינו שמילוי החבורה הרגולטורית במינוי קצין ציות מתממש רק על ידי מינוי בעל הסמכה בינלאומית, תוך התבססות על גוף מקצועי, שמפקח ומבצע אכיפה במקרה של חריגות", הוא הסביר.