תנועת הצעירים בואו יוצאת בשיתוף פעולה ייחודי עם המיזם "היום שאחרי", שהוקם בתחילת המלחמה עבור אנשי המילואים ונשותיהם וכולל סדנאות קבוצתיות, שיח וטיפול.
שני הגופים חברו יחד כדי להציע לסטודנטים ששירתו במילואים ולבני זוגם מענה ייחודי ללא עלות, הכולל תמיכה נפשית ורגשית בתקופה המאתגרת של המלחמה. המיזם הושק בשישה מוקדים בפריסה ארצית, ובמסגרתו מוצע טיפול קבוצתי שיסייע למילואימניקים לחזור לשגרה האזרחית בקלות וביעילות.
מדובר בבשורה חשובה עבור אלפי סטודנטים הנאלצים להתמודד עם אתגרים נפשיים שנובעים מהשירות הצבאי האינטנסיבי, וכאלה שחזרו ממילואים או נמצאים במילואים, ופשוט רוצים לדבר עם מישהו שהיה שם ויבין אותם.
המיזם יפעל בערים חיפה, תל אביב, באר שבע, ירושלים, ראשון לציון והרצליה, והן נבחרו בשל קרבתן למוסדות אקדמיים מרכזיים. המתכונת היא סדרה של ארבעה מפגשים לכל קבוצה. המפגשים יתקיימו בקבוצות קטנות של 8־12 משתתפים עם אפשרות להמשך טיפול באמצעות ארבעה מפגשים נוספים.
בשנה האקדמית האחרונה גויסו לשירות מילואים כ-70 אלף סטודנטים. כ-60% מכלל חיילי המילואים מתמודדים עם תגובות נפשיות בעקבות השירות. במוסדות אקדמיים רבים עדיין אין פתרון מערכתי לנושא התמיכה הנפשית בסטודנטים המשרתים במילואים, והמיזם החדש נועד לגשר על הפער הזה.
תומר וינר מתנועת "בואו" מספר: "כל מילואימניק יודע ש-1,500 השקלים שהמדינה מקצה למילואימניקים לטיפול נפשי, זה לא מספיק. בשנה האחרונה שמענו מאינספור מילואימניקים על הקושי הנפשי בחזרה לשגרה, שיש לו השלכות על המצב התעסוקתי והכלכלי ועל הלימודים. התוכנית שפתחנו כוללת את המענה הרגשי המקצועי ביותר שיאפשר למילואימניקים שלנו לשרת וגם לקבל את הטיפול ההכרחי".
צחי כהן, המנהל הקליני של מיזם "היום שאחרי", מוסיף: "אנשי ונשות המילואים ובנו הזוג נעים בין שגרה לשירות אינטנסיבי ואנחנו יודעים שהמעברים האלה לא קלים. מערך התמיכה יעניק מענה באמצעות אנשי מקצוע מומחים וכולל מעגלי שיח וסדנאות עם מנחים שחלקם אנשי מילואים והם ללא עלות ומותאמים למציאות המלחמה".
קישור להרשמה לסטודנטים במילואים: https://genv.co.il/form