לראשונה מתחילת המלחמה התקיים מסע גרוטראלי, מסע שטח מוטורי ייחודי בדרום הארץ בהשתתפותם של מתמודדים עם פוסט־טראומה מהשירות הצבאי, המטופלים בעמותת נט"ל. המסע הוא יוזמה משותפת של עמותת נט"ל ומיזם גרוטראלי, המפגיש את משתתפי המסע עם אתגרי נהיגה, ניווט, חילוץ ואחזקת רכב, וכל זאת תוך שימת דגש על עזרה הדדית בין הצוותים.
במסע השתתפו 11 לוחמים המטופלים בנט"ל. המסע החל במצפה רמון והסתיים בערבה, תוך תמיכה וליווי אישי וקבוצתי. זאת במטרה לסייע למשתתפים להתמודד עם הפציעה ה"שקופה" ולחזור למסלול החיים.
הילה שבורון, סמנכ"לית נט"ל ומנהלת תחום קהילה וחוסן בעמותה, מספרת: "המסע הוא חוויה עוצמתית מאוד, שמוציאה את המשתתפים מאזור הנוחות וממעגל ההימנעות. היציאה לטבע ולשטח היא היציאה מהמלחמה היומיומית של התמודדות עם פוסט־טראומה. השפעותיה מפתיעות בעוצמתן, ובכך מייצר המסע הפנמה של האפשרות להנאה, תנועה, התמודדות ומסוגלות לחיים ולעתיד".
לכל מתמודד הוצמד מתנדב מגרוטראלי, וביחד הם עברו תהליך הכנה מקדים למסע בליווי של מנחי הקבוצה, אנשי טיפול מקצועיים.
אחת המשימות המרכזיות לקראת המסע הייתה השמשה של רכבים ישנים. "האתגרים של הנסיעה ושל תיקון התקלות ברכב הם מטפורה לחיים עצמם לצד פוסט־טראומה: גם לשבר יש ערך, יש בו הזדמנות לייצר חוויה של צמיחה. העצירות שנכפות עלינו בדרך, כשאנחנו נתקעים, מביאות הזדמנות להיות יחד ולהרוויח משהו מההתמודדות הזו, להיות אחד עבור השני ולמצוא פתרונות יצירתיים", מסביר נועם, אחד המשתתפים במסע. "חשוב להיות סבלניים ולהבין שמסתובבים בינינו אנשים שכל רעש קטן יכול להקפיץ להם זיכרון טראומטי. לפעמים אנחנו נראים כמו עוף מוזר ולא מובן, אבל במסע הזה הרגשנו שיש לנו מקום".
מאז תחילת המלחמה התקבלו בקווי הסיוע של נט"ל קרוב ל־67 אלף פניות, מספר שלא נראה קודם לכן בכל שנות הפעילות של נט"ל. המלחמה הותירה מאות אלפי חיילים ואזרחים להתמודד עם טראומה יומיומית המשפיעה על חייהם באופן עמוק. בהתאם, שילשה העמותה את היקף פעילותה, והיא נותנת מענה לנפגעי טראומת המלחמה, החל מטיפול נפשי פרטני וקבוצתי ועד לתוכניות חוסן וליווי בחזרה לעולם הקריירה.