בצל הירי הבלתי פוסק שהוביל לקרוב ל-400 אזעקות בצפון וברחבי הארץ לאורך היום, תושבי הצפון תקפו בחריפות את ההסדרה המסתמנת. התושבים זועמים על הניתוק של ממשלת ישראל מהמתרחש בשטח, וטענו שההסדר הוא חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון.
במטה ״נלחמים על הצפון״ תקפו: ״עשרות אלפי תלמידים רצים למרחבים מוגנים. עשרות אלפי תלמידים כלל לא לומדים. הורים נוטשים את מקומות העבודה מיליוני ישראלים תחת אש. קרוב ל-400 התרעות היום כתוצאה מהשיגורים מלבנון. אשליית ההסדרה מתפוצצת לנו בפנים״.
״היום הוא נקודת אל חזור״, סיכם מתן דודיאן, ממובילי המטה. ״תושבי הצפון לא יכולים עוד לשאת את ההכלה הכפויה. אם ממשלת ישראל תתעלם - הפעם תושבי הצפון לא ישתקו. הגיע הזמן להכרעה ברורה ומוחלטת. לסגור את המשק, לכבוש את דרום לבנון, ולהבטיח את ביטחון אזרחי ישראל״.
יורם אבן צור, דובר שמונת הקיבוצים שלא פונו בגליל העליון ותושב קיבוץ עמיר בעצמו, אמר בהמשך לירי: ״לצערנו תושבים שנכנסו לטווח הירי בצפון ובמרכז הארץ - מרגישים את מה שאנחנו חשים כאן וחווים את האיום מעל שנה. אלה הם חיינו היו בשנה האחרונה. במבט קדימה, התושבים הלא מפונים הם אוכלוסייה שנפגעה קשות מעצימות המלחמה ועל כן אנחנו שואפים ליצור העדפה מתקנת לתושבים בקו העימות".
אבן צור הוסיף ותקף את הממשלה: "הילדים שלנו לא למדו ונוצרו פערים, הגיל הרך חונך במקלטים, תושבים איבדו את מקומות העבודה שלהם. אנחנו נאלצנו לשלם יותר על החיים כאן בגלל המרחק למרכזים עורפיים. עוד אנחנו דורשים בפגישותנו עם גורמי ממשלה ליצור לנו מתווה התאקלמות חזרה לשגרה בעקבות הסבל שעברנו".
בתוך כך, פרוייקטור הצפון, האלוף (מיל׳) אליעזר צ'ייני מרום, פתח הבוקר את כנס ההכנה לשיבה הביתה, שארגן פורום קו-עימות, בשיתוף ג'וינט-אלכא, לצורך למידה מהרשויות בדרום, וכהיערכות מקדימה לשיבת תושבי הצפון לביתם.
"אנו פועלים היום בשני נתיבים עיקרים", אמר פרויקטור הצפון, "ראשית, להחזיר את התושבים לביתם. ההחלטה על החזרה הביתה תתקבל על ידי ממשלת ישראל, ואילו אנו פועלים שיחזרו לישובים נקיים ומסודרים, עם תשתית תקינה וכל השירותים הנדרשים. מקום שיהיה נעים לגור בו. במקביל, אנו בונים תוכנית צמיחה ל- 5 שנים הקרובות שתוביל את הצפון למקום אחר מבחינה פיזית, כלכלית וחברתית. הצפון יהפוך למקום אחר! פורח ומשגשג, לא למקום בו היה ב-6.10.23".
במסגרת המפגש סקר צ'ייני את המגמות, הכיוונים ודרכי הפעולה של מטה יישום 'תנופה לצפון' לצד עיקרי העשייה עד כה והצעדים הקרובים להמשך: "הממשלה הקצתה סכום של 15 מיליארד ש״ח, אך ללא גבולות גאוגרפים. כעת, וביחד עם מנהל התכנון במשרד הפנים, אנו שוקדים על הגדרת קו עימות כאזור עדיפות לאומית, ביטחונית ומקצועית. משרד הביטחון נדרש לתקף ולעדכן, על בסיס ההחלטה הממשלתית 919, ובמקביל אנו פועלים להוסיף נימוקים מקצועיים, כך שבסופו של התהליך יוגדר קו עימות אזור 0-9 כאזור 'עדיפות לאומית', הזכאי לתקצוב רב-שנתי, שלא יפחת מ- 12 מיליארד ש״ח, לצמיחת ושגשוג הצפון".