מצוק קרס בחלקו הצפוני של חוף סידני עלי בהרצליה. מהעירייה נמסר, כי המקום מגודר ומשולט ואין דיווח על נפגעים. למקום הגיעו פקחים מרשות החופים העירונית ובעירייה יצאו בקריאה לציבור שלא להגיע למתחם, מחשש לקריסה נוספת.
"עיריית הרצליה יחד עם החברה הממשלתית להגנת מצוקי החוף, מקדמות בימים אלה את אישורה של תוכנית לחיזוק המצוקים בתאי שטח לאורך כל רצועת חופי הרצליה", ציין ראש עיריית הרצליה, יריב פישר והודיע: "התוכנית עתידה לעלות לדיון ולאישור בוועדות המקצועיות - המקומיות והארציות. אנו נמצאים במירוץ נגד הזמן ונגד איתני הטבע הפוגעים במצוקים ומקווים לאישורה מהר ככל האפשר".
לדבריו, במקביל הקימה העירייה ועדה ייעודית "לשיקום חופי הים ובחינת חלופות אקולוגיות להקמת שוברי גלים - אשר גם הן צפויות בעתיד להוות חלק ממערך ההגנה על המצוקים ומניעת כירסומם על ידי גלי הים מלמטה".
בתוך כך, בעקבות אירוע קריסת המצוק, המשרד להגנת הסביבה דורש תקצוב ומימוש שלב ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים בחופי ישראל, בהתאם להחלטת הממשלה. "התמוטטות המצוק ממחישה שוב את הצורך הדחוף בהשלמת התקציב למימוש שלב ב' של פרויקט של ההגנות הימיות, במטרה לשמור על המצוקים החופיים", ציינה השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן – "המשרד להגנת הסביבה סבור כי יש לתקצב את שלב ב' של עבודת החברה, שבמסגרתו יקודמו פרויקטים מרכזיים חדשים של הגנות מצוקים בהרצליה, בבת ים ובאשקלון, במטרה לשמור על הציבור והסביבה״.
בהתאם להחלטת ממשלה 1871 פועלות בימים אלו ועדות בין משרדיות בהובלת מנכ"ל המשרד המשרד להגנת הסביבה, אסף יזדי, אשר בוחנות את תקצוב של ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים, לצד גיבוש הפתרון למצוקים היבשתיים. כך, אמור המשרד להשלים פתרון כולל להגנה על מצוקי הים התיכון. במסגרת הוועדות הוגשה תוכנית לאומית להשלמת ההגנה על המצוקים, והמשרד קורא למשרדי הממשלה לקדם ולתקצב את מימוש התוכנית בהקדם האפשרי.
מהחברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון נמסר כי הקריסה שארעה מצפון לחוף סידני עלי הייתה בהיקף גדול של כ-7,000 מ"ק.
בחברה התריעו, כי קריסה זו ממחישה את הסכנה הברורה והמיידית של המצוק החופי שדורש מענה וטיפול דחוף.
רצועת החוף של ישראל, לאורכם של כ-190 ק"מ, כוללת כ-45 ק"מ של מצוקים המצויים מעל רצועת החוף בקטע שבין חדרה לאשקלון. במקטעים מסוימים לאורך קו חוף רכס מצוקי כורכר, קיימת סכנת התמוטטות.