בנקודות החלוקה של בית לחם יהודה, עמותה העוסקת בחלוקת מזון ובהכנת סלי מזון לעשרות אלפי משפחות בחודש, מתגלה לאחרונה תופעה חדשה ועצובה. נזקקים, שהגיעו למצב כלכלי קשה במיוחד, מגיעים לנקודות החלוקה של העמותה ולוקחים סלי מזון מעבר להקצאה הניתנת להם.

ש', מנהלת נקודת חלוקת מזון לנזקקים בעמותה זה שנים, מספרת: "ישנן מספר אימהות חד־הוריות, המטופלות על ידי הרווחה ונמצאות במצוקה כלכלית קשה, אשר מגיעות לנקודת החלוקה, ובמקום לקחת את הסל המוקצה להן, הן לוקחות פי שלושה וארבעה, וזה בא על חשבון הקצאה של משפחה אחרת".

היא מעידה שבהתחלה הן התנצלו בפניה, אך בפעמים הבאות הן כבר התעלמו ואף "שכללו" את המעשה.
בשיחה עם אחת האימהות הללו, אם חד־הורית לשניים, היא מודה שאין לה ברירה אחרת: "אין לי כסף לקניות, ולא תמיד סל הסיוע מספיק לכל הילדים שבבית. ממכולת או מסופר אי אפשר לגנוב כי יזמינו משטרה, אז אני סומכת על טוב הלב של ארגוני הצדקה שירחמו עלי ולוקחת מעבר לסל".

"הלב נקרע", משתפת מלכה אלבז, מנכ"לית בית לחם יהודה, "מצד אחד אנחנו רוצים לתת כמה שיותר לנזקקים, אך חייבים שכמה שיותר אנשים יוכלו לקבל את הסיוע. לאחרונה המצב החמיר מאד, והמקרים הבודדים הפכו לתופעה. לאחר שנה של מלחמה ועלייה חדה של יוקר המחיה, המדינה צריכה להתעורר ולדאוג לנזקקים - ויפה שעה אחת קודם. מעגל הנזקקים התרחב, והעמותות לא מצליחות לבדן לצמצם את הפערים".

י', הממונה על חלוקת סלי מזון של העמותה בתחנה בשכונת מצוקה, מדגיש: "אני תמיד מבקש מהעמותה שישלחו לי 20% רזרבה, מעבר למשפחות הרשומות. אין לי יכולת להתמודד עם מי שמבקשים עוד כי אין להם אוכל לילדים. הקצאה של שלושה קרטוני חלב למשפחה או שלושה עופות לשבוע לא תמיד מספיקה. אם אין ברירה ואני עונה להן בשלילה, הן פשוט 'סוחבות' מהמשטחים בלי שאשים לב. למרות אי־הנעימות, אני נאלץ לפעמים לבקש מהן להחזיר, אבל הן מסרבות. מזעזע שאימהות צריכות להילחם על האוכל של הילדים שלהן".