עמותת עלם מפרסמת הבוקר את הדוח השנתי שלה, ועולה ממנו תמונה קשה לגבי מצבם של בני נוער בישראל בעקבות מלחמת חרבות ברזל.
הדוח שהוגש לשר הרווחה יעקב מרגי מצביע על משבר עמוק בקרב בני נוער, שגבר לאורך השנה האחרונה בעקבות המלחמה: 45% מכלל בני הנוער שפגשו אנשי עלם השנה דיווחו על שימוש באלכוהול. 26% דיווחו השנה על שימוש בסמים ובחומרים אסורים. במקביל, 35% מהנערים דיווחו על תחושות של בדידות, דיכאון וחרדה, ובקרב נערות המספר מגיע ל־47%.

עוד עולה מהדוח כי 30% מבני הנוער נמצאים על רצף הנשירה מהלימודים, החל מביקור לא סדיר ועד לניתוק מוחלט ממסגרות חינוכיות. "תופעה זו מדאיגה מפאת חשיבות הקשר של בני נוער עם דמויות חינוכיות מיטיבות, ופגיעה ביכולת ההתפתחותית, החברתית והלימודית של בני הנוער", אומרים בעלם.

השיטוט במרחבים הציבוריים והשהייה הממושכת מחוץ לבית חושפים את בני הנוער לתופעת אלימות הרחוב: 20% דיווחו שסבלו מאלימות - אחד מכל חמישה בני נוער בסיכון דיווח על אירועי אלימות מחוץ לבית.

"הנתונים משקפים מציאות מורכבת ברחובות, במיוחד בתקופה זו של חוסר ודאות ומתח חברתי", אומרת טלי ארז, מנכ"לית עלם. "עם העלייה החדה באירועי אלימות במרחב הציבורי, ההתגייסות והשותפות החברתית משמעותיות מתמיד. היכולת שלנו להגיע לנוער במקום שבו הם נמצאים - קריטית למניעת הידרדרות. הנוער שלנו הוא האחריות של כולנו כחברה".

הרב שי פירון, יו"ר עלם ושר החינוך לשעבר, אומר: "העמותה היא חדר המיון הלאומי של נוער במצבי סיכון בישראל, ועושה ככל שביכולתה להושיט יד לכל צעיר וצעירה. אנחנו דוחפים ליצירת תוכנית חירום לאומית ארוכת טווח, בשיתוף פעולה עם משרדי הממשלה והשלטון המקומי".