בית הדין לעבודה קבע כי אדריכל שעבר התקף לב לאחר שקיבל איום בתביעה, יוכר כמי שעבר תאונת עבודה. האירוע התחיל כאשר יזם פרויקט בנייה התקשר לפני כשלוש שנים לאדריכל פרויקט ודיווח לו כי התגלתה אי-התאמה בין הביצוע בפרויקט המאוכלס לבין התכנון של אדריכל הפרויקט ובשל אי-התאמה נוצרה בעיה ברישום הדירות בטאבו.

באותה שיחה היזם איים על האדריכל כי אם לא תיפתר הבעיה, הוא יגיש תביעה נגדו בבית המשפט. בעקבות השיחה האדריכל חש לחץ וחרדה וקבע פגישה למחרת עם האחראית על הנושא בעירייה. למחרת בשעת אחר הצהריים הוא החנה את רכבו בחניון סמוך לעירייה לקראת הפגישה עם האחראית. הוא יצא מרכבו, חש שלא בטוב ולא הצליח להיכנס לפגישה. האדריכל פונה באמבולנס לבית החולים מפתח הכניסה לבית העירייה, שם אובחן כי הוא סובל מהתקף לב כתוצאה מחסימה של 95% בעורק שמספק דם לשריר הלב.

עורך דינו של האדריכל עו"ד אלישר פיינגרש ממשרד מרקמן טומשין ושות' הגיש תביעה לביטוח הלאומי, להכיר בקשר הסיבתי בין השיחה בין האדריכל והיזם ולקראת הפגישה בעירייה כאירוע חריג שגרם להתקף לב בדרישה להכיר בהתקף לב כתאונת עבודה.

הביטוח הלאומי דחה את התביעה, בין היתר בטענה כי התקף הלב אירע כעבור יותר מ-24 מהשיחה בין היזם לאדריכל ולאור מצבו הרפואי הקודם של האדריכל בן ה-60 לפני האירוע. בית הדין לעבודה קבע כי מדובר באירוע חריג ומינה את פרופ' ולטר מרקוביץ שיקבע אם יש קשר סיבתי בין האירוע לבין התקף לב.

לאחר הגשת חוות הדעת של המומחה הרפואי מטעם האדריכל ולפני קבלת חוות הדעת של המומחה השני שמינה בית הדין, הביטוח הלאומי הודיע לבית הדין כי שינה את החלטתו והחליט להכיר בהתקף הלב של האדריכל כתאונת עבודה.

בעקבות החלטת בית הדין קבע שיש קשר סיבתי בין האירוע להתקף הלב וכי מדובר בתאונת עבודה. משמעות ההחלטה היא שהאדריכל יזומן לוועדה רפואית שתקבע את שיעור הנכות ובהתאם יקבע את גובה הקצבה החודשית שלה יהיה זכאי האדריכל לכל ימי חייו.