במשך יותר משנה, צוותים של "קהילה תומכת" וצוותי הסיעוד בקבוצת תיגבור התמודדו באזור הצפון עם שגרת מלחמה מתמשכת ומאתגרת.
בימי שגרה הם מסייעים לאזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלויות בתחומים שונים, אבל במהלך 14 חודשי המלחמה בצפון נותרו אלפי אנשים מבוגרים, סיעודיים ונכים בעורף המופגז ללא יכולת להתפנות למקומות בטוחים יותר - והצוותים תפקדו בתנאים בלתי אפשריים.
רחלי הלפרין, מנהלת סניף סיעוד צפת בקבוצת תיגבור, מספרת: "הייתי נוסעת תחת טילים כדי לנהל את הסניף. קיבלנו אישור מביטוח לאומי לערוך ביקורי בית טלפוניים, אבל לא היה אפשר להתנהל רק ככה. זה היה אבסורד שלא הייתה שום תוכנית פינוי לאזרחים האלה".
נירה גבע, מנהלת הקהילות של החברה בצפון, מציינת: "רוב האזרחים הוותיקים עם מוגבלות באזורים כמו צפת, כרמיאל וטבריה, נהריה ועכו נותרו בבתיהם במלחמה ללא מרחבים מוגנים, ולצערנו לא היו לנו תשובות עבורם".
בני לביא, אב קהילה תומכת בסניף תיגבור קריית שמונה, מוסיף: "הוותיקים בעיר פונו, אבל נותרו כאן כל השנה שלושה מהקהילה שלא יכלו. אני עצמי בן 72 ועברתי ללון במלון, אבל לרגע לא הזנחנו אותם, וגם כשהסניף נפגע מטיל ולא היה מאויש, שמרתי איתם על קשר רציף".
מבוגרים רבים שיכלו להתפנות מהצפון המופגז, אינם ממהרים לחזור הביתה מאז הפסקת האש, וממשיכים בינתיים להתגורר, זה יותר משנה, בבתי מלון. בעמותת שפר, המלווה אותם ותומכת בהם, עסוקים ביצירת שגרת פעילויות פנאי עבורם, ולאחרונה קיימו בירושלים אירוע לחיזוק תחושת הקהילתיות בקרב המפונים המבוגרים, שכבר הפכו לקהילת עקורים שלמה בעיר. המשתתפים התכבדו בבירה תומר, לזכרו של סמל תומר נגר ז"ל שנפל בקרב הירואי בכיסופים ב־7 באוקטובר, ובעמותת שפר מסבירים: "חיזוק המרחב הבטוח למפונים הוותיקים חשוב במיוחד עכשיו, טרם חזרתם הלא פשוטה הביתה בהדרגה אחרי למעלה משנה, למי מהם שיש בית לחזור אליו".