הבוקר מפרסם שירות התעסוקה את דופק שוק העבודה, שמסכם את התנועות שנרשמו בשוק העבודה הישראלי במהלך נובמבר. מהנתונים עולה כי מספר דורשי העבודה שמר על יציבות יחסית, ירד בשיעור של כ-0.55% בהשוואה לחודש אוקטובר ועמד על 164.6 אלף בנובמבר – הנתון הנמוך מאז פרוץ המלחמה.
בעוד במספר הכללי של דורשי העבודה נרשמה ירידה, גם אם שולית, במספר הנרשמים החדשים בשירות התעסוקה בתור דורשי עבודה דווקא נרשמה עלייה – מ-23.6 אלף באוקטובר לכ-32 אלף בנובמבר. על כל חמש משרות פנויות התמודדו החודש כשישה דורשי עבודה – מספר די יציב, עד כדי שיפור קטן בהשוואה לחודש אוקטובר.
הירידה במספר דורשי העבודה ניכרה בשתי הקבוצות המבוגרות יותר (גילאי הביניים, 35-54; והמבוגרים, בני 55 ומעלה), בעוד בקרב הצעירים המספר עלה. כתוצאה מכך השתנה בחודש החולף התמהיל הגילי של דורשי העבודה ועומד על 30.9% צעירים, 41.4% מקבוצת הביניים ו-30.9% מבוגרים. 55.6% מדורשי העבודה הן נשים ו-44.4% הם גברים.
הירידה במספר דורשי העבודה נרשמה רק בקרב קבוצת "יהודים שאינם חרדים", בעוד בקרב החרדים והערבים נרשמו עליות.
גם החודש, כמו בכל השנתיים שחלפו, את ראש רשימת הערים שבהן שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר הובילו אום אל-פחם ורהט – עם שיעור דורשי עבודה זהה של 6.6%. מעניין לציין שירידות משמעותיות במספר דורשי העבודה נרשמו יותר בערים החזקות מהמרכז, וגם, אולי באופן מפתיע, בערים צפוניות כמו קריית מוצקין, שכתוצאה מההפגזות עלה בהן מספר דורשי העבודה בחודשים האחרונים.
"אפשר שזוהי ראשית השפעתה של הפסקת האש, שאומנם טרם השפיעה באופן ניכר על המספר הכללי של דורשי העבודה, אך החלה להשפיע במידת מה על שווקים צפוניים שניזוקו בחודשים האחרונים כתוצאה מההפגזות", אומרים בשירות התעסוקה.