פרופ׳ יורם מערבי, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה, שיקום וגריאטריה. נהרג אתמול (שבת) במהלך טיול. מערבי בן 67 במותו, עסק כמומחה גריאטריה בבית החולים הדס הר הצופים במשך 37 שנים.
"זו טרגדיה נוראית, אבידה קשה", אמרו בעצב בשירותי בריאות כללית במחוז ירושלים, לאחר קבלת הבשורה הקשה על מותו בטרם עת של מערבי – מומחה בעל שם עולמי בתחום הגריאטריה, שנהרג בשבת בנפילה מצוק במהלך טיול בנחל כזיב שבגליל המערבי.
פרופ' מערבי מוכר לצופים רבים בזכות הופעותיו הרבות בקשורת, בין השאר, כאשר כיכב כמומחה מקצועי בסדרה "80 וארבע" בכאן 11. במסגרת התוכנית, נפתח באופן זמני "גן ילדים" במתחם דיור מוגן, במטרה להפגיש בין הקשישים שחיים בו לילדים בני 4.
במשך שנים ארוכו הוא כיהן כמנהל היחידה לשיקום בקהילה בשירותי בריאות כללית במחוז ירושלים ורופא בכיר במערך הגריאטריה והשיקום במרכז הרפואי הדסה והאוניברסיטה העברית.
האגודה הישראלית לגרונטולוגיה מסרה לאחר קבלת ההודעה על האסון: "האגודה כואבת והמומה על מותו בטרם עת של חברנו היקר, פרופ' יורם מערבי ז"ל. פרופ' מערבי היה מענקי הגריאטריה בדורנו ומהמובילים בתחום הזקנה, היה חבר בוועד המנהל של האגודה במשך שנים רבות ושותף אמת לדרך ולקידום רווחתם הבריאותית והנפשית של הזקנים בישראל".
בשירותי בריאות כללית במחוז ירושלים ספדו: "בצער רב קיבלנו את הידיעה על פטירתו של פרופ' יורם מערבי, איש יקר ומיוחד במינו. מעבר להיותו מומחה בעל שם עולמי בתחום הגריאטריה, פרופ' מערבי היה דמות חמה, אוהבת מלאת חמלה ואנושיות, שתמיד ניגשה לכל אדם בגובה העיניים. הוא לט בנתינתו האין סופית, ביכולתו להקשיב ולהכי ובאמונתנו העמוקה בכבוד, החמלה, והקלה של קנה – מושג שעמד על חשיבותו ודייקנותו בכל יחה".
עוד סיפרו בשירותי בריאות כללית מחוז ירושלים, כיע מתחילת מלחמת חרבות ברזל, פרופ' מערבי נרתם ללא היסוס לסייע לקשישים שנפגעו ולמפונים בגיל השלישי.
"הוא פעל בהתנדבות, הרצה, שוחח, והקליט סרטונים מלאי משמעות, שנועדו לספק כלים פרקטיים ומשמעותים למשפחות ולמטפלים", ציינו עוד בשירותי בריאות כללית.
מנכ"ל הדסה, פרופ' יורם וייס סיפר עוד: "פרופ' מערבי היה חבר וקולגה אהוב. הוא נערך על ידי תלמידיו בפקולטה לרפואה של הדסה והאוניברסיטה העברית והשאיר מורשת חשובה ומשמעותית, אשר תישאר אחריו לדורות הבאים ותזכיר לכולנו את המחוייבות והאחריות של כולנו כלפי הדור השלישי, אותו כינה מיד 'זקני העם החכמים'. פעילותו כללה עבודה רבה בשינוי התפיסה החברתית כלפי הזקנים והבאתם אל קדמת הבמה כקהילה מכובדת, חיונית ופעילה".
פרופ' מערבי, שהתגורר בשכונת ארנונה בירושלים, עסק במשך יותר מ-35 שנים במחקר קליני אודות הזקנה, פרסם מאמרים רבים בספרות המדעית העולמית וחינך דורות של אנשי מקצוע בתחום הגריאטריה. הוא הותיר אחיו אישה, שתי בנות, נכדים ואמא אותה ליווה במסירות רבה