לאחרונה הוקמה פקולטה לרפואה באוניברסיטת רייכמן בהרצליה, בעוד באילת נתקלה יוזמה דומה של חברת "מדיקל דוקטור" בקשיים מצד המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). הפקולטה הבינלאומית שתוכננה לקום באילת בהובלת ד"ר משה כהן, מנכ"ל "מדיקל דוקטור" הפועלת זה כ־20 שנה בהכנת סטודנטים ישראלים ללימודי רפואה בחו"ל ועיריית אילת, נועדה לשפר את שירותי הבריאות בעיר ובפריפריה ולמשוך סטודנטים מכל העולם בהובלת פקולטה ישראלית ופקולטות אירופאיות שניסחו את תכנית הלימודים.

היוזמים כבר חתמו על מסמך כוונות מול שירותי חולים כללית והחלו לבנות צוות אקדמי אבל למרות תמיכה רחבה מגורמי רפואה ישראליים ובינלאומיים, המל"ג דחתה מוקדם יותר השנה את הבקשה בטענה ש"רק אוניברסיטאות ישראליות עם פקולטות קיימות רשאיות להפעיל הכשרה קלינית". אנשי "מדיקל דוקטור" טוענים כי החלטת המל"ג מקוממת ושרירותית במיוחד על רקע האישור שניתן לאונ' רייכמן העשירה במרכז שבה הוקם בי"ס לרפואה יש מאין. הם עצמם לא הורשו להשתתף בדיוני המל"ג שדנו בבקשתם ולהציג בפניה את טיעוניהם.

ד"ר כהן אומר למעריב: "הקמת פקולטה לרפואה באילת היא צו השעה. מדובר במיזם שעשוי לשנות מקצה לקצה את פני העיר ואת איכות ותוחלת החיים של תושבי הפריפריה. ההחלטה לדחות את הבקשה מנציחה שנים רבות של הזנחת הפריפריה בתחום הרפואה וההשכלה. נמשיך להילחם בכל הכלים העומדים לרשותנו על מנת לשנות את ההחלטה. במדינה מתוקנת מיזם כזה היה זוכה לתשואות ולתמיכת המדינה. לדחייה השלכות על מחסור הרופאים בפריפריה וזליגת סטודנטים לרפואה לחו"ל, בשעה שישראל משוועת לכוח אדם איכותי".

מהמועצה להשכלה גבוהה נמסר למעריב: "אנו מכירים בחשיבות ובנחיצות רופאים בפריפריה בכלל ובאילת בפרט. ביולי האחרון הופיעו בפני המל"ג ראש עיריית אילת וראש אגף רפואה של שירותי בריאות כללית במסגרת דיון עקרוני בעקבות בקשת חברת 'מדיקל דוקטור'. אחרי בחינת הבקשה נקבע כי לימודי רפואה אינם יכולים להתקיים במסגרת שלוחת מוסד להשכלה גבוהה מחו"ל שבחינת פעילותה על ידי המל"ג היא מינימלית ואדמיניסטרטיבית בעיקרה, ועל כן אינה מבטיחה פיקוח אקדמי מספק". 

במל"ג מדגישים עוד הם מקיימים בחינת היתכנות לכך שאוניברסיטאות בישראל המוסמכות לקיים לימודי רפואה, יקיימו לימודי רפואה באילת לרבות החלק של ההכשרה הקלינית.