בצל השכול הבלתי נגמר של המלחמה, היום (שלישי) יינתן מקום גם לכאב משפחות השכול האזרחי, בציון לראשונה של יום המשפחות השכולות, לכבוד כל הילדים היתומים בישראל.

היום החשוב הזה שם לו למטרה להביא להכרה ציבורית ותודעתית את התחושות והאתגרים של אלפי משפחות שחוו את אובדן יקיריהן בנסיבות שונות. בישראל חיים היום יותר מ-35 אלף יתומים, וגם משכן נשיאי ישראל היה אמש מוקד הוקרה עבורם.

אלונה וקרן אלמלם, אם ובת ממרכז עמותת חמניות במודיעין, התומכת במשפחות היתומים, יצרו ספר זיכרונות של יקיריהם יחד עם חבריהם ממשפחות שכולות נוספות, והגישו אותו לנשיא המדינה יצחק הרצוג.

קרן ואלונה אלמלם עם יצחק הרצוג וספר הזכרונות (צילום: באדיבות עמותת חמניות, המקום ליתומים בישראל)
קרן ואלונה אלמלם עם יצחק הרצוג וספר הזכרונות (צילום: באדיבות עמותת חמניות, המקום ליתומים בישראל)


הספר המרגש כולל את סיפורי הילדים והוריהם המנוחים, חוויות משותפות וזיכרונות שחוו עם ההורה, וגם סיפורים על התחושות והמקום של חמניות בחייהם. העמותה מפעילה מרכזי פעילות ברחבי הארץ לילדים ובני נוער יתומים ומעניקה להם את קבוצת השווים, חברים בני גילם שחוו אובדן בנסיבות שונות.

אלונה בת ה-8 איבדה את אביה יוסי כשהייתה בת 4, לאחר התמודדות ממושכת שלו עם סרטן. אלונה וחבריה היתומים ממרכזי חמניות שבמודיעין ובפתח תקווה הגיעו אמש לבית הנשיא ואלונה סיפרה ל"מעריב": "חשוב לי היה להגיע ולפגוש את הנשיא הרצוג ולספר לו על אבא שלי ואת הסיפור שלי, ושכמוני יש לא מעט ילדים יתומים שרוצים להשמיע את הקול שלהם ושיידעו שהם גם צריכים תמיכה. בחמניות הבנתי שזה נורמלי לגמרי להיות ילדה יתומה, ובזכות הסיוע שאני מקבלת במפגשים אני מצליחה להתגבר על הגעגוע לאבא ולהמשיך לחיות חיים שמחים".

קרן ואלונה אלמלם בבית הנשיא (צילום: עמותת חמניות)
קרן ואלונה אלמלם בבית הנשיא (צילום: עמותת חמניות)


אמה הוסיפה: "אלונה פורחת בעמותה וגם אני מקבלת תמיכה והכוונה, אבל חשוב לנו שגם המדינה והציבור בכלל יכירו את יתומי השכול האזרחי. ההכרה הזאת היא רגע משמעותי עבורנו. הידיעה שאנחנו לא לבד מחזקת ומרגשת, וכולי תקווה שהסימבוליות שביום הזה תהפוך גם למעשים לקידום זכויות וחקיקה שיטיבו איתנו ועם ילדינו".