61. עידן עמדי - זמר ושחקן
הזמר והיוצר עידן עמדי לא היה "זקוק" לפציעה הקשה שלו במלחמת חרבות ברזל כדי להפוך לגיבור לאומי. השיר הראשון שלו, "כאב של לוחמים", שיצא בסמוך לזכייתו במקום השני בעונה השמינית של התוכנית "כוכב נולד", היה גם השיר הראשון שבחר לשיר באודישנים לתוכנית, וכבר אז מיצב את עצמו כמי שמייצג קול של דור שלם. הדור החדש שלא חושש לדבר על הכאב, הטראומות והאובדן, וגם על סיפור ההתבגרות הלא פשוט של נערים שנזרקים לצבא בגיל 18, ונאלצים להתבגר כמעט בן לילה.
עם פרוץ המלחמה גויס עמדי, לוחם בחטיבת כרמלי, לשירות בזירה הצפונית, ולאורך כל חודשי המלחמה שיתף ברשתות החברתיות את תחושותיו מאז שעלה שוב על מדים ויצא להילחם. בהמשך עבר ליחידת הנדסה קרבית, ובינואר 2024 נפצע קשה באסון המשאית בח'אן יונס שברצועת עזה.
לאחר שבועיים של אשפוז עמדי ניצח שנית - ועמד שוב על הרגליים. התברר שהקליע שחדר דרך גרונו לא פגע בעמוד השדרה בדרך נס. מאז שיצא מבית החולים, ולאורך כל זמן שיקומו, הוא מקפיד לשלוח מסרים של אחדות בין כל חלקי העם. בדצמבר הוציא שיר חדש בשם "סופרמן" לקראת אלבום חדש שבדרך.
הוא נולד בשנת 1988, והעובדה שאביו הוכר כנכה צה"ל עקב תאונת דרכים קשה עיצבה אותו בילדותו ודחפה אותו לעצמאות מגיל צעיר.
בשנת 2011, כשנה לאחר הפריצה המקצועית שלו, יצא אלבום הבכורה של עמדי, שהגיע למעמד אלבום זהב. חלקו עסק בחוויית לוחמים בצבא - מה שמיצב אותו כ"הזמר הלוחם", שדיבר לראשונה לא רק על השירות הקרבי אלא גם על הטראומות שהגיעו בעקבותיו.
"זה מאוד מעסיק אותי", אמר בריאיון, "ואני לא חושב שאני צריך להתנצל על זה".
אחד הרגעים הבלתי נשכחים לאחר הפציעה היה נאום ההספד של חבריו שנהרגו באותה תקרית, והפכו את עמדי לסמל הישראליות כולה. זו שיש בה כאב ושכול וגבורה וניצחון.
אנחנו אוהבים תארים והגדרות, ואחרי שנים שהמונח "הישראלי היפה" היה חף מתוכן, בא עמדי והצהיר: "אשוב להילחם עבור המדינה שלי. אמא, אל תכעסי", ומילא את כולנו בגאווה.
62. גיל שויד - יו“ר צ‘ק פוינט
גיל שויד (56), מייסד צ'ק פוינט ויו"ר דירקטוריון החברה, נחשב לדמות מרכזית בתעשיית הסייבר העולמית. מאז הקמת החברה ב־1993, תחת הנהגתו של שויד, הפכה צ'ק פוינט לחברת סייבר גלובלית עם שווי שוק של יותר מ־20 מיליארד דולר וצמיחה של 130% בשווי המניה מתחילת השנה. עם מחזור מכירות של יותר מ־2.4 מיליארד דולר בשנה, החברה משרתת למעלה מ־100 אלף לקוחות ברחבי העולם.
צ'ק פוינט, המעסיקה יותר מ־6,500 עובדים ברחבי העולם (מתוכם יותר מ־3,000 בישראל), ממשיכה להיות מוכרת כמעסיק מוביל בתחום הסייבר, ואף נבחרה בפעם החמישית על ידי "פורבס" לחברת הסייבר שהכי טוב לעבוד בה בעולם, ולאחת החברות הטובות ביותר בעולם על ידי המגזין TIME.
שויד זכה להוקרה ולעיטורים שונים על הישגיו, כולל פרס ישראל בתחום הטכנולוגיה והחדשנות, פרס מנהיג המחר של הפורום הכלכלי העולמי ודוקטור לשם כבוד מהטכניון. הוא גם פעיל אזרחי ומשמש יו"ר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב לנוער ויו"ר עמותת "יכולות", הפועלת לצמצום פערים לימודיים.
תחת הנהגתו של שויד צ'ק פוינט לא רק ניצבת בחזית טכנולוגית בתחום הסייבר, אלא גם מייצגת עמוד תווך כלכלי ותרבותי בישראל. מפרוץ מלחמת חרבות ברזל החברה תרמה למאות ארגונים, השקיעה בהקמת מרכזים חינוכיים לילדים מפונים והעניקה תמיכה חיונית לקהילות במצוקה. החברה אימצה קהילות מפתח, בהן קיבוץ מגן וכפר גלעדי, ותרמה את בניין המטה שלה לשימוש עבור מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים.
במהלך השנה הודיע שויד על שינוי תפקידו והפך ליו"ר פעיל, לאחר יותר מ־30 שנה כמנכ"ל.
63. ברק רגב (מנכ“ל גוגל ישראל) ומאיר ברנד (סגן נשיא גוגל העולמית)
מנכ"ל גוגל ישראל ברק רגב החל לעבוד בסניף הישראלי של ענקית החיפוש כבר לפני 14 שנים, שבמהלכן מילא מגוון תפקידי ניהול, הן בגוגל ישראל והן בכמה חטיבות של החברה העולמית.
לפני הצטרפותו לגוגל עבר רגב כמה תחנות, מסטארט־אפים מקומיים ועד לענקית התוכנה מיקרוסופט. בשנת 2017 החליף בתפקיד את מאיר ברנד, שמונה לסגן נשיא גוגל העולמית.
רגב הוא איש טכנולוגיה וניהול, שהגיע לתחום מהקרביים הטכנולוגיים ולא מתחומי הכלכלה, המימון, החשבונאות או השיווק, כמו רוב המנהלים בחברות הענק. הוא מתגאה בכך שמרבית הנהלת החברה בישראל מורכבת מנשים.
נראה כי מעבר לניהול השוטף של החברה, הנושא הרגולטורי הוא אחד החשובים ביותר עבורה. יתרון הגודל יכול להיות מצוין בעסקים, אבל הוא גם מעיר מרבצם לא מעט מוקדי כוח ותיקים, שחוששים מהשחקנים החדשים בזירה - הן ברמה הגלובלית והן ברמה המקומית. רגב נחשב לאחד הישראלים הבכירים בעולם ההייטק.
ברנד (54) מכהן כסגן נשיא ענקית החיפוש - חברת גוגל העולמית, ומנהל השווקים המתעוררים ב־EMEA (רוסיה, המזרח התיכון ואפריקה). ברנד, בוגר תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת הרווארד היוקרתית, עבד בעברו בכמה ענקיות: היה סמנכ"ל חטיבת ICQ ב־AOL, ניהל במשך כשלוש שנים את חטיבת העסקים הקטנים במיקרוסופט ישראל, ושימש כמנכ"ל גוגל ישראל לפני שהשתלב בתפקידי ניהול בכירים בחברה העולמית - עד למינויו לסגן הנשיא שלה לפני כשבע שנים.
בספטמבר 2005 מונה ברנד למנכ"ל גוגל ישראל והיה אחראי על הקמת החברה בארץ. בדצמבר 2009 מונה לחבר הנהלת גוגל אירופה, ובנוסף החל לכהן כמנהל אזורי לפעילות גוגל בישראל, יוון ואפריקה. בהמשך הוא מונה למנהל השווקים המתעוררים ולסגן נשיא גוגל העולמית.
בעבר ציין כי לדעתו הסיבות המרכזיות שמושכות אנשים צעירים לעבוד בגוגל הן הרצון להשפיע והרצון לשנות את העולם.
64. אבי גבאי - מנכ"ל פרטנר
מנכ"ל פרטנר אבי גבאי (57), לשעבר השר להגנת הסביבה מטעם מפלגת כולנו ויו"ר מפלגת העבודה, נחשב לאחד האנשים המשפיעים ביותר בשוק התקשורת הישראלי, כשברקורד המקצועי שלו ניהול שלוש חברות תקשורת - בזק, סלקום וכעת פרטנר.
גבאי הוביל כמה מהמהלכים העסקיים הגדולים בשוק בשנים האחרונות, כמו רכישת גולן על ידי סלקום, הכנסת הוט לחברת הסיבים האופטיים IBC והסכם בזק־פרטנר בשוק הסיבים.
לפני כשנתיים וחצי זיהה גבאי פוטנציאל בקבוצת התקשורת ורכש אחוזים מהחברה ביחד עם שותפים נוספים. בכך הפך לראשונה בקריירה לבעל שליטה, תוך שהוא מונה במקביל למנכ"ל פרטנר. עם כניסתו לתפקיד גיבש גבאי הנהלה חדשה ויציבה וביצע שורה של מהלכים ופעולות כדי להשביח את פרטנר.
אם בהתחלה שוק ההון היה חשדן לגבי האסטרטגיה של המנכ"ל החדש, נראה שעם פרסום הדוחות האחרונים התמונה מתבהרת - והיא חיובית. פרטנר הציגה את הדוח החזק ביותר שלה ב־12 השנים האחרונות עם צמיחה, רווחיות ותזרים עולה. לאחר שביססה וייצבה את עצמה בשוק הסיבים האופטיים, פעל גבאי בשנה האחרונה להחזיר את המיקוד של פרטנר בסלולר, והשיק בשיתוף אריקסון העולמית רשת דור 5 חדשה ומתקדמת.
גבאי ידוע כמנהל יצירתי, שהוגה פתרונות מחוץ לקופסה. אחד המהלכים האחרונים והמסקרנים שלו הוא יצירת מודל חדש ובר־קיימא לפעילות הטלוויזיה של פרטנר, תוך שיתוף פעולה עם התוכן של yes, הסכם שמחכה בימים אלה לאישור רשות התחרות.
כמו בסלקום, גם בפרטנר גבאי הביא עימו תודעת שירות גבוהה ומוביל מתן שירות הוגן ואחראי לצרכנים, תוך קידום מהלכים שהפכו לסטנדרט בשוק. בין היתר הגביל מכירת ציוד קצה (כמו מכשירי סלולר) פר לקוח, ביטל את החובה להשיב כרטיס SIM ללקוחות נוטשים וחייב הקשת קוד בהזמנת תוכן בטלוויזיה.
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל הוביל גבאי את פרטנר על פי העיקרון "ישראל לפני פרטנר", כשהסיוע ללקוחות, לחברה הישראלית, לכוחות הביטחון ולמפונים עמד בראש סדר העדיפויות.
גבאי הדגיש בפני העובדים כי על החברה לפעול ברגישות ויצירתיות אל מול כל בקשה של הלקוחות, גם אם היא יוצאת דופן, שכן אנחנו נמצאים בימים יוצאי דופן.
65. אילן סגל - מנכ"ל פלאפון ו-yes
אילן סיגל (49), מנכ"ל פלאפון ו־yes, נחשב לאחד המנכ"לים הבולטים בשוק התקשורת הישראלי. בתפקידו הקודם כיהן כמנכ"ל גולן טלקום, אחרי שמילא שורת תפקידים בקבוצת בזק, בהם סמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי של פלאפון, yes ובזק בינלאומי.
מאז כניסתו לתפקיד מנכ"ל פלאפון ו־yes במאי 2022 הוביל מהלכים משמעותיים ופורצי דרך, בהם הכניסה של yes לשוק הסיבים והפיכתה מחברת טלוויזיה לחברת תקשורת.
בנוסף, סיגל קידם שיתופי פעולה עם ענקיות הסטרימינג הבינלאומיות נטפליקס ודיסקברי פלוס; את ההסכם עם חברת פרטנר להפצת תוכני yes; הפעלת ליבת רשת דור 5 עצמאית בפלאפון לראשונה בישראל; והשקת 5GMAX, המאפשר ללקוחות ליהנות מתעדוף מהירות ומגלישה עוצמתית באירועים הומי אדם כמו מופעי מוזיקה ואירועי ספורט.
פלאפון הייתה גם החברה הגדולה הראשונה שהשיקה את שירותי ה־eSIM, והיא ממשיכה להוביל את הדור החמישי בישראל עם יותר מ־1.2 מיליון לקוחות.
עם תחילת מלחמת חרבות ברזל נרתמו yes ופלאפון למאמץ המלחמתי בעוצמה רבה. אנשי השטח של פלאפון עבדו באזורי סיכון, הציבו אנטנות והוסיפו קיבולות באתרים סלולריים בשטחי כינוס, על מנת לספק כיסוי ופתרונות מיידיים לגופי חירום, חמ"לים, בתי חולים ומתחמי זיהוי חללים.
פלאפון ו־yes הקימו חמ"ל עם פרוץ המלחמה, שטיפל בתרומות וסיוע לכוחות הביטחון, מפונים, משפחות חטופים ואזרחים. בנוסף, שתי החברות אימצו בשנה האחרונה את עמותת חטיבת גבעתי, שהיוותה את אחת מחטיבות חוד החנית של הלחימה ברצועת עזה.
yes בהובלת סיגל נחשבת לחוד החנית של היצירה הישראלית המקורית ומשקיעה עשרות מיליוני שקלים בהפקות מקור מדי שנה, והסדרות של yes זוכות להצלחה בינלאומית. מפרוץ המלחמה המשיכה ליזום ולהפיק סדרות מקור כמתוכנן, במקביל להפקות מיוחדות שנעשו בעקבות המצב, דוגמת הדוקו המדובר NOVA#, על האירועים הנוראיים שהתחוללו במסיבה ברעים. הסרט שימש כלי הסברתי למדינת ישראל, ולאור חשיבותו הציבורית הוצע לשידור בכל גופי התקשורת ללא תשלום. במקביל הוא הוצג לשגרירים ועיתונאים זרים והוקרן באו"ם ומחוץ לבית הדין הבינלאומי בהאג.
היעדים המרכזיים של סיגל לשנה הקרובה יהיו המשך המעבר של לקוחות yes מלוויין לאינטרנט ויצירת מנועי צמיחה חדשים, חיזוק ההובלה והחדשנות של פלאפון בדור 5 בישראל והמשך הצמיחה במצבת המנויים של החברה.
66. עדי סופר־תאני - מנכ"לית Meta ישראל
כל מי שפתח את עמוד הפייסבוק שלו לפני 7 באוקטובר, לא היה יכול להתעלם מנוכחות ה־AI החזקה בפיצ'רים השונים. אירועי השנה החולפת קצת דחקו החוצה את הנושאים שעסקנו בהם לפני כן, אבל את חשיבות הפיתוח של הבינה המלאכותית היא דווקא דחפה קדימה.
עדי סופר־תאני, המשמשת כמנכ"לית Meta (לשעבר פייסבוק) בישראל וכסגנית נשיא בחברה העולמית, רואה ומבינה את חשיבות ההובלה בתחום, על אחת כמה וכמה בזמן מלחמה. בכנס AI For Grown של Meta, שהתקיים ביולי בישראל, כנס שבו נכחו כ־500 משקיעים ויזמים מתעשיית ה־C2B הישראלית, חידדה סופר־תאני את היתרונות שמביאה עימה הבינה המלאכותית להייטק הישראלי, במיוחד בזמנים הללו.
בעשור האחרון סופר־תאני מובילה את פעילות Meta ישראל, שהתמודדה גם היא עם עליות ומורדות לא פשוטות בספינה מטולטלת בעידן של רשתות חברתיות מתחרות. אחד הפרויקטים הייחודיים והחשובים שיזמה הוא פרויקט ליווי הסטארט־אפים הבלעדי לישראל, המלווה יזמים בתחומי האי־קומרס, הפינטק, הבריאות וכיוצ"ב בכל שלבי הפיתוח והצמיחה שלהם. זאת כחלק מההבנה שלא רק הבינה המלאכותית אלא היזמות וההייטק הם חלק מהפרמטרים שיסייעו לישראל לצלוח כל משבר, בפרט בימים אלה.
כמו כן, תחת ניהולה של סופר־תאני, הבולטת בנוף מנהלי התאגידים האמריקאיים הפועלים בישראל, הושקעו בחברה משאבים רבים במחקר בתחום הבינה המלאכותית כדי לעמוד בחוד החנית. אך אם לחזור למהות הראשונית של פייסבוק, שהחלה כרשת חברתית פעילה בינלאומית, גם בשנה החולפת וביתר שאת, Meta ישראל נרתמת למאבק נגד גל האנטישמיות והפייק ניוז ברשתות החברתיות.
נוסף לפעילותה הענפה בתחום העסקי, סופר־תאני נאבקת למען זכויות נשים, ושולחת לא פעם חיצי ביקורת נוקבים כלפי היושבים בשלטון הנוקטים אמצעים שעלולים לפגוע בזכויותיהן. "המטרה שלנו", כתבה בעבר בעמוד הפייסבוק שלה, "היא קרב בלימה שנועד לוודא שאנחנו לא הולכות אחורה, אפילו לא במילימטר".
67. אלי אדדי - מנכ"ל סלקום
אלי אדדי (48) התמנה למנכ"ל סלקום לאחר שכיהן בשנים האחרונות כמנכ"ל חברת הבת דינמיקה וכסמנכ"ל קמעונאות של קבוצת סלקום. בהובלתו הפכה דינמיקה לגורם משמעותי בצמיחה של סלקום בשנים האחרונות, וגדלה להיות רשת ציוד הקצה הגדולה בישראל והמובילה בשוק התקשורת.
בתוך פחות משלושה חודשים ממינויו הוביל עסקה עם חברת HOT לשיתוף פעולה אסטרטגי לשדרוג התוכן ללקוחות סלקוםTV, במקביל להליך שדרוג הממשק הסגול הקיים של החברה. מדובר בצעד האסטרטגי הגדול ביותר שסלקום מבצעת זה שנים, מאז רכישת גולן טלקום.
אדדי הדגיש כי הוא חותר לשינויים מהותיים נוספים בחברה, אשר ישדרגו את חוויית הלקוח ויעניקו לו ערך מוסף, ויהוו מנועי צמיחה לחברה. לצד עסקת HOT קידם אדדי שורה של מהלכים משמעותיים בחברה, בין היתר הזכייה במכרז צה"ל, שעליו התמודדו כל חברות התקשורת.
כמו כן, הוא הוביל שינוי דרמטי במיתוג החברה לטובת מיקוד בערכי הליבה של סלקום כ"חברה הכי ישראלית שיש". במסגרת האסטרטגיה החדשה סלקום נפרדה מהפרזנטור רן דנקר, והעלתה קמפיין לרגל 30 שנות פעילותה ובו פרסומות נוסטלגיות לאורך השנים, המציגות את החוויות שמאפיינות את החברה הישראלית ומוכיחות עצמן רלוונטיות גם כיום.
הקמפיין גם נותן במה לעמותות שבהן החברה תומכת, המסייעות לחיילים בודדים, מקדמות גיוס לצה"ל ומעניקות מענה ליתומים ויתומות.
בהובלתו הקבוצה ממשיכה להיות בעלת היתרון הגדול ביותר בשוק הסלולר, עם יותר מ־3.6 מיליון לקוחות בחברת סלקום וחברת הבת גולן, לצד שמירה על פריסת ה־5G הנרחבת ביותר והרשת הטובה ביותר בישראל, במטרה לאפשר לישראלים להישאר מחוברים בכל רחבי הארץ גם כעת.
68. אביחי שטרן (ראש עיריית קריית שמונה), אלון דוידי (ראש עיריית שדרות) וחיים ביבס (יו“ר מרכז השלטון המקומי)
מלחמת חרבות ברזל תפסה את אביחי שטרן בסיומה של קדנציה ראשונה כאחד מראשי העירייה הצעירים בישראל. בתחילת המערכה בצפון טיל התפוצץ על עירו. השיגור מלבנון פגע פגיעה ישירה בבית מגורים בקריית שמונה, שלמרבה המזל היה ריק מיושביו. אבל שטרן הנמרץ הכין את העיר והעורף לתרחיש שכזה הרבה לפני המלחמה. בחמש השנים שחלפו שיפץ מאות מקלטים ציבוריים בעיר, וכשמשרדי הממשלה התנערו מאחריות למקלטים המשותפים בבתים, גייס כספים ושיפץ גם אותם. אז עדיין לא שיער שיזדקק להם.
ההכרזה על המלחמה הבהירה לו איזה סדר גודל של אירוע נפל עליו. שטרן הקים חמ"ל ותיווך לתושבים את המציאות החדשה. הוא התמודד עם ההתגרויות של חיזבאללה ועם ההתרעות, האזעקות והשיגורים. תחילה הוחלט על פינוי חלק מיישובי הצפון המרוחקים מגדר הגבול עד שני קילומטר, בלי קריית שמונה. שטרן, צעיר ועצבני, ביקש הבהרות והוציא מכתבים, וכשהמדינה התעקשה עלה לירושלים ודפק על השולחן. לבסוף, בזכותו, הפינוי אושר.
מאז עירו נהייתה חזית וספגה את האש. חלק מהבתים בה קרסו, חלק נשרפו. ושטרן הפך לדומיננטי מבין ראשי הרשויות בצפון המופגז ולסמל של מאבק מול האיומים וגם מול הבירוקרטיה. חרף גילו וניסיונו הקצר ניהל את הפינוי ביעילות, והוא עצמו נותר בקריית שמונה לסייע לאלה שלא יכולים לעזוב. הרבה בזכותו מפעלים חיוניים בצפון ממשיכים עדיין לעבוד. שטרן ממשיך ומתנגד להשבת התושבים לעירו חרף הפסקת האש בין ישראל ללבנון.
ב־11 השנים שבהן אלון דוידי מכהן כראש עיריית שדרות עברו אצלו ראשי ממשלה ושרי ביטחון, חברי כנסת וראשי רשויות. ואת כולם שאל מה עושים עם עזה. גם ראשי הצבא היו אצלו, רמטכ"לים, אלופי פיקוד ובכירים נוספים, וכולם אמרו בערך את אותו הדבר: חמאס מורתע.
כשהקונספציה קרסה ב־7 באוקטובר דוידי הופתע. קיץ של יריות וחיסולים, כמות לא מבוטלת של רקטות והפגנות של חמאס על הגדר עבר על עירו, אבל שום אינדיקציה לא הייתה לקטסטרופה המתקרבת.
מהרגע הראשון ראש העירייה המיתולוגי של שדרות נכנס מתחת לאלונקה. הוא דיבר עם התושבים בזמן אמת, הנחה את הכוחות, הכווין את החיילים ופעל בעשרות זירות במקביל. כמות האירועים וההיתקלויות בשדרות בשבת השחורה הייתה בלתי נתפסת. מחבלים רבים חוסלו, וככל שנקפו השעות נדמה היה שמספרם רק הולך וגדל. דוידי נאלץ לנהל את הקרבות עם מעט כוחות, לתעל אותם למקומות חיוניים, לכוון את אנשי ההצלה ולקוות שיגיעו בזמן.
41 הרוגים גבה רק הקרב על תחנת המשטרה בשדרות, ובמוצאי שבת החל חילוץ ההרוגים מתוכה ונפתח תהליך הזיהוי. דוידי היה גם שם וניהל את האירוע המורכב. הרקטות פגעו לו בתשתיות והתושבים הנצורים מצאו עצמם בלי מים וחשמל, ממש כמו בעזה. ראש העירייה שלהם פתח חמ"ל, ארגן גיוס מזון מכל רחבי הארץ דרך רשתות השיווק וגם דרך פיקוד העורף, ודאג להעביר לעיר משאיות של מים, מזון, מוצרי תינוקות ומוצרי היגיינה.
גם את מבצע הפינוי משדרות, הפינוי האזרחי הגדול ביותר שידעה ישראל מימיה, ניהל דוידי באופן מאורגן ומסודר. 17 אלף איש הועברו למלונות ולבתי הארחה. לאורך חודשים ארוכים היה דוידי ראש עיר שרוב תושביה לא נמצאים בה. לצד הניסיון לייצר להם שגרת חיים בים המלח ובאילת, ובמיוחד לאור סיום המערכה בצפון, הפך לאחד הקולות התקיפים הדורשים את המשך המלחמה עד למיגור מוחלט של ארגון הטרור.
חיים ביבס, המכהן בשנים האחרונות כיו"ר מרכז השלטון המקומי וכראש עיריית מודיעין־מכבים־רעות, הוא אחד המנהיגים הכריזמטיים בסצנה המוניציפלית, ורבים רואים בו מנהיג גם בזירה הארצית.
לפני כמה חודשים פורסם כי ביבס, חבר ליכוד מאז נעוריו ומי שמייצג דור חדש של מנהיגים בתנועה הרואים צורך בשינוי בהתנהלות המפלגה, שוקל להתמודד על ראשות המפלגה בעתיד. התנהלותו והתגייסותו בסיוע לרשויות מאז 7 באוקטובר הקנו לו תמיכה ואהדה בקרב אזרחים רבים.
69. רון חולדאי (ראש עיריית תל אביב-יפו) ויונה יהב (ראש עיריית חיפה)
26 שנים, נצח במונחים מוניציפליים, מאייש רון חולדאי את כיסא הראש בעיר התוססת בישראל. זו כהונתו השישית של מי שהיה בעבר טייס קרב ותא"ל (במיל'), איש עסקים ומנהל הגימנסיה העברית הרצליה, וגם ליריביו המרים ביותר אין ספק שיש לו מניות זהב בעיצוב דמותה הייחודית כבירת הבילוי והעסקים.
תחת ניהולו של חולדאי תל אביב היא אבן שואבת לצעירים ולמבוגרים, אומנים וסלבריטאים, עצמאים וסוחרים. אפילו קהילה חרדית משגשגת מצאה בה את מקומה, לצד אוכלוסייה הולכת וגדלה של עובדים זרים ועולים חדשים בדרום. היא לב התרבות המגוונת וסמל הפתיחות והפלורליזם.
תל אביב של היום מקושטת בבתי קפה ובחנויות יוקרה לצד יוזמות חברתיות ועסקים צעירים. הנהירה אליה השכיחה את ההגירה השלילית שהייתה נחלתה בעבר. עם זאת, ואף שכולם רוצים לחיות בה, יש רבים שלא מסוגלים לשכור בה דירה, שלא לדבר על לקנות בית.
תל אביב היא עודנה עיר שמחה, ערנית ובעיקר ערה בלילה. אבל היא גם מוסיפה להיות העיר הצפופה, המאובקת והיקרה ביותר. ברוב שעות היום היא הייתה ועודנה אסון תחבורתי - קשה להגיע אליה, כמעט בלתי אפשרי למצוא בה מקומות חניה, הפקקים בה אינסופיים ותכנון העיר מוטה, כך חשים התושבים, לטובת עסקים על חשבון מגורים.
בשנה האחרונה וגם לפניה התחדד המאבק על אופייה החילוני של העיר ושל מערכת החינוך. קצת לפני 7 באוקטובר עלה לכותרות העימות בכיכר דיזנגוף ביום הכיפורים, ולפני כן הוויכוח על הנחת תפילין במרחב הציבורי. החשש מהדתה בא לידי ביטוי גם בשנה הזאת, בחיכוכים בלתי פוסקים עם גרעינים תורניים וישיבות בשכונות השקטות.
לכל אלה מתווספות סוגיות כמו ביטחון אישי ופשיעה, יוקר המחיה בעיר והוויכוח על אופי הדרום וכיבושו בידי מהגרי עבודה. חולדאי ער לכל זה ואוחז בהגה מתוך התחשבות באוכלוסיות וירידה לעומקם של הצרכים. הוא משתדל שלא להיות מזוהה או מעורב מדי, ויחד עם זאת פעיל מאחורי הקלעים. עד כה הוא הוכיח שאפשר להיות שמאל וגם מרכז, שהנושאים החברתיים בוערים הרבה יותר מהסוגיות המדיניות, ושעם מעט רצון טוב ויצירתיות גם קואליציה רבת־גוונים יכולה להיות רבת־פעלים.
פעם, בימים של טרום מלחמה וזעזוע, הדרישות של תושבי חיפה מראשי הערים שלה היו צנועות יחסית: התמודדות עם האתגרים בתחום התכנון והבנייה, פינוי בתי הזיקוק והמפעלים המזהמים ומלחמת חורמה בחזירי הבר שפשטו על הרחובות. מאז שהחלה הלחימה בצפון, מטחי הטילים שהופנו אל חיפה הכניסו את התושבים לתרחישי חירום מסוג אחר לגמרי.
יונה יהב, שנבחר לקדנציה חדשה, חזר להנהיג את העיר בשעותיה הקשות. לשבחו ייאמר שהוא התבגר, התפכח, ובמערכה מול הטרור מגלה בשלות וממלכתיות. בשנה האחרונה הוא עסוק בטיפול בנזקי המלחמה. חיפה היא אחת הנפגעות העיקריות מהלחימה בצפון.
עד הפסקת האש טווח טילי חיזבאללה כיסו את מרחב מפרץ חיפה ופגעו פעם אחר פעם בשגרה השברירית גם כך. העיר המופגזת ספגה טילים, אזעקות ונפילות על בסיס יומיומי, לצד אחוז גבוה של משרתי מילואים שהשאירו מאחור עסקים ומשפחה. יהב מאשר פטורים מאגרות ותשלומים לעסקים מקומיים ופועל להשיג עבורם מתווה לפיצוי ממשלתי. ניסיון יקר מפז שרכש במלחמת לבנון השנייה מסייע לו למגן את העיר, להתמודד עם הירי הרקטי ולהכין את התושבים לתרחישי חירום.
יהב אוחז בתפקיד רגיש ומורכב, ולפחות בקדנציה השנייה שלו נדמה שהוא צנוע יותר, קשוב יותר ומחפש את המאחד והמחבר. בחיפה לא נרשמו עימותים משמעותיים בין חרדים וחילונים, יהודים וערבים, ותיקים ועולים, והעיר מקיימת חיים של שיתוף שבו הקהילות חיות זו לצד זו ומתפשרות על בסיס של צדק חלוקתי ולא פורמלי.
במהלך כהונתו נבנו שכונות חדשות בחיפה ואושרה תוכנית מתאר לעיר. יהב קידם את החינוך, התיירות והספורט, פיתח מרכזי קהילה ומוסדות חינוך ובראשם קמפוס הנמל בעיר התחתית, שבו שבעה מוסדות לימוד אקדמיים, לצד קידום תוכניות למידה חדשניות בבתי הספר.
גם העמידה מול האתגר הביטחוני בעיר עובדת לטובתו. אם השנה הבאה תימשך באותו אופן, מעמדו יתחזק.
70. לירון הרשקוביץ ומבשרת נבו - בעלי קבוצת ריפבליק יועצים
ריפבליק יועצים היא קבוצת הייעוץ המובילה והחזקה בישראל, המתפתחת ומתעצמת משנה לשנה, והיא מהווה שיעור לכל חברה מתפתחת השומרת ומגדילה את ההובלה בתחומה. מבשרת נבו ולירון הרשקוביץ הקימו את החברה בינואר 2017 במטרה לתת מעטפת רגולטורית לחברות וארגונים בישראל, עם סל שירותים הכולל מחקר ומידע רגולטורי, ייעוץ אסטרטגי, ניהול משברים וקשרי ממשל.
הקבוצה מלווה כיום יותר מ־150 חברות וארגונים בישראל ממנעד רחב של ענפים וסקטורים, בהם מובילאיי, הפניקס, בנק מזרחי טפחות, מקס, ברינקס, מרכז השלטון האזורי, קשת 12, מכבי שירותי בריאות, קבוצת שלמה, מד״א, איגוד יבואני הרכב, דן אנד ברדסטריט, מס״ב, תנועת המושבים, רגבים, נמל מספנות ישראל, מפעל הפיס, דיפלומט, התאחדות חקלאי ישראל, הולמס פלייס ועוד.
2024 הייתה שנת הפריצה הבינלאומית של הקבוצה, כאשר פתחה סניף בארה״ב בשיתוף פעולה עם משרד L.S.N PARTNERS, מהמשרדים המובילים בארה״ב, במטרה ללוות חברות וסטארטאפים מישראל בכניסתם לשוק האמריקאי, מתוך הנחת עבודה שרגולציה היא מנוע צמיחה עסקית הכי משמעותי שיש.
לחברה יש שדרה ניהולית רחבה המורכבת מדולב תורג׳מן, המשמש כסמנכ״ל קשרי ממשל ורשויות; אסף מוסק, סמנכ״ל פיתוח עסקי וקשרי חוץ; יעל שיינפלד, מנהלת מחלקת המחקר והמידע; ועו״ד חן זפרני יעקובסון, אשר מנהלת את מחלקת המדיניות והחקיקה. הקבוצה מונה 22 עובדים בעלי התמחויות מגוונות.
מחלקת המחקר והמידע של ריפבליק יועצים נחשבת לחלוצה בישראל, חדשנית וטכנולוגית, הנותנת שירותים הן ללקוחות בארץ והן ללקוחות בינלאומיים הבוחנים כניסה לשווקים המקומיים, באמצעות הכנת דוחות רגולציה יסודיים שנותנים למשקיעים תמונה מלאה של תחום בחינת ההשקעה בישראל.
מחלקת המחקר היא מקור גאוותם של בעלי החברה, מתוך תפיסת עולם שהיכולת להתעמק בעולמות הלקוח זה הכוח הכי משמעותי של יועץ טוב לייצר פרקטיקה והצלחות ללקוחות החברה.בקבוצה צופים כי בשנת 2025 היא תתרחב גם לאירופה.
71. טלי גוטליב - חברת כנסת (הליכוד)
בודדות הדמויות הפוליטיות שמצליחות בתוך זמן קצר להגיע להכרה ציבורית רחבה כל כך, למרות היותה שולית, חסרת השפעה אמיתית או בעלת תפקיד רשמי. בכל כנסת יש כמה חברים כאלה, שמצליחים לתפוס תשומת לב שמשקפת הרבה יותר מגודלם האמיתי, עם שילוב של אישיות יוצאת דופן, וגם, יש להודות, יכולות הטרלה רציניות ושימוש נבון באמצעי התקשורת.
מלכת הז'אנר בכנסת הנוכחית היא ללא עוררין ח"כ טלי גוטליב מסיעת הליכוד. מהרגע שכף רגלה דרכה במשכן הכנסת, היא דאגה שאיש במדינה לא יידע את העובדה שהיא לא דופקת חשבון לאף אחד.
גוטליב התמודדה על משבצת "אישה חדשה" ברשימת הליכוד לכנסת, אחרי שבסביבתו של נתניהו סייעו למועמדותה. זאת לאחר שנחשפו לעמדותיה המשפטיות ולעובדה שחרכה את האולפנים בהגנה על נתניהו סביב משפטיו.
גוטליב אכן נבחרה לכנסת מטעם מפלגת השלטון - רק שאז גילו בליכוד, וגם בלשכת ראש הממשלה, שכעת השליטה עליה היא משימה הרבה יותר קשה, ושהנזקים שהיא גורמת לעיתים פוגעים במטרות שהם עצמם קבעו.
זכורה במיוחד ההתעקשות שלה להתמודד למקום מטעם הכנסת בוועדה לבחירת שופטים, בניגוד לעמדת הקואליציה, צעד שערער את היחסים בתוך הכנסת והמגעים סביב הסכמות על הרפורמה המשפטית והביא עליה סנקציות כבדות מצד יו"ר הקואליציה אופיר כץ. זה לא יהיה הימור מוגזם לקבוע שזאת לא הייתה הפעם האחרונה שמושתים עליה עונשים.
גולת הכותרת בשנה החולפת הייתה ההתעקשות של גוטליב לעסוק בתיאוריות קונספירציה הזויות סביב מחדל 7 באוקטובר, עמדות שגרמו לאי־נוחות משמעותית גם בקרב חברי הקואליציה, שסלדו מהרעיונות המופרכים שהיא מקדמת או משתפת. בין היתר האשימה את בעלה של מובילת המחאה נגד הממשלה שקמה ברסלר ששוחח עם מנהיג חמאס יחיא סנוואר כמה ימים לפני מתקפת הפתע על ישראל, שראש המוסד דדי ברנע קיבל התרעה מה־CIA, ושבתוך אגף המודיעין של צה"ל יש בוגד שהמערכת מסתירה.
כל זה גרר כמובן הכחשות מכל המעורבים ואף תגובה רשמית נזעמת מטעם משרד ראש הממשלה; נגד גוטליב מתנהל משפט דיבה לאחר שברסלר תבעה אותה; ראש השב"כ רונן בר טען שדבריה הם פגיעה בביטחון המדינה בכך שהיא חושפת פרטים אסורים על אנשי השב"כ; ובחודש יוני האחרון היועמ"שית גלי בהרב מיארה אף הורתה לפתוח בחקירה פלילית נגדה, באשמת חשיפת מידע מסווג. האירוע עדיין מתנהל, והביא את גוטליב לגבש הצעת חוק שתצמצם את היכולת לפתוח בחקירות נגד חברי כנסת.
72. גילעד אלטשולר ורן שחם (בעלי בית ההשקעות אלטשולר שחם) | אילן רביב (מנכ“ל מיטב בית השקעות)
בשנה האחרונה רשם בית ההשקעות אלטשולר שחם הישגים מרשימים, צמיחה והתחדשות. הוא ממוקם ראשון בטבלת התשואות בגמל ובפנסיה ומוביל בקרנות נאמנות. הישגים אלה, גם בתקופה מאתגרת של משבר ומלחמה, מדגישים את העוצמה והיציבות של החברה, שגם המשיכה להתחזק עם כניסה לתחומים חדשים ורכישות משמעותיות.
גילעד אלטשולר הוא המייסד ומנכ"ל שותף בבית ההשקעות אלטשולר שחם ובעל ניסיון של יותר מ־30 שנה בשוק ההון ובניהול תיקי השקעות. הוא הקים ב־1990 עסק קטן לניהול השקעות, שאליו הצטרף קלמן שחם, אז מנהל בכיר בחברה פיננסית, וביחד הם ייסדו את אלטשולר שחם, שהפך לאחד מבתי ההשקעות המובילים בישראל.
לצד אלטשולר עומד רן שחם, מנכ"ל שותף בבית ההשקעות, לאחר שהצטרף לחברה ב־1999 ובנה את דרכו במגוון רחב של תפקידים, עם ניסיון עשיר של יותר מ־20 שנה בתחום, עד להפיכתו לשותף ומנכ"ל בחברה.
ב־2019 הונפקה החברה הציבורית, שאותה ממנכ"ל יאיר לוינשטיין - בעלים ומנכ"ל אלטשולר שחם פיננסים, בעל ניסיון של 28 שנה בשוק ההון. לאורך השנים אלטשולר שחם צמח והפך לבית השקעות מוביל שמעסיק כ־1,000 עובדים.
לקראת שנת 2025 החברה ממשיכה לחזק את בסיסה והובלתה, וכמו כן פועלת עם מנועי צמיחה נוספים ומפתחת מוצרים חדשים, שנועדו לתת ערך מוסף ללקוחותיה.
עם המוצרים החדשים נמנים פעילות אשראי לעסקים, ומערכת תשלומים בינלאומית ליבואנים בשם Open, בעלת הפטנט הייחודי לתשלום בינלאומי ומקומי. בנוסף, החברה משיקה בימים אלה ארנק דיגיטלי לפעילות מט"ח בשם LAYA ואפליקציית השקעות ומסחר בשם Traed, והיד עוד נטויה. עם הפנים קדימה, באלטשולר שחם שמים דגש על חדשנות, הובלה פיננסית והצטיינות בניהול הנכסים, תוך שמירה על מחויבות ללקוחות ולפיתוח שוק ההשקעות בישראל.
אילן רביב, מנכ"ל מיטב בית השקעות ויו״ר איגוד בתי ההשקעות, מוביל את הקבוצה הפיננסית לפסגות חדשות, עד להפיכת מיטב לבית ההשקעות הגדול בישראל. תחת הנהגתו כמנכ"ל משנת 2010, הקבוצה חוותה צמיחה מטאורית והצליחה להגדיל את היקף הנכסים המנוהלים מכ־30 מיליארד שקל ו־270 עובדים לכ־300 מיליארד שקל וכ־1,000 עובדים כיום.
רביב, המכהן גם כיו"ר חברת האשראי הבורסאית פנינסולה, הוביל את ההנפקה המוצלחת של 2024 בבורסה בתל אביב - מיטב טרייד.
תחת שרביטו רשמה המניה של פלטפורמת המסחר העצמאי תשואה גבוהה והכפילה את שווייה בבורסה, וממשיכה במומנטום החיובי.
מעבר להצלחה הפיננסית, במיטב מציינים תפיסת עולם של תרומה לקהילה. החברה חרתה על דגלה קידום תעסוקה במגזר החרדי ובפריפריה. כמו כן, החברה נרתמה לעזרת יישובי הדרום הן ברמה הפיננסית והן בהתנדבויות.
73. דני דנון - שגריר ישראל באו"ם
פעמיים ניסה דני דנון להתמודד מול נתניהו על ראשות הליכוד, ופעמיים הפסיד. מערכת היחסים בין השניים ידעה עליות ובעיקר ירידות. ב־2007 התחרה מול נתניהו על ראשות מפלגת הליכוד תחת הסלוגן היצירתי "דני דנון מימינך, ביבי" והגיע למקום האחרון. ב־2014 שב והתמודד מולו וגם הפעם הפסיד. על כך נענש כשנשלח לגלוּת פוליטית באו"ם, בדרכו האופיינית של נתניהו להרחיק מורדים פוטנציאליים ממוקדי הכוח במליאה.
דנון עשה עבודה נהדרת באו"ם. העמידה האיתנה על האינטרסים של ישראל מול הקהילה הבינלאומית, הקשרים הטובים שטיפח עם קולגות ומנהיגים, האנגלית האוקספורדית שלו והדרכים היצירתיות לקידום מעמדה של המדינה המותקפת ביותר בארגון הפכו אותו לאחד השליחים המצליחים ביותר במשרד החוץ. ב־2022 שב דנון מהתפוח הגדול והפך ליו"ר הליכוד העולמי. קץ ממשלת השינוי העניק לו הזדמנות לשוב אל הכנסת.
הפעם דנון לא נלחם ביו"ר הליכוד. להפך. כשדיבר על ראש הממשלה נתניהו הנימה שלו הייתה רכה ומפויסת. או שהתפכח לגבי הסיכויים שלו - או שגילה את נתניהו מחדש.
חמש שנים מחוץ לכנסת הן נצח במונחים של פריימריז, אבל דנון הפשיל שרוולים וכבש את מקומו מחדש. העבודה השתלמה והוא רשם הישג נאה בפריימריז ונכנס לכנסת מטעם הליכוד. ועדיין, העובדה שלא קיבל תפקיד שר בממשלה הנוכחית צבעה אותו כיריב פוליטי.
ביוני האחרון החליט נתניהו למנות בשנית את דנון לשגריר ישראל באו"ם. אפשר היה לראות בזה הכרה בהישגיו המשמעותיים בתפקיד, אלא שאז התברר שהסיבה הרבה יותר אקזוטית. תחילה אפיר אקוניס סומן כמועמד מוביל, אחריו שרן השכל במסגרת המגעים להשאיר את מפלגתו של גדעון סער בממשלה. לבסוף אקוניס סירב להמתין למינוי, המגעים בין סער לנתניהו התפוצצו - ודנון נשלח לאו"ם במקומם.
תפקידו החדש־ישן הוא בעל חשיבות מכרעת ליחסי ישראל והתפוצות, להסבת תשומת הלב העולמית לזכותה של ישראל להגן על עצמה ולסבלם של החטופים. ייתכן מאוד שדווקא הוא, שהצליח להציב את ישראל על המפה הבינלאומית באו"ם בקדנציה הראשונה שלו, יתקן את כל מה שהספיק להתקלקל בזמן שהיה בחופשת מולדת.
74. רועי כהן - נשיא להב, לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל
בתשע השנים האחרונות לכהונתו כנשיא לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל רועי כהן עובד ללא הרף. העבודה שלו כוללת לא אחת טונים גבוהים בישיבות הכנסת, ולא פעם ולא פעמיים הוא הוצא מדיונים. בריאיון שנתן לפני כמה שבועות ל"מעריב" אמר כהן שייאוש מבחינתו הוא לא תוכנית עבודה, על אף העובדה שעצמאים ובעלי עסקים בישראל מקבלים יחס של אזרחים סוג ב'.
אחרי דיונים לא פשוטים בימיה הראשונים של המלחמה, הצליחו בלהב להגיע למתווה פיצויים עבור עצמאים בחודשי הלחימה הראשונים. המאבק טרם הסתיים, ובימים אלה נאבקים בלהב על מתן פיצויים הולמים לעסקים בצפון, במיוחד בקו חיפה והקריות. "כל יום שעובר ללא פיצוי הוא מכה נוספת לעסקים שנלחמים לשרוד. אנחנו כאן כדי לוודא שהם יקבלו את מה שמגיע להם - בלי דחיות ובלי תירוצים", אמר.
לכהן, שמשמש בתפקידו משנת 2015, יש קילומטרז' ארוך בפוליטיקה המקומית. בעבר כיהן כחבר מועצת העיר חולון ולסירוגין כסגן ראש עיריית חולון. ממרץ 2024 מכהן כמשנה לראש עיריית רעננה ומחזיק בתיק חזות העיר. בין יתר תפקידיו שימש משנה לראש לשכת עורכי הדין וחבר הוועד המרכזי, חבר מועצת המוסד לביטוח לאומי ויו"ר ועדת התקנות של מועצת המוסד, גזבר פורום סגני ראשי הרשויות בישראל, מנכ"ל ארגון נפגעי פעולות איבה ובעל משרד עורכי דין עצמאי. כהן מכהן כממלא מקום יו"ר נשיאות המגזר העסקי וגם כחבר המועצה הלאומית־כלכלית של ישראל וחבר הנהלת ארגון העסקים הקטנים האירופי.
75. רמי לוי, משפחת יוחננוף ומיכאל לובושיץ - ענקי קמעונאות
רמי לוי (69) הוא הבעלים של רשת המרכולים רמי לוי שיווק השקמה, מנכ"ל הרשת הסלולרית רמי לוי תקשורת, בעלי רשת המרכולים ובתי הקפה קופיקס ומחזיק בכ־76% ממניות חברת התעופה ישראייר. על רקע המלחמה והפסקת הטיסות של מרבית חברות התעופה הזרות, ישראייר רשמה ברבעון השלישי של השנה רווחי שיא של כ־20 מיליון דולר, והחברה מצויה בתנופת פיתוח עם תוכניות להמשך הצטיידות במטוסים. לוי גם שוקל להנפיק את חברת הנדל"ן שבעלותו, רמי לוי נדל"ן, וממשיך להרחיב את עסקיו.
אחרי שעלה בזמנו לכותרות בזכות הקמפיין המיתולוגי "עוף בשקל", הצליח לוי למצב את רשת הקמעונאות שבבעלותו למותג ולשמר נתח שוק גבוה. הרשת התמודדה עם תנאים משתנים בעקבות המלחמה, כמו המשבר ביחסים עם טורקיה והתייקרות מוצרי יבוא.
איתן יוחננוף ממשיך לעמוד בראש הרשת המשפחתית, שהצליחה להתמודד עם אתגרים מורכבים במהלך השנה ולשמר את מעמדה כאחת הרשתות הקמעונאיות המובילות. האתגרים בשנה החולפת היו רבים: מלחמה, עיכובי שילוח מהמזרח בשל משבר החות'ים וחרמות מטורקיה, שיצרו חשש שישראל עלולה לסבול מחוסרים של סחורות ומוצרי צריכה בסיסיים שלא ניתן יהיה לספק אותם. רשת יוחננוף נדרשה לספק פתרונות יצירתיים על מנת לעמוד בביקושים.
ביוחננוף ניסו לתת מענה לעליות המחירים באמצעות תוכנית להרחבת המותג הפרטי, שכבר כולל מאות מוצרים, לעשרות קטגוריות נוספות, באופן שאמור לאפשר מוצרים זולים בשיעורים משמעותיים של 20%־50% מאלה של המותגים המקבילים. כמו כן, הרשת מקדמת הטמעת טכנולוגיות לייעול שרשראות האספקה והאחסנה וליצירת פתרונות תשלום נוחים וזמינים יותר.
מיכאל לובושיץ הוא איש עסקים ישראלי בעל ניסיון עשיר בתחום המזון והקמעונאות ומשמש כמשנה למנכ"ל קרפור (ביחד עם צביקה שווימר). בכהונתו מוביל לובושיץ את מהלך חדירת ענקית הקמעונאות הבינלאומית לישראל והעברת הרשת לרווחיות - לראשונה מאז הגעתה. תחת כהונתו פתחה הרשת 126 חנויות בכל רחבי הארץ, נחתם הסכם עם משקיע צרפתי ויובאו לישראל כ־1,500 מוצרים של המותג קרפור, תוך הובלת פרויקט הכשרות הגדול ביותר בישראל. במקביל, פעילות הרשת הורחבה למגזרים חדשים - החרדי, הדרוזי והערבי.
לובושיץ נודע ביכולתו להוביל הליכי הבראה וצמיחה בחברות שבהן כיהן, תוך התמקדות בהתייעלות תפעולית והגדלת רווחיות. במהלך הקריירה העסקית שלו כיהן בשורת תפקידים בכירים בחברות מובילות, בהם סמנכ"ל תפעול ומכירות בחברת סנו ומנכ"ל בחברות הבת, בהן ישראפייפר ונור שיווק (סנו פרופשיונל); סמנכ"ל הסחר בחברת שסטוביץ'; ומנכ"ל יבואנית המזון ויליפוד.
בפברואר 2020 מונה למנכ"ל קבוצת יינות ביתן ומגה, והפך את החברה מהפסדית לרווחית, תוך הובלת תהליכי הבראה והתייעלות, שכללו סגירת מרכז לוגיסטי וצמצום ומכירת סניפים מפסידים. תחת ניהולו הקבוצה נמכרה ביוני 2021 לאלקטרה מוצרי צריכה.
75. אבי וייס (מנכ“ל חדשות 12), גולן יוכפז (מנכ“ל תאגיד השידור הישראלי - כאן) ואבי ניר (מנכ“ל קשת 12)
ערוצי החדשות המובילים היו איתנו שם יום אחרי יום, שעה אחרי שעה. גם ב"הותר לפרסום" וגם בשחרור החטופים; גם כשכולנו המתנו במשך תשע שעות לכטב"מים מאיראן וגם כשמשפחות החטופים זעקו ועדיין זועקות בכיכר ובשער בגין; גם בהפגנות האנטישמיות בחו"ל וגם בכתבות מכירות התודה על מי שעצרו את חייהם לשנה שלמה ויצאו להגן על המדינה.
ובכל זאת, אחת השאלות המעניינות, שתיבחן ברטרוספקטיבה על שידורי החדשות בשנה החולפת, תהיה עד כמה מילאה התקשורת את תפקידה כמי שדחפה לבחון, לבדוק ולדרוש שמחדל 7 באוקטובר ייבדק עד תום, להציף את הגילויים, להעביר ביקורת, לא להיות מגמתיים ולשמור איכשהו - בעידן שבו הכל, אבל הכל, פוזיציה - על איזון ועל אובייקטיביות.
אבי וייס וגולן יוכפז, המובילים את חדשות 12 ואת תאגיד השידור הישראלי בהתאמה, הם מי שאחראים על כך, בין היתר. הם קברניטי הספינה המנווטת את מה שיעבור בסוף מהמסך אל הצופים בסלון ושדורשים, ובצדק, לא רק תשובות, אלא בעיקר לשמוע את האמת.
וייס עומד בראש חברת החדשות הגדולה בישראל, המשמשת זה שנים כמדורת השבט שעליה אין עוררין בכל שלט טלוויזיה בישראל. יוכפז, דומיננטי וותיק לא פחות, הצליח בתקופת כהונתו בתפקיד לעשות את מה שמאז סוף שנות ה־80 לא הצליחו לבצע ברשת השידור הציבורית - לעגל את המרובע ולהפוך את התאגיד לפנינת תוכן וחדשות קטנה ומהימנה, שלאט־לאט צוברת לה קהל אוהדים אדוק - ובצדק.
השנה החולפת הייתה אולי הוכחה ניצחת להגמוניה הכמעט בלתי חדירה של קשת 12, בניצוחו של אבי ניר. אחרי שבועות ארוכים של שידורי רצף של חדשות, שבו גם תוכניות הריאליטי אל המסך כדי לספק את מנת האסקפיזם לצופה, רגע לפני שהוא בורח לנטפליקס.
ניר לא זקוק לתארים - הוא גאון טלוויזיוני עם ניסיון בלתי מבוטל, והוא יודע בדיוק מה הוא עושה. לא בכדי הוא נבחר לפני כמה שנים, ובמשך חמש שנים ברציפות, ברשימת 500 האנשים המשפיעים בתעשיית הבידור העולמית של המגזין "וראייטי".
האתגר האמיתי של קשת 12 בשנים הקרובות יהיה להדביק גם את בני הדור היותר צעיר למסך, אלה שצורכים את רוב התכנים שלהם בטיקטוק ולא מתרגשים אפילו מהכוכב הבא.
77. סילבן אדמס - שגריר עצמאי של מדינת ישראל
סילבן אדמס הוא איש עסקים ופילנתרופ קנדי ישראלי, המקדיש את חייו לחיזוק תדמיתה החיובית של ישראל בעולם. בתור החבר הישראלי היחיד ב־The Giving Pledge של ביל ומלינדה גייטס, אדמס התחייב לתרום את רוב הונו לפילנתרופיה.
מאז שעבר לישראל ב־2016 הוא יזם והוציא לפועל אירועי תרבות וספורט ברמה עולמית, כולל הבאת ליונל מסי ומדונה לארץ ואירוח הג'ירו ד'איטליה, ששודר ל־1.3 מיליארד צופים ברחבי העולם.
אדמס מכהן כבעלים של Israel-Premier Tech, קבוצת הרכיבה הראשונה של ישראל, שמתחרה מדי שנה בטור דה פראנס ומייצגת את המדינה בתחרויות ספורט בינלאומיות גדולות עם מגן דוד המתנוסס בגאון על מדי הרוכבים.
בעקבות אירועי 7 באוקטובר אדמס תרם 100 מיליון דולר לאוניברסיטת בן־גוריון - מהתרומות הגדולות ביותר בישראל של אדם פרטי - על מנת לחזק ולפתח את הדרום. אדמס הוא התורם הגדול ביותר בהיסטוריה של אוניברסיטת Mgail במונטריאול שבקנדה, ומממן מוסדות חינוך ותרבות יהודיים נוספים בצפון אמריקה.
כמו כן, הוא הקים בתל אביב את הוולודרום הראשון במזרח התיכון, שהפך למרכז ברמה בינלאומית לפיתוח הספורט וענף רכיבת האופניים בפרט, וייסד מרכזי ספורט ברמה בינלאומית בתל אביב, בבאר שבע, בירושלים ובקנדה. בעקבות גל האנטישמיות שפרץ עם תחילת הלחימה בעזה היה אדמס נתון למתקפות קשות נגדו, אך לא נרתע וממשיך לפעול למען העם היהודי ברחבי העולם ולחינוך דור העתיד.
מעבר לספורט, אדמס תרם תרומה משמעותית למערכת הבריאות הישראלית, עם הקמת בית חולים לילדים בחולון ומחלקת מיון מתקדמת בתל אביב. הוא תומך גם ב־Save A Child's Heart, שמספק טיפול מציל חיים לילדים ממדינות מתפתחות, כולל מדינות ללא קשרים דיפלומטיים עם ישראל. בנוסף, הוא מממן מוסדות חינוך ותרבות יהודיים בצפון אמריקה.
78. רן ארז (ו"ר ארגון המורים) ויפה בן דויד (מזכ"לית הסתדרות המורים)
נראה שאין חדש תחת השמש, וגם בימי המלחמה התכתשו ביניהם שני ראשי נציגות המורים, האמונים על יותר מ־200 אלף מורים בישראל. גם בפתיחת שנת הלימודים עלו השניים על מסלול התנגשות, כשארז הכריז על שביתה, ומנגד בן דויד קראה למורים לשבור אותה.
כל זה התרחש לאחר שנה שבה הלימודים כמעט לא התקיימו כסדרם, כשעשרות אלפי תלמידים מפונים מבתיהם ואחרי שנה קשה של מלחמה. יחד עם המחסור במורים והעימותים מול משרד האוצר על תנאי ההעסקה, מצבה הכללי של מערכת החינוך בישראל, שעדיין לא מצליחה ללקק את פצעי הקורונה, נראה בכי רע.
ובכל זאת, אם צריך להפנות אצבע מאשימה בכל הסיפור הזה - לפחות מבחינת ארגון והסתדרות המורים - היא ללא כל ספק לעבר משרד האוצר. וגם אם מבחינת בן דויד ההסכמים שהושגו עוד בתקופתו של השר אביגדור ליברמן משאירים את החזית שקטה יחסית, הרי שבארגון המורים העל־יסודיים בראשותו של ארז הלכו ראש בראש עם סמוטריץ'. ההתכתשות מול האוצר לא נוגעת רק לשכר המורים, אלא גם למעמדם הארגוני - ובכך ארז ובן דויד עושים בהחלט עבודה טובה ונאמנה עבור מיוצגיהם והטבת תנאיהם באופן המקסימלי.
אלא שגם אם מאבקם בכל הנוגע לזכויות, שכר ותנאים הוא צודק, מי שמשלמים את המחירים הקשים מנשוא על שביתות ודלות המערכת, באחד המשרדים המתוקצבים ביותר במדינה, הם ללא ספק התלמידים.
79. אייל נוה - פעיל חברתי, ממובילי אחים ואחיות לנשק
כבר ב־7 באוקטובר, כשלא רק אזרחי המדינה הוכו בהלם מוחלט אלא גם המדינה ומוסדותיה, החלו להתארגן יוזמות אזרחיות שסייעו בעיקר באיתור נעדרים בתוך הכאוס הגדול. חברי ארגון אחים לנשק (שבהמשך שינה את שמו לאחים ואחיות לנשק) גם חילצו תושבים מאזור הדרום, שהמתינו לשווא להצלה במשך שעות ארוכות.
ככל שהלכו והתבררו גודל האסון וממדי האימה, היה אחים לנשק מהראשונים למלא את החלל כארגון הסיוע המשמעותי והמסודר ביותר. החמ"ל האזרחי הגדול בתולדות המדינה הוקם במתחם אקספו תל אביב, ואליו זרמו אלפי מתנדבים מדי יום כדי למלא את תפקידה של המדינה, שלא הייתה שם.
מי שקם כארגון מחאה אל מול הרפורמה המשפטית הדוהרת תפס בהובלתו של אייל נוה, יזם הייטק ובוגר סיירת מטכ"ל, מקום משמעותי החל מבוקר הטבח בעוטף עזה. כבר בשעות הבוקר, לאחר שיצר קשר עם יחידתו והבין את גודל האירוע, הודיע נוה לחבריו בארגון: "המחאה הסתיימה, חוזרים לצבא".
בשלב הראשון גייס הארגון כ־15 אלף מתנדבים, שפעלו לטובת המפונים והחקלאים בעוטף ואספו תרומות עבור החיילים. כמו כן, הם הקימו מיגוניות וסיפקו כמויות אדירות של ציוד צבאי, כמו אפודים וקסדות שהיו חסרים במלאי הצה"לי.
אף שחזרו לפעילויות מחאה, החמ"ל שהוקם פועל גם היום למען חיילי צה"ל, מפוני הדרום והצפון ומשפחות המילואימניקים. בדצמבר הורה שר הביטחון ישראל כ"ץ לבטל את זימונו של נוה לשירות מילואים, בשל "קריאה לאי־התייצבות המונית".