כ־119 ילדים בישראל מקפחים את חייהם מדי שנה כתוצאה מתאונות: בדרכים, בבית, בבית הספר או במרחב הציבורי. כ־25,000 ילדים מתאשפזים וכ־186 אלף ילדים פונים לחדרי מיון כתוצאה מהיפגעות בתאונה. על פי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, תמותת ילדים בדואים בנגב מתאונות גבוהה פי 3.5 מחלקם באוכלוסייה. 54% ממקרי המוות המדווחים בקרב ילדים במגזר הבדואי נובעים מתאונות דרכים.
על פי הנתונים, מקרי היפגעות בחצר הבית עקב תאונת דריסה הם 50% ממקרי תאונות הדרכים בקרב ילדים בדואים בנגב, לעומת 7% בקרב ילדים יהודים. במטרה להילחם בתופעה, תוכנית חדשה תחת השם "משחקים בבטיחות" יוצאת לדרך השבוע.
התוכנית היא פרי שיתוף פעולה בין אג'יק – מכון הנגב, משרד הבריאות, התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים, יד הנדיב, מועצה אזורית נווה מדבר והרשויות המקומיות רהט וחורה. היא מתמקדת בניסיון להעלות מודעות ולצמצם את הסיכונים בבית ובחצר, באמצעות הקמת משחקיות בטוחות ומרכזי הדרכה להורים וילדים.
שתי המשחקיות הראשונות בתוכנית הושקו כבר החודש בחורה וברהט. חדרי המשחקים יהיו פתוחים במשך 16 שעות שבועיות, ויופעלו על ידי מפעילים עם רקע וניסיון בהדרכה של ילדים והורים.
אחלאם אבו קרן, מנהלת־שותפה במחלקת בריאות ורווחת הילד באג'יק – מכון הנגב, מספרת: "צמצום היפגעות ילדים הוא אתגר חברתי ולאומי, במיוחד באוכלוסיות מוחלשות שבהן החשיפה לסיכונים גבוהה יותר. התוכנית 'משחקים בבטיחות' היא צעד משמעותי לקידום מודעות ויצירת שינוי. על ידי שילוב הקהילה, הדרכות ממוקדות והקמת מרחבי משחק בטוחים, אנו מעניקים להורים כלים חיוניים לשמירה על בטיחות ילדיהם".