המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר 2023, פגעה בחודשים הראשונים ב"אסם הירקות של מדינת ישראל" באזור הנגב וכתוצאה מכך גם ייצור העגבניות המקומי נפגע. 

לאחר שנים בהן צומצם ייצור העגבניות המקומי, לאור מדיניות עידוד היבוא בעשור האחרון, ולאחר הפחתות המכס שלא לוו בתמיכות מתאימות לחקלאים, ספג הייצור מקומי מכה משמעותית נוספות ב-7 באוקטובר 2023. אולם בתקופה האחרונה החקלאות המקומית חזרה לייצר מעל 90% מהצריכה המקומית של עגבניות. 

שיקום הענף התאפשר גם באמצעות תמיכות ייעודיות שנתן משרד החקלאות להרחבת שטחי הגידול, הגדלת היבול והפריון והעתקת שטחים לשטחים אחרים אותם ניתן היה לעבד.

 בשנים "רגילות" רוב העגבניות מיוצרות בישראל, והיבוא משלים את הביקוש המקומי בחודשי הקיץ והסתיו בהיקף גדול, ובשאר השנה בהיקף מצומצם. בתחילת המלחמה (אוקטובר 2023 – מרץ 2024) היה יבוא מוגבר של עגבניות לנוכח הפגיעה של המלחמה. 

בשנת 2024 נפסק היבוא מטורקיה מחודש מרץ בעקבות חרם היצוא של טורקיה, והחל מאמצע חודש אוגוסט נפסק היבוא מירדן וטרם חודש.  במשרד החקלאות ציינו, כי כעת, חזרה כאמור החקלאות המקומית לספק את הרוב המכריע של הצריכה המקומית - מעל 90%, מתוך כ-16 אלף טונות ביקוש חודשי למלכת הסלט.

 יבוא העגבניות ירד להיקף מינורי, בזכות העובדה שהייצור המקומי מספק את רוב הביקוש, והסתכם בכמה מאות בודדות של טונות, לעומת אלפי טונות יבוא בתחילת המלחמה (באוקטובר 2023 היה יבוא שיא של 11,270 טונות). 

"לאחר תקופה קשה לענף, אנו עדים להתאוששות מרשימה של החקלאות המקומית, שמייצרת כיום למעלה מ-90% מהצריכה המקומית בעגבניות", ציין מנכ"ל משרד החקלאות אורן לביא – "השיקום המהיר התאפשר בזכות מסירותם של החקלאים הישראליים ותמיכות ייעודיות של המשרד להרחבת שטחים ולהגדלת היבול, מה שהוכיח כי חיזוק הייצור המקומי מצמצם את התלות בייבוא. זהו צעד משמעותי להבטחת ביטחון המזון בישראל ולהעצמת החקלאות המקומית בעתות משבר ובשגרה".