עמותת רוח נשית פועלת כבר 17 שנים לקידום עצמאות כלכלית לנשים נפגעות אלימות (פיזית, מינית, נפשית או כלכלית), באמצעות מתן כלים פיננסיים ותעסוקתיים, מנטורינג ושינוי מדיניות וחקיקה. העמותה מסייעת לנשים נפגעות אלימות לפרוץ את מעגל האלימות על ידי השתלבות בתעסוקה, בירור ומיצוי זכויותיהן ופיתוח עצמאות כלכלית, והיא היחידה בישראל המתמקדת ביום שאחרי היציאה ממעגל האלימות, כשהאישה נותרת לבדה וזקוקה למנגנוני תמיכה.

 השנה קיבלה העמותה את אות נשיא המדינה להתנדבות, בין היתר על "תרומה משמעותית לחיזוק העורף הישראלי בשעתו הקשה ביותר". ואכן, מאז 7 באוקטובר אשתקד נרתמו ברוח נשית, ובין היתר הציגו במרץ האחרון, חצי שנה לתוך המלחמה, את מצבן של נשים נפגעות אלימות במלחמת חרבות ברזל - באירוע ליום האישה הבינלאומי בעצרת האו"ם בניו יורק - ואת השלכות המלחמה על נפגעות האלימות והסבל של העורף במלחמה.

 בחודש אוקטובר האחרון, במלאת שנה למלחמה, אליזבתה זיידמן, היועצת הפוליטית של המשלחת לאו"ם בז'נווה, ביחד עם ענת פישר צין, סגנית השגריר באו"ם, בחרו לציין את פועלה של עמותת רוח נשית עם נשים נפגעות אלימות על רקע מלחמת חרבות ברזל על במת המועצה לזכויות אדם בז'נווה.

בין היתר, העמותה גם העמידה את הידע שלה לטובת מחקר אקדמי בינלאומי בנושא השפעות המלחמה על נשים, ואירחה מילואימניקיות ולוחמות שנישאו במהלך המלחמה - בבוטיק שמלות הכלה של רוח נשית. כל זאת, במקביל להמשך הפעילות השוטפת, כמו הצטרפות לעתירות לבג"ץ נגד משרד השיכון במאבק לאפשר לנשים נפגעות אלימות זכאות לדיור ציבורי.

 עו"ס תמר שוורץ, מנכ"לית עמותת רוח נשית, אומרת: "זאת הייתה שנה קשה ועמוסה, מאתגרת מאוד לכל המדינה, ובמיוחד לנפגעות אלימות. האלימות עלתה מאוד בבתים רבים, ודווקא בעת הזאת - הקשב הציבורי באופן טבעי היה הרחק מנפגעות האלימות ומהסבל שלהן בעורף, אלא הוא התמקד כמעט רק בחזית. לא נטשנו את משמרתנו, ותגברנו מאוד את העשייה שלנו, גם מול הנפגעות, שהגיעו למצבים קשים יותר מבעבר, וגם בזירת ההסברה, בארץ וברמה הבינלאומית".