בתחילת השנה, השיק נשיא המדינה, יצחק הרצוג, את יוזמת "קול העם" – פרויקט שמאגד 150 מנהיגים יהודיים מכל רחבי העולם. מטרת היוזמה היא להעצים את המנהיגות היהודית בתפוצות ולחזק את קשרי הגומלין בין ישראל והקהילות היהודיות ברחבי הגלובוס. אחד המובילים שנבחרו להשתתף בפרויקט הוא ג'וש ארונסון, כתב תפוצות בעיתון "מעריב", שמבקש לנצל את ההזדמנות להציג לעולם את יופיה של ישראל ואת אהבת הציונות.
"קול העם" הוא מיזם, המכוון לחבר את כל הקהילות היהודיות בעולם, נועד להוות פלטפורמה משותפת לדיון, פיתוח פתרונות ויצירת חיבורים חדשים בין יהודים מכל קצוות תבל.
בעולם משתנה ומתמודד עם אתגרים רבים, הנשיא הרצוג מדגיש את הצורך בפעולה משותפת ובבניית קואליציה עולמית שתתמודד עם האתגרים המורכבים העומדים בפני העם היהודי. "קול העם" מבקשת לספק מענה לצורך זה ולטפח דור חדש של מנהיגות יהודית.
ליבת היוזמה היא הקמת מועצה יהודית עולמית שתורכב מ-150 מנהיגים יהודים מכל העולם. המועצה, שתתכנס באופן מקוון אחת לחודש, תעסוק בניתוח ובפיתוח פתרונות לנושאים קריטיים שיבחרו באמצעות סקר שיפורסם לכלל העם היהודי. נושאים אלה עשויים לכלול את העלייה הדרמטית באנטישמיות, תחושת הביטחון של הקהילות היהודיות, מעמדה של מדינת ישראל במערכת הבינלאומית, תרבות ומורשת יהודית, יחסי ישראל-תפוצות ועוד.
כדי להבטיח ייצוג הוגן ומגוון, פותח אלגוריתם ייחודי שיבטיח שיתוף של נשים, גברים, דתיים, חילוניים, צעירים ומבוגרים מכל הקהילות היהודיות. בנוסף, תוקם תוכנית "התמחות" לצעירים יהודים ברחבי העולם, במטרה לפתח את הדור הבא של המנהיגות היהודית.
"קול העם" אינו רק פורום לדיון, אלא גם חממה לפתרונות חדשניים. הרעיונות שיפותחו בקבוצות העבודה יקודמו בעזרת עוזרי מחקר ויועמדו לרשותם מחקרים ונתונים להעמקת ופיתוח הנושא הנבחר.
המיזם מהווה שיתוף פעולה בין בית הנשיא, ההסתדרות הציונית העולמית, הסוכנות היהודית וקרנות פילנתרופיות שונות. מנכ"לית היוזמה, שיראל דגן-לוי, מביעה אופטימיות רבה לגבי ההשפעה של המיזם על העם היהודי.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ציין כי "דווקא בעת הזאת, בה האתגרים של עמנו גדולים – אולי יותר מאי פעם – אנחנו צריכים להתכנס, לחשוב, להקשיב, לדון ולפעול – יחד! אני סמוך ובטוח שיוזמת 'קול העם' תניע מהלך מכונן שיניח תשתיות איתנות לא רק להווה אלא גם לעתיד העם היהודי כולו".
יוזמת "קול העם" מהווה צעד משמעותי לקראת חיבור ואיחוד העם היהודי. היא מציעה פלטפורמה ייחודית לדיון, פיתוח פתרונות והכשרת מנהיגות עתידית.
ארונסון, שנולד למשפחה חרדית גדולה עם 14 אחים ואחיות, תמיד הרגיש קשר עמוק לישראל, גם כאשר עזב אותה בעקבות נישואיו. "בעקבות נישואיי, עזבתי את הארץ. למרות המרחק, תמיד הרגשתי קשר עמוק לישראל והרצון לשרת אותה", הוא מספר. "לכן, כאשר נבחרתי להשתתף בפרויקט 'קול העם' של הנשיא הרצוג, הרגשתי התרגשות רבה. אני מקווה לנצל הזדמנות זו כדי להביא פרויקטים וראיונות שיציגו לעולם את יופיה של ישראל ואת אהבת הציונות. כמו הרצל, גם לי יש חזון של עולם שוויוני ומכיל. אני מקווה שבמסגרת פרויקט זה אוכל לתרום להגשמת חזון זה".
ג'וש ארונסון, שנמצא על הספקטרום האוטיסטי, מצא את דרכו בתקשורת ובתחום הציבורי, למד במכללת אונו והמשיך לתואר שני בעיתונאות בינלאומי באוניברסיטה באנגליה , הוא כיום כתב בתפוצות ב" מעריב" ועובד כפרילנסר במספר עיתונים יהודיים בתפוצות. הוא לא רק עיתונאי – אלא גם פעיל חברתי וערך ההתנדבות חשוב לו מאוד. כיום הוא חבר ועד דירקטוריון הפדרציה הציונית בריטניה ומתנדב במספר ארגונים, ביניהם עמותת "KeepOlim" וארגון "מגן לקהילות". בנוסף, הוא שימש כיושב ראש מרצ ירושלים , רכז של אנשים בעלי מוגבלות ועמד בחזית המאבקים למען נגישות ושוויון.
"נושא ההתנדבות הוא ערך עליון אצלי", הוא אומר, "אני מאמין שתמיכה בקהילה ותרומה לחברה הם חלק מהדרך שלי להניע שינוי אמיתי בעולם".
ג'וש משדר עוצמה ונחישות כאשר הוא מדבר על סיפור חייו. "אני ההוכחה שאנשים עם מוגבלות יכולים לכבוש את העולם ולהיות שווים. אין כזה דבר 'לא יכול'. יש 'לא רוצה'", הוא אומר ומוסיף: "אל תוותרו על החלומות שלכם!"
העורך הראשי של מעריב, גולן בר יוסף הגיב לבשורה על בחירתו של ג'וש: "אנחנו במעריב גאים בג'וש ובמעורבות החברתית שלו בכל הקשור ליהדות התפוצות. הבחירה בו ל'קול העם' - מבורכת"