רמי איגרא, לשעבר ראש חטיבת השבויים והנעדרים במוסד, שוחח עם אראל סג"ל ואייל ברקוביץ' ברדיו 103fm והתייחס להסכם שחרור החטופים ותמונת המצב ברצועת עזה. 

איגרא פתח והתייחס למצבה של ארבל יהוד: "שמענו גם מהחמאס וגם מהג'יהאד האיסלמי שארבל חיה וזה הכי חשוב. מה אנחנו עושים כשהם מפרים את ההסכם? אנחנו מוצאים את עצמינו במצבים קשים. בשורה התחתונה, לפני העסקה, אמרתי שהיא תהיה בשני תנאים, או שחמאס יוותר על ריבונותו או שישראל תוותר על הניצחון המוחלט וכנראה שישראל ויתרה. הלחץ האמריקני הוא זה שייצר את העסקה, העסקה הזאת תגיע עד תום בלחץ אמריקני כבד. מדינת ישראל בעוד כך וכך חודשים תמצא את עצמה עומדת מול החמאס, עם כל החטופים בבית, אבל החמאס שם כמו שהיה ב-6 באוקטובר".

לגבי היום שאחרי אמר: "לטראמפ אין ממש השפעה על החמאס. החמאס הוא ארגון דתי, ג'יהאדיסטי, שצומח מלמטה. הוא יודע לחיות במחילות, הוא יודע לחיות בלחץ ישראלי מסיבי ולמרות זאת הוא עדיין שם ועדיין שולט. בשורה התחתונה, הדרך היחידה כדי להוציא את החמאס מהמקום הוא למצוא לו אלטרנטיבה. אבו מאזן אמר 'חמאס רוצה חיזבאלליזציה של עזה'. יהיה לו שלטון אלטרנטיבי אחר, שמי שמייצר אותו זה מצרים וקטאר. זאת אחת הבדיחות בנושא הזה, הם ייצרו את האלטרנטיבה הזאתי, כאילו תהיה בלי חמאס".

לדבריו: "נתניהו חשב שהפגיעה הצבאית המשמעותית בחמאס, תשנה משהו בהנהגה ובאחיזה שלו. הדרך היחידה להוציא את החמאס, היא להציב לו אלטרנטיבה שלטונית בעזה. אבל על הדבר הזה צריך למלמל את המילים 'מדינה פלסטינית בעזה'". הוסיף ואמר: "מבחינת מדינת ישראל, זה או אלטרנטיבה או חמאס ונשארנו עם החמאס. נתניהו החזיר אותנו ל-6 באוקטובר. אם העסקה הזאת תגיע עד תום ונשחרר את כולם והחמאס יישאר במקומו, אנחנו ב-6 באוקטובר. גם בלנון, שום דבר לא קרה חוץ ממלחמה באמצע, אני פגעתי והוא חוזר".

בנושא האלטרנטיבה לחמאס אמר: "זה נכון שצה"ל פעל לא נכון. השיטה הקיימת של ניהול עזה כמו שמנהלים את איו"ש, אם אתה שואל אותי זאת לא הייתה התשובה הנכונה. אבל זאת הייתה בעיה של הממשלה. היה צריך להכניס את האלמנט המדיני, ממשלת ישראל הייתה צריכה להגיד 'חזוננו זה המשטר בעזה – אמירתים, סעודים'. אבל יש פלסטינאים, זאת הצרה שאנחנו קיבלנו מהקדוש ברוך הוא".

המשיך ואמר: "בסוף אנחנו צריכים להסתכל על עצמינו. נכון שלא הצלחנו עד היום, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לנסות עוד פעם. יש לנו שתי אפשרויות – אפשרות אחת, להמשיך בקיים בו החמאס שולט. החמאס שולט לא רק בעזה אלא גם באיו"ש. אפשרות שניה, לשבור את הראש, להפוך את העולם ולהציע הצעות אלטרנטיביות, זה פתרון יותר מכלכלי ואת זה לא עשינו". הוסיף: "מצבנו דומה למצבו של נרקומן, כרגע אושר ומחר אבדון".

סייע בהכנת הכתבה: אלון גבאי, 103fm