אירוע תקיפה חמור התרחש בטבריה, כשנהג אוטובוס הותקף באכזריות על ידי קבוצת נערים במהלך נסיעתו הלילית בעיר. התקיפה הובילה לשבר בידו של הנהג, המחייב ניתוח, והותירה אותו בטראומה קשה. "כל נסיעה בקו הזה הפכה לסכנת חיים", אומר הנהג בכאב בראיון ל-״מעריב״. "הפעם זה נגמר בשבר, מה יקרה בפעם הבאה?"
שוטרי המחוז הצפוני עצרו שני נערים בני 15 ו-16, החשודים בתקיפת נהג אוטובוס בטבריה באכזריות, פגיעה שגרמה לו לשבר בידו המחייב ניתוח. התקיפה אירעה ביום ראשון האחרון, כחלק מגל אירועי אלימות וונדליזם שמתרחשים לאחרונה כלפי נהגי תחבורה ציבורית בעיר.
נ', נהג האוטובוס שהותקף, משחזר את רגעי האימה שפקדו אותו במהלך הנסיעה בשיחה עם ״מעריב״: "עליתי לעבוד על קו 8 קצת אחרי השעה 23:00 לכיוון שיכון ד'. באמצע הכביש נעמד נער, ביקשתי שיפנה את הכביש והוא התחיל 'לשחק' איתי – לעלות ולרדת מהכביש. עצרתי בצד, ואז קבוצת נערים התעסקה בברז האוויר שפותח את הדלת הקדמית. זה תרגיל כמעט קבוע שהם עושים בכל ערב״, שיחזר.
לדבריו, האירועים התפתחו במהירות לאלימות פיזית: "ירדתי לסדר את זה, וכמה נערים התנפלו עליי במכות. הצלחתי בקושי להיכנס פנימה בחזרה לאוטובוס, אבל גם אז הם לא הפסיקו – כמה מהם עלו איתי לאוטובוס, ובחוץ המשיכו להכות בחלונות. אחד מהם השליך מצית שהתפוצצה בתוך האוטובוס. למזלי, הנוסעים לא נפגעו״.
נ' הצליח להמשיך בנסיעה ולהתקשר למשטרה תוך כדי תנועה, כשהנערים ממשיכים לאיים עליו. "כל הדרך הם איימו עליי, אמרו שידאגו שיעיפו אותי. הסיוט הזה נגמר רק כשהמשטרה הגיעה״, הוא מספר. "לא יכול להיות שכל נסיעה בקו הזה מסכנת חיים. נדרש פה טיפול עמוק. הפעם זה נגמר בשבר ביד שמחייב ניתוח, מה יקרה בפעם הבאה?", אמר בכאב.
איתי כהן, ראש ענף תחבורה ב"כוח לעובדים", התייחס למקרה וטען שהוא מסמל בעיה מערכתית חמורה: "המקרה האחרון אמור להיות נורת אזהרה. בזמן נסיעה - הנהג חושש לחייו! רק בזכות תושייתו, נמנע כאן אסון. מה היה קורה אילו תוך כדי הנסיעה, דעתו של הנהג הייתה מוסחת?".
כהן קורא למשטרת טבריה לפעול בנחישות: "על המשטרה להבין כי לא מדובר במעשי קונדס, אלא באירוע מסכן חיים. העיתוי ידוע מראש – הקווים האחרונים בעיר – וכל שנדרש הוא הפגנת נוכחות בזמן ובמקום המועדים לפורענות״. בנוסף, כהן הדגיש את החשיבות בהכרה במעמד הנהגים כעובדי ציבור: "אנחנו פועלים להענקת המעמד הראוי לנהגים, כך שהתוקפים שלהם ייענשו בהתאם לחוק״.
המקרה בטבריה חושף תמונה מדאיגה לגבי מצבם של נהגי התחבורה הציבורית, שנאלצים להתמודד עם אלימות יומיומית בזמן עבודתם. "לא ייתכן שבמקום לשמור על ביטחון הנוסעים והנהגים, אנחנו נלחמים על הזכות הבסיסית לעבוד ללא פחד״, מסכם כהן.
המשטרה מצידה הבטיחה לטפל במקרה במלוא החומרה, ונמסר כי תבקש להאריך את מעצרם של החשודים בבית משפט השלום בטבריה. בינתיים, נ', שנהפך קורבן לאלימות הקשה, קורא לפעולה: "זו לא הייתה הפעם הראשונה, ואם לא יטפלו בזה, זו גם לא תהיה האחרונה. הגיע הזמן להפסיק את מעגל האלימות הזה״.