בשנה האחרונה התגייסה עמותת "חמניות- המקום ליתומים בישראל" על מנת לסייע גם למאות היתומים שהצטרפו למשפחת השכול בעקבות אירועי השחר השחורה, טבח ה-7 באוקטובר והמלחמה. בשנה האחרונה נפתחו בעמותה מרכזי תמיכה ייעודים ליתומי המלחמה בדרום הארץ, נוסף על קליטתם כל העת גם במרכזי הפעילות הקיימים. בפועל, מדובר בגוף אזרחי התנדבותי כשבמגזר הממשלתי לא קיים גוף מקביל המספק כמוה תכניות תמיכה וליווי ליתומי המלחמה הרבים ובכלל.

255 ילדים הצטרפו למעגל היתמות בטבח של ה-7 באוקטובר לבדו, ומתוכם 23 התייתמו משני ההורים, אלא שמאז ועד היום המספרים ממשיכים לעלות בקצב מסחרר. סך הכל עומד היום מספר היתומים בעקבות מלחמת חרבות ברזל עלה ל-934, וממעקב "חמניות" עולה כי 629 מתוכם יתומי מערכות הביטחון ו-305 יתומי פעולות איבה. כעת קיימים בישראל כ-29 אלף יתומים בסך הכל.

הדר קס, מייסדת ומנכ"לית עמותת חמניות, אומרת: "אנחנו כבר שנה וארבעה חודשים מאז התחילה המלחמה ועדיין אין גורם מתכלל אחד, כתובת ברורה עבור היתומים האלו וההורים הנותרים או האפוטרופוסים שלהם. בהיעדר כתובת מהמדינה ארגונים חברתיים כמונו לוקחים את המושכות ועושים כל שביכולתנו כדי להעניק מעטפת תמיכה שהיא לא רק פלסטר, אלא מענה ארוך טווח שרואה את צרכי היתומים והאתגרים שלהם שנים קדימה. ביום אחד, ברחוב אחד-אלי כהן בשכונת מישור הגפן באופקים-הצטרפו 38 יתומים חדשים למעגל השכול, הם כאן והם בחיים ואסור לנו להזניח אותם".

סקר שפרסמה העמותה השנה העלה כי 70% מהורי היתומים מדווחים על תסמינים נפשיים אצל ילדיהם בעקבות המלחמה, וקס מוסיפה: "אנחנו כאן עם ניסיון יומיומי של למעלה משש שנים, עם נשות טיפול מומחיות בטראומה וקהלה תומכת שחוותה אובדן בנסיבות שונות כדי לעזור להם ולמאות היתומים שהצטרפו, להפוך סיכון לסיכוי, וגם לדאוג שהמדינה תשים אותם בראש סדר העדיפויות שלה אחרי שהם הקריבו עבורה את היקר להם מכל".