לקראת גל הקור המתקרב, מסביר ד"ר גיל שביט, רופא וטרינר, כיצד יש להכין את הכלבים והחתולים לחורף, ואילו בעלי חיים רגישים יותר למזג האוויר החריג. "גורים צעירים ובעלי חיים מבוגרים וחולים רגישים יותר לקור, עוד בקבוצת הסיכון לקור וגשם: כלבים הקשורים שעות רבות בחוץ, כלבים שאינם מוגנים מגשם וכלבים קטנים בעלי שיער קצר. לכלבים קטנים, שטח פני העור גדול יחסית למשקלם, לכן גם אובדן החום וחשיפה לקור מוגברים".
עוד מוסיף ד"ר שביט כי כמו בני האדם, כשטמפרטורת הגוף יורדת מתחת ל- 36 מעלות צלזיוס, נכנסים למצב הנקרא היפותרמיה, כאשר הסימנים הקליניים הם: אדישות, רעידות בגוף, חוסר רצון לאכול ולשתות. לדבריו, הסכנות במצב של היפותרמיה הן: איברים פריפריאליים כמו אוזניים, זנב, כפות הרגליים, מקבלים פחות דם, וכשהמצב נמשך, איברים אלה עלולים לסבול מנמק ואף לנשור.
בנוסף, במצב היפותרמי תיווצר בכל הגוף ירידה חדה בחילוף החומרים, בפעילות הלב ובאספקת דם (וחמצן) לאיברים חיוניים ובמקרים קיצוניים עלולה להתרחש קריסת מערכות ומוות. הוא ציין עוד, כי נקודה נוספת שיש להתייחס אליה בשמירה על בריאות חיות המחמד בחורף, הינה המזון. "בקור החורף, צריכת האנרגיה של הכלב עולה, (עליה באנרגיה הדרושה לחימום הגוף), לכן גם צריכת המזון עולה. ולא לשכוח לספק לבעלי החיים מים טריים גם בחורף", מסביר ד"ר שביט.
"ככל שנרבה להשאיר את חיות המחמד שלנו בבית החם והמוגן, כן ייטב! גם להם מגיעה סביבה חמה ומגנה. לכלבים החיים מחוץ לבית, יש לדאוג למלונה אטומה למים המוגבהת מעט מעל לפני הקרקע", הוא ממליץ – "רצוי לרפד את מצעם עם מזרון, שמיכה (יבשים) וכדומה, גם את הכלבים האלו מומלץ להכניס מדי פעם הביתה להתחמם ולהתחזק.
כלבים שפרוותם נרטבה, יש ליבש במגבת ולהכניסם הביתה, ורצוי לא לספר כלבים החל מהסתיו ועד לאביב". לדבריו, בחנויות לבעלי חיים, קיימים מעילים מיוחדים לכלבים. "חשוב להגן בעיקר על כלבים קטנים בעלי שיער קצר. גם חתולים אוהבים למצוא מקלט מהקור, חתולי רחוב מתחבאים לעיתים בתוך מנועי מכוניות אליהם הם חודרים מתחתית הרכב.
לכן כדאי לדפוק על מכסה המנוע לפני הכניסה והתנעת המכונית, על מנת להבריח חתול שכזה לפני הנעת המנוע", מציין עוד ד"ר שביט.