הכנסת מקדמת הצעת חוק חדשה שמטרתה להבטיח גישה שווה לכלל הציבור למלח מועשר ביוד ("מיודד"), באמצעות הכללתו ברשימת המוצרים שתחת פיקוח מחירים, לצד המלח הרגיל. יוזמה זו, אותה מוביל סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת ניסים ואטורי, יחד עם חברי הכנסת אלי דלל וטטיאנה מזרסקי, נועדה לעודד את השימוש במלח מיודד ולהבטיח כי כל אזרחי ישראל יוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו ללא נטל כלכלי.

היוזמה נובעת מתוך הצורך למנוע את המחסור ביוד, מינרל חיוני לתפקוד תקין של בלוטת התריס ולשמירה על הבריאות הקוגניטיבית. בעוד שמדינות רבות בעולם אימצו מדיניות מחייבת להעשיר מלח ביוד, בישראל נשאר המצב בעייתי, כשהאוכלוסייה סובלת ממחסור במינרל זה.

בישראל, רק 5.4% מהמבוגרים ו-5.3% מהילדים משתמשים במלח מיודד, נתון הנמוך משמעותית מהממוצע העולמי של 88%. אחד הגורמים העיקריים לשיעור נמוך זה הוא המחיר הגבוה של מלח מיודד, עד פי 5 ממלח רגיל. הצעת החוק מבקשת להבטיח שמחיר המלח המועשר ביוד לא יעלה על מחיר מלח רגיל.

ד"ר דוד מנהיים, מייסד ומנהל מחקר ומדיניות של עמותת אלתר (הארגון למען העתיד הרחוק), אשר פועלת לקידום הנושא בזירות הכנסת והממשלה באמצעות משרד הלובינג אימפקט בניהולו של עו"ד ורו"ח רן ונגרקו, מסר: "הצעת החוק, בנוסף לצעדי מדיניות תומכים נוספים, תתקן עיוות ארוך שנים ותעודד את כלל הציבור הישראלי לעבור לצרוך מלח בריא יותר, ללא תוספת עלות. בכך, מדינת ישראל תצטרף לרוב המכריע של מדינות העולם ותוכל לצמצם את מקרי המחסור ביוד ולמנוע בעיות בריאות חמורות בקרב האוכלוסייה".