במעמד שר הביטחון משה בוגי יעלון ושגריר ארצות הברית בישראל דן שפירו, בכירי התעשייה האווירית ובכירי חברת לוקהיד מרטין, נחנך היום (שלישי) קו הייצור של כנפי מטוסי החמקן הטובים בעולם - f35.
הקו עצמו התחיל לעבוד בחודש ספטמבר השנה אולם חנוכתו נדחתה להיום לאחר שפורסם על העסקה. על הייצור אחראים חטיבת כלי הטייס הצבאיים בתעשייה האווירית. תחילה יופעל הקו עם 30 עובדים וחלק מהם הועתקו מקווי יצור אחרים של מטוסי ה-f16.
עם הזמן הקו יספק תעסוקה לכשבעים עובדים והוא כרגע מוזמן בעסקאות למשך 20 שנה לייצור של 811 כנפיים בסך של 2.5 מיליארד דולר. בתעשייה האווירית אומרים כי בתוך 4-5 שנים הקו יגיע לשיאו.
הייצור מיועד בעיקר למטוסים שישראל מצטיידת בהם אולם חלק גדול ממנו מיועד לחיל האוויר האמריקאי וחלק נוסף לחיילות אוויר זרים. למעט מספר מדינות שירכשו את הייצור מאיטליה אולם רוב הייצוא האירופאי יהיה בידי התעשייה האווירית.
שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון אמר: "זכיתי לבקר בשנה שעברה במפעלי לוקהיד מרטין בפורת' וורת', בפס הייצור של F35, ופגשתי שם את בכירי החברה. אי אפשר היה שלא להתרשם מהמטוס, שיהיה חוד החנית של הצבאות המובילים בעולם, בהם צה"ל וחיל האוויר הישראלי כמובן; אי אפשר גם היה שלא להתרשם מהמחויבות העצומה של אנשי החברה לפרויקט, ולשיתוף הפעולה ארוך השנים עם ישראל.
"זהו שיתוף פעולה מנצח: איכות פוגשת באיכות. העוצמה, האיכות והמצוינות העולמיות של לוקהיד מרטין, בתוספת המצוינות הישראלית - מביאים לכך שהממשל האמריקני, הפנטגון והתעשייה הביטחונית של ארצות הברית, בוחרים פעם אחר פעם לפתח עם התעשייה הביטחונית הישראלית את המוצרים המתקדמים ביותר. אנו גאים בכם, עובדי ועובדות התעשייה האווירית. אנו גאים בכם, עובדי ועובדות התעשיות הביטחוניות של ישראל.
"אנו מתעקשים כי חלק משמעותי של התעשיות הללו יפעל בפריפריה, ולא בכדי. זו חובתנו החברתית למדינת ישראל ולאזרחיה. אבוי לנו אם כתוצאה מאינטרסים פוליטיים צרים כאלו או אחרים, שמטרתם לפגוע במערכת הביטחון ולהשחיר את אנשיה מבלי להבין את המשמעויות והסיכונים לכך, יאבדו את פרנסתם אלפי עובדים בתעשיות הביטחוניות בצפון ובדרום, בגליל ובנגב, וביטחונה הצבאי והחברתי של מדינת ישראל ייפגע".