איגוד לשכות המסחר הגיש היום (ג') בקשה לביה"ד הארצי לעבודה להוצאת צו מניעה כנגד כוונת ההסתדרות להשבית את המשק, ולהורות לכל הגורמים הרלוונטיים להמשיך בעבודה סדירה ותקינה, מבלי להוריד את התפוקות ו/או לקיים עיצומים ו/או שיבושים ו/או הפרעות מכל מין וסוג שהם, באופן שהעבודה בכל המשק תמשיך להתנהל במצב רגיל, תקין, סדיר ובתפוקה מלאה.




כמו כן, באיגוד מבקשים מביה"ד להורות כי השביתה המתוכננת היא בלתי חוקית ללא עילה מוכרת בדין, ולהצהיר כי אין בהודעה בדבר "סכסוך עבודה" של ההסתדרות סכסוך עבודה אמיתי, ועל כן, אין להודעה על סכסוך העבודה כל תוקף ו/או נפקות. העתירה הוגשה על-ידי עו"ד שלומי לויה, היועץ המשפטי של איגוד לשכות המסחר.



לדברי עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, "כל ניסיון לשנות את חוק שכר המינימום באמצעות איום להשבתת המשק הוא פגיעה ביסודות הדמוקרטיה. ניהול משא ומתן בנושא כה מרכזי ומשמעותי למשק תחת איום של שביתה הוא שגיאה חמורה, מאחר וקיימת נכונות מצד המעסיקים להעלות את שכר המינימום".



בעתירה נטען, כי ההסתדרות מנסה, בכוח, להיכנס, שלא כדין, לנעלי הריבון ולקבל החלטות בתחום מדיניות מקרו כלכלית ומדיניות חברתית, למרות שאף אחד לא העניק לה סמכות זו. את המדיניות הכלכלית מעצבת ובונה ממשלת ישראל לאחר קבלת אמון כנסת ישראל. לא ניתן לכפות על הממשלה קבלת החלטות בתחומים שהם באחריות הבלעדית של המדינה באמצעות איום ומימוש נשק יום הדין של השביתה.


"שכר המינימום הוא לא מסוג העניינים המהווה עילה לסכסוך עבודה על פי חוק יישוב סכסוכי עבודה. ההחלטה על גובה שכר המינימום והרכיבים הכלולים בו היא החלטה של המחוקק בלבד ובתחום סמכותה של המדינה בלבד." על כן, זוהי שביתה פוליטית טהורה, שביתה שבית המשפט הוציא מתחום החוקיות והיא אסורה על פי משפט העבודה".


במקביל להגשת העתירה איגוד לשכות המסחר אומרת שהיא תומכת בהעלאה הדרגתית של שכר המינימום ל-5,000 שקלים, ובכפוף לשעות העסקה גמישות ולהבנה ברורה שלא תוטלנה עוד הכבדות בחקיקה על המגזר העסקי.