דו"ח מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא שהותר לפרסום אתמול (שלישי) אחר הצהריים, חושף ליקויים חמורים בהפעלת אקדח הטייזר שבו עושה שימוש המשטרה לא אחת בעת ביצוע מעצרים. על פי הדו"ח, למרות אירועים חריגים שנרשמו בעבר במשך השנים שבו מופעל אקדח הטייזר כחלק מהמערך המבצעי של המשטרה, לא זכה המכשיר להגדרה ברורה וסופית: "האם הטייזר הוא אמצעי אל הרג או שהוא כלי ירייה", כותב המבקר.

המשטרה מחזיקה ברשותה 545 אקדחי טייזר ו- 2,000 שוטרים מורשים לעשות בהם שימוש. בשנת 2013 חלה ירידה משמעותית בשימוש שעשתה המשטרה במכשיר הטייזר כאשר באותה שנה הופעל המכשיר 302 פעמים לעומת 581 פעמים בשנת 2012.
למרות הנחיית מפכ"ל המשטרה מציין המבקר כי נהלי ההפעלה של האקדח החשמלי לא פורסמו באתר האינטרנט של המשטרה. בדוח הביקורת מציין שפירא כי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) טיפלה ב– 105 תלונות שנתקבלו מאזרחים שקבלו על אופי השימוש בטייזר נגדם. רק בעשרה מקרים ננקטו הליכים פליליים או משמעתיים כנגד השוטרים כאשר שאר התלונות נסגרו מחוסר עניין לציבור, חוסר אשמה או בהיעדר ראיות.

מכלל התלונות שנחקרו על ידי מח"ש נמצא כי השימוש בטייזר על ידי שוטרים נעשה שלא לפי הנהלים וההנחיות. המשטרה טרם גיבשה מערכת מסודרת שתקלוט את המידע שבידי מח"ש על מנת שתוכל לנתח את המידע החשוד ותוביל להפקת לקחים.
לדעת המבקר, העובדה שקצין הטייזר הארצי הממונה על השימוש באקדח אינו מעודכן באופן סדיר ושוטף בממצאי חקירות ובדיקות של מח"ש יש בה טעם לפגם חמור.
עוד נחשף כי שוטרים שנגדם נפתח הליך פלילי או משמעתי וקיימת אפילו המלצה להעמידם לדין המשיכו לעשות שימוש באקדח הטייזר ואף השתתפו בקורסי רענון שארגנה המשטרה. גם בהנחיה של ראש אג"ם במשטרה משנת 2011, בדבר גיבוש תוכנית דוברות והסברה לטיפול באירועים החריגים, לא מומשה ולא יושמה עד כה.