אתמול בערב (ד׳) הגישו עורכות הדין נעמי לנדאו ונאוה פינצ'וק אלכסנדר, עורכות דינו של מני נפתלי, לשעבר נהגה של שרה נתניהו, שתי בקשות לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים: בקשה לזמן את שרה נתניהו לתת עדות, נוסף על בקשות לזמן עדים אחרים, ובקשה נוספת הנוגעת לחומרי הראיות וצילומי האבטחה ממעון ראש הממשלה, בהם מופיע מני נפתלי. ״לאור המחלוקת העובדתית ומעורבותה הישירה, עדותה של גב׳ נתניהו חשובה מאין כמוה ותוכל לשפוך אור על התנהלות כלפי העובדים בכלל .. במעון ראש הממשלה״, נכתב בבקשה.
הבקשות שהוגשו כוללות בקשה לקבלת זהות נותני התצהירים מטעם בית ראש הממשלה, לזמן לעדות את שרה נתניהו ואחרים, וכן בקשה לקבל ראיות נוספות הכוללות צילומי אבטחה ופירוט הוצאות מבית ראש הממשלה. ביחס לבקשה לזמן לעדות את אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, נכתב בנימוקים כי ״אשת ראש הממשלה הינה הממונה בפועל על המתרחש ועל פיה יישק דבר...גב׳ נתניהו העלתה דרישות מוגזמות כלפי סגל העובדים, שאינן עולות בקנה אחד עם אמות מידה ראויות, נקטה יחס קשה כלפיהם, בפרט בשורה של מקרים המתוארים על ידי התובע בכתב תביעתו ובתצהירו. כמו כן, התנהגה באופן העולה לכדי התנכלות והתעמרות במקום העבודה״.
במסגרת הבקשה לקבל ראיות נוספות מנומק כי ״המשיבים מבקשים להסתיר הפרות נהלים והוצאת כספים בלתי מרוסנת ועקב כך דואגים לחילופי עובדים בלתי פוסקים במעון ראש הממשלה...חשיפת צילומים שנערכו במעון ראש הממשלה, בפאטיו ובחלקים הציבוריים של הבית יכולה לאמת את טענותיו של המבקש לגבי האירועים המתוארים בכתב התביעה״.
בתצהיר שהגיש נפתלי במסגרת התביעה נכתב כי ״קשה לתאר במילים את תחושת העלבון שהרגשתי כשיצאתי מדי לילה מפתח מעון ראש הממשלה, לאחר יום עבודה ארוך ומפרך שהתחיל בשעה 7.00 בבוקר והסתיים כעבור 12, 15 או 19 שעות. כך שבועות וחודשים ללא הפסקה, כולל עבודה בשבתות ובחגים…נאלצתי לספוג ממעסיקי יחס מתנשא ומזלזל שלעיתים הגיע לכדי השתלחויות, צעקות, וגידופים מצד אשת ראש הממשלה. על כל אלה יכולתי להבליג ככל שהאמנתי כי התקן שהובטח לי בשירות המדינה מתעכב באופן זמני. אולם, כאשר הבנתי כי כל הנתבעים ואף ראש הממשלה עצמו משחקים בי, החלטתי להתפטר ולתבוע את זכויותי״.
בתצהירו נטען עוד כי ״שיטת ההעסקה במעון ראש הממשלה בנויה על כך שעובדים חלשים יפחדו להתלונן, וככל שהעובדים מתחלפים ביתר מהירות, כך קטנים הסיכויים כי יבינו מה מתרחש או ימחו כנגד העסקתם הפוגענית. כך משרת "המשחק" בתקן כוח האדם שמתקיים במעון ראש הממשלה את מטרותיו הנסתרות של משרד ראש הממשלה דהיינו - לחפות על התנהגות לא ראויה של אשת ראש הממשלה, ולהסתיר מעיני הציבור את העובדה שבמעון ראש הממשלה נפרצות, חדשות לבקרים, מסגרות התקציב ומופרים הנהלים המחייבים לגבי השתתפות המדינה בהוצאות אחזקת משק הבית של ראש ממשלה מכהן״.
התביעה והתצהיר של נפתלי העלו טענות קשות נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, ״גב׳’ נתניהו ראתה בכל העובדים כמי שמהווים "בעיה הגיינית". במעון ראש הממשלה (הקומה הפרטית) נקבעו הכללים הבאים לעניין הנקיון של עובדים: כל מי שעובד בקומה השניה צריך להחליף שלושה זוגות בגדים במשמרת, ולשטוף את הגוף לפני שהוא נכנס לחדר שינה. הבגדים מוספרו מאחד עד שלוש, לפי המיקום שבו נלבשו בעת העבודה: בגד מספר אחד לובשת העובדת בעת שהינה מטפלת בשירותים, בגד מספר 2 בעת ששוהים בחדר כביסה ובגד מספר 3 לשימוש בעת הטיפול בחדר השינה.
בין לבין נדרשה העובדת להתקלח. אם היו צובעים קיר בקומה זו, היו צריכים העובדים לכסות בניילון את כל הקומה… אנחנו ארופים.אנחנו עדינים, לא אוכלים כל כך הרבה כמוכם המרוקאים... אתה מפטם אותנו ואחר כך כשמצלמים אותנו בחו"ל, אנחנו נראים שמנים", נכתב בכתב התביעה.