השקל התחזק בשבוע שעבר והוא עשוי להמשיך להתחזק גם השבוע משום שהביקושים למטבע המקומי נובעים ממימושי רווח בשוק המקומי ובשוק הגלובלי, לקראת סוף השנה.


במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "לאחר 18 שבועות חיוביים רצופים, הדולר-שקל רשם בשבוע שעבר שבוע שלילי ראשון מאז חודש אוגוסט. עם פתיחת שבוע המסחר הדולר-שקל נסחר מעט מעל רף 3.90, מרחק של כמעט 10 אגורות מהפסגה שהאחרונה שנקבעה לפני קצר יותר משבוע. ביום שישי, בשיאה של התנודתיות, הצמד אף נגע ב-3.8750 לפני שהתאושש מעל רמת המפתח.

"הטריגר העיקרי לירידה החדה הוא מימושי רווח נרחבים, הן בשוק המקומי, והן בשוק הגלובלי, לקראת סוף השנה. זהו דפוס המאפיין את התקופה שלפני חופשת חג המולד, וראש השנה האזרחית, והשנה, לאור התנועה הקיצונית במיוחד שראינו בדולר בכלל, התיקון חד במיוחד. לאחר הכישלון לפרוץ את רמת המפתח הפסיכולוגית של 4, הסוחרים העדיפו להבטיח את רווחיהם על פוזיציות הלונג שגרפו רווחי עתק בחודשים של המחצית השנייה של 2014. 

כאמור, אין זה מוגבל לדולר-שקל. גם בזירת המט"ח העולמית התאפיין שבוע המסחר שעבר במימושי רווח בדולר, שרשם שנה מצוינת, כאשר מדד הדולר רושם ירידה שבועית חדה". 

ניתן לייחס את "פאניקת המימושים" הזו לצניחה הדרמטית של מחיר הנפט, שירד בשבוע שעבר כבר מתחת 58 דולר לחבית, הרמה הנמוכה מאז מאי 2009. הירידה של הנפט נובעת מהרבה גורמים שונים, כאשר חוסר האיזון בין ההיצע והביקוש הוא הקטן מביניהם. זה יוצר בעיה בסנטימנט הגלובלי, ורצון למכור כל מה שהניב. 

בתנאים אלה של שנאת סיכון, המשקיעים העדיפו למצוא מקלט בנכסים הסולידיים יותר, כגון אג"ח מדינה, וין יפני. הדולר, לאור העלייה המסחררת שלו בשנה האחרונה המתבססת על צפי להעלאות ריבית וצמיחה גבוהה בארה"ב, מהווה בתנאים האלה נכס בעל "סיכון" גבוה יותר. זה הוסיף עוד עניין למשקיעים להעדיף לממש את הרווח.

בשבועיים הקרובים, לקראת חופשת חג המולד וראש השנה האזרחית, נפחי המסחר בדולר צפויים להתחיל להתדלדל והתנודתיות צפויה לרדת. נשאלת השאלה עד לאן יתרחב התיקון של הדולר-שקל והאם הירידה החדה מסמנת תיקון רחב יותר, שיאפיין גם את תחילת 2015".