מדד המחירים לצרכן בחודש נובמבר ירד ב-0.2 אחוז בחודש נובמבר 2014, לא רחוק מהצפי של 0.3% ששרר בשוק. רמת האינפלציה הנמוכה נמשכת וכנראה גם תמשך בחודש דצמבר.



מתחילת השנה המדד הכללי ירד ב-0.2 אחוז, המדד ללא דיור ירד ב-1.3 אחוזים, המדד ללא ירקות ופירות ירד ב-0.1 אחוז, והמדד ללא אנרגיה נותר ללא שינוי.בשנים עשר החודשים האחרונים (נובמבר 2014 לעומת נובמבר 2013), המדד הכללי ירד ב-0.1 אחוז, המדד ללא דיור ירד באחוז אחד, המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא אנרגיה עלו ב-0.1 אחוז, כל אחד. משמעות הדבר שבשנת 2014 ישראל עשויה לסיים את השנה עם אינפלציה שלילית.
 
ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הירקות והפירות הטריים (ב-3.3%), התחבורה (ב-1.2%), הריהוט (ב-0.7%) והתרבות ובידור (ב-0.7%). כנגד עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ההלבשה וההנעלה (ב-2.3%), שונות (ב-0.6%) והדיור (ב-0.2%). 
 

בניגוד למגמה הכללית מחלייר הדיור לא עוצרים והם ממשיכים לעלות מדד מחירי הדיור עלה ב-0.2 אחוז ואילו מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים עלה ב-0.3 אחוז ומדד שכר דירה עלה ב-0.2 אחוז. שירותי דיור בבעלות הדיירים במדד שירותי דיור בבעלות הדיירים בחודש נובמבר 2014, נרשמה עלייה בהשוואה לחודש אוקטובר 2014.

עלייה זו מבטאת את השינויים במחירי שכר דירה שנקבעו בחוזים שנחתמו בחודשים אוקטובר 2014 - נובמבר 2014, לעומת חוזים שנחתמו בחודשים ספטמבר 2014 - אוקטובר 2014. עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי של בית ההשקעות אפסילון אומר ""מדד המחירים לצרכן ירד פחות או יותר לפי הצפוי אנו מניחים שרמת המחירים תישאר נמוכה בין השאר גם בשל התחרות העזה בענף המזון.

בנוסף, אנו מניחים שבנק ישראל לא ישנה את הריבית בחודש הקרוב". אילן ארצי, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות "הלמן-אלדובי"סבור שמדובר נתון חריג מאוד המחזק את מגמת ההתמתנות בצריכה ובצמיחת המשק הישראלי בשנה האחרונה. המדד אף מחזק את ההערכות כי  ייתכן ובנק ישראל ינקוט בצעדים נוספים לעידוד הצמיחה וגידול בפעילות הכלכלית במשק וזאת על מנת למנוע התדרדרות למיתון" . ואילו דודי קטש מנכל חברת הקרנות של תמיר פישמן אומר "המדד היה צפוי"  ומוסיף שלהערכתו בנק ישראל לא יוריד ריבית לפחות לא הפעם.