אכזבה מהולה בכעס, זוהי ההרגשה הכללית בקרב הפלסטינים, לאחר שההצעה לסיום הכיבוש בגדה המערבית, שהוצגה בלילה שבין שלישי לרביעי למועצת הביטחון, לא השיגה את 9 הקולות הדרושים. 

מקור פלסטיני אמר כי "הפלסטינים שוקלים פניה נוספת למועצת הביטחון בחודש ינואר, לאחר שיתחלפו חמש מהחברות הזמניות". המקורות הדגישו, כי ההנהגה הפלסטינית תקיים היום (ד') ברמאללה ישיבת חירום, על מנת להחליט על צעדי העתיד. "יש להפסיק להתייחס לישראל כמדינה מעל לחוק", אמרו בכירים פלסטינים. אחמד עסאף, דובר פת"ח, אמר כי "נפנה שוב ושוב למועצת הביטחון. בשעות הבאות יהיו החלטות גורליות בכל הנוגע לסוגייה הפלסטינית. האזרח הפלסטיני לא ימתין עוד זמן רב להחלטות הללו".

נציגות הרשות הפלסטינית בפסגת מדינות האיסלאם, הביעה אכזבה רבה מעמדת ניגריה, שנמנעה מלתמוך בהצעה, ובכך לא הושג הרוב הדרוש, מה שהיה מחייב את ארה"ב להטיל וטו על ההצעה.


מקורות פלסטינים אמרו כי "ניגריה שינתה את דעתה ברגע האחרון, לאחר שארצות הברית וגורמים אחרים הפעילו עליה לחץ, ואיימו כי ימנעו ממנה סיוע כספי במאבקה בארגון 'בוקו חראם'". 

מוהנד אל-עקלוק, נציג הפלסטינים בארגון לשיתוף פעולה האסלאמי, אמר כי הימנעות ניגריה מלהצביע לצד ההצעה הערבית, מהווה "פגיעה במטרות הארגון, שניגריה חברה בו, שהוקם בעיקר על מנת להגן על הסוגייה הפלסטינית, ולתמוך בזכויות העם הפלסטיני".

לדבריו, "עמדת ניגריה מנוגדת להחלטות הפסגות האסלאמיות, שמחייבות הצבעה של המדינות החברות לטובת פלסטין בזירה הבינלאומית". עקלוק הוסיף עוד: "העם הפסלטיני אינו מביע תמיהה מהעמדה הבלתי מוסרית של ארצות הברית כלפי הסוגייה הפלסטינית, והצבעתה נגד ההצעה. לגבי אוסטרליה, הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי גינה כבר בעבר את העמדה העויינת של אוסטרליה. לגבי ניגריה, זה היה הלם ואכזבה גדולים מבחינתנו".

בכיר הרשות הפלסטינית, סאיב עריקאת, אמר כי "ההצבעה במועצת הביטחון היא אות קין על המשפט הבינלאומי". בהודעה שפרסם הוסיף עריקאת, כי "הדבר הנכון בעבור הפלסטינים הוא הצטרפות לארגונים ולאמנות בינלאומיות".

עריקאת מתח ביקורת נוקבת על וושינגטון, למרות שלא נקב בשמה המפורש בהודעתו. "למרות שרוב המדינות במוצעת הביטחון הצביעו לטובת ההצעה, ישנה מדינה אחת שממשיכה להעניק חסינות לכיבוש הישראלי ולפגיעות הישראליות בחוק הבינלאומי", אמר.

ואילו חבר הנהגת פת"ח, עבאס זכי, הוסיף כי "יו"ר הרשות, אבו מאזן, יחתום כבר היום (ד') על אמנת רומא, המאפשרת הצטרפות לבית הדין הפלילי הבינלאומי".

מזכ"ל היוזמה הפלסטינית, ד"ר מוסטפא ברגותי, אמר כי הכשלת ההצעה הפלסטינית מוכיחה שאין מקום למשא ומתן עם ישראל. "יש לפנות מייד לארגונים הבינלאומיים", הוסיף בהודעה.