הרבו בשתיית נוזלים: יש לשתות כמויות מספקות של מים, אף מעבר לתחושת הצימאון. מומלץ לשתות לפחות שלושה ליטר מים. שתייה קרה עדיפה על חמה, ומים עדיפים על שתייה ממותקת ומוגזת.
יצאתם מהבית? יש להקפיד על מנוחה במקום מוצל וקריר. חשובה ההגנה מפני השמש, בעיקר בקרב תינוקות וילדים, באמצעות כובעים, קרם הגנה ולבוש מתאים.
תינוקות ברכב: יש להימנע לחלוטין מהשארת ילדים ותינוקות ברכב סגור. הטמפרטורה ברכבים סגורים מזנקת בתוך דקות ועלולה לגרום למכת חום ואף למוות. אין להשאיר תינוקות וילדים ללא השגחה ברכב - גם אם משאירים ברכב חלונות פתוחים. במידת הצורך יש להשאיר להם שתייה קרה, מזגן דולק ומבוגר אחראי ברכב.
פעילות ספורטיבית: יש להימנע לחלוטין מפעילות ספורטיבית במהלך שעות החום הכבד. אם מבצעים פעילות ספורטיבית בשעות הערב ולאחר עומס החום, יש לשים לב להקפיד על שתייה מרובה ועל הפחתת מאמץ.
יוצאים לים? יש להקפיד על מריחת הגוף בקרמים בעלי מקדמי הגנה גבוהים ביותר, להימנע מחשיפה ארוכה לשמש ולהימנע משהייה בחופים בשעות החום הכבד. עדיף לרחוץ בים בשעות הבוקר ואחה״צ, אז הטמפרטורות נוחות יותר.
עובדים המצויים תחת השמש וחשופים לעומס חום כבד: יש לקחת הפסקות ארוכות יותר בצל או במקום ממוזג ולהרבות בשתייה.
סכנת התייבשות: אם מופיעים סימני התייבשות, דוגמת כאבי ראש, סחרחורות או חולשה, יש להפסיק מידית כל פעילות גופנית, לשהות במקום מוצל וקריר ולהרבות בשתייה, אף מעבר לתחושת הצימאון.
פגיעת חום: אם מופיעים סימני פגיעת חום, דוגמת התעלפות, יש להזעיק את מד״א באמצעות חיוג למוקד החירום בטלפון 101. עד הגעת צוותי מד״א יש לבצע קירור מידי של הנפגע, תוך הפשטתו מבגדיו, התזת מי ברז והשבת רוח על גופו.
כמו כן חשוב לתת תשומת לב מיוחדת לתינוקות, לילדים, לקשישים ולבעלי מוגבלויות. הורים לתינוקות ופעוטות צריכים לשים לב להתנהגותם ולוודא שאינם מראים סימני התייבשות או מכת חום. נוסף על כך, יש לוודא הימצאות שתייה בסמוך אליהם ושהילדים נמצאים כל העת במקום מוצל. יש לשמור על קשר עם קרובים קשישים או מוגבלים בתדירות גבוהה מהרגיל, כדי לוודא שבקרבתם שתייה קרה וכי הם מצויים במקום מוצל וקריר ואינם מראים כל סימן להתייבשות או מכת חום.
ד״ר דיאן לוין, מנהלת המחלקה לחינוך ולקידום הבריאות בשירותי בריאות כללית, ממליצה לסגור וילונות ותריסים בשעות היום, מה שעשוי להוריד את חדירת החום לדירה בכ־80%.