אין חג בלי ארוחה וכשזה מגיע לט"ו בשבט, האכילה הופכת לחלק מרכזי בהלכות החג. הרי אנחנו חוגגים כאן את ראש השנה לאילנות ואת הפרי שמתחיל להבשיל במטעים. אך פירות ט"ו בשבט, התמימים למראה, הרבה בזכות גודלם הזעיר, עמוסים כל טוב, או לפחות בקלוריות. 100 גרם של פרי יבש מכיל פי חמש יותר קלוריות מאותו הפרי כשהוא טרי.
אבל גם למטבע הזה יש שני צדדים. מזיקים ככל שיהיו לדיאטה, פירות יבשים הם מאכל בריא המזין את הגוף בסגולות מסגולות שונות. בקליפת הצימוק למשל יש חומר המסייע במניעת מחלות לב, משפר את זרימת הדם ואף מסוגל לאזן את רמת הכולסטרול בדם. קוראים לו ביופלבונואיד קוורצטין.
שזיפים יפתרו לכם עצירויות ויספקו לכם וויטמינים מקבוצה B. המשמש יזין אתכם בבטא קרוטן וברזל והוא לא רק יעזור לכם בעת עצירות אלא שנוגדי החמצון שהוא מכיל עשויים אך להגן עליכם מפני מחלות לב וסרטן.
ואם בגיוון חפצה נפשכם, הרי שאת כל הטוב ניתן לאכול גם כעוגיות תמרים או עוגת תפוחים.